Gullungen – hvorfor de kan bli narsissister – Del 2

I denne episoden går jeg litt mer i dybden på hvordan gullunger blir programmert og hvorfor de kan ende opp som narsissister selv. Hvordan de lærer å lyve som sin narsissistiske foreldre, stå på deres side uansett om det er rett eller galt, sette søsken opp mot andre – triangulere og så splid. Få søsken til å gjøre noe galt for å fremstå som engler selv , hvordan de innadvendte narsissistene alltid spiller offerrollen og vil at alle skal synes synd på dem. Enda gullungene får mye mer av den narsissistiske forelderen enn sine søsken, er omkvedet alltid det motsatte.

Gullunger blir ofte parasitter som voksne fordi de er opplært til å være berettiget mer enn andre. De gidder sjelden ta seg en full jobb eller yte maksimalt i et fellesskap for det er de for gode til. De kan sutre uavlatelig om hvor lite penger de har og hvor mye andre har, enda de velger å bare jobbe i en 40 % stilling for eksempel. Dette er mennesker som alltid har glemt lommeboken når de er ute og skal gjøre noe som koster penger med familie og venner, eller demostrativt sier nei takk til å kjøpe middag og heller drikke et glass vann mens andre koser seg. Hvorfor? Fordi de regner med at andre vil forbarme seg over dem og spandere. De motiveres av sjalusi, misunnelse og hat akkurat som voksne narsissister.

Mamma eller pappa narsissisten, steforeldre, tanter og onkler,besteforeldre, voksne søsken, svigerforeldre eller andre skal helst fortsette å sy puter opp under armene på dem lenge etter de har blitt voksne. Får de ikke det de ønsker, skaper de drama, har raserianfall, gråter sine krokodilletårer, truer med å forlate partnere, gå unna den som ikke gir dem viljen sin eller nok oppmerksomhet, og sverte de som ikke innfrir deres ofte urimelige krav. Gullunger som utvikler seg til narissister blir ofte enda mer ufyselige enn sine narsissistiske foreldre – selv om de skjuler det bak et rødmende og sjenert ytre. Dette er først og fremst de coverte eller innadvendte narsissistene. De utadvendte har en  –  her kommer jeg og jeg bestemmer og jeg skal ha viljen min basta – adferd som er veldig tydelig. Begge typer er narsissistens forlengede arm og kan bidra direkte eller indirekte til mishandling av sine egne søsken om det gagner dem. Å dolke hvem enn det måtte være i ryggen, også søsken og foreldre når de ser sitt snitt til å oppnå noe for seg selv  – som regel penger og materielle goder eller status- også deres narsissistiske foreldre – koster dem ingenting.

Mitt ønske er at flere ser signalene tidlig i barns liv og kan bistå barn som vokser opp i slike hjem – for ingen ønsker flere narsissister i verden og ingen ønsker flere ødelagte mennesker etter en oppvekst eller forhold med slike personer.

I neste episode tar jeg for meg syndebukkrollen og hvordan den utvikler seg i forhold til narsissisten og gullungen.

 

Under finner du min Youtube om tema.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LJDGIxzWPB4

 

 

BOK: «Null kontakt & motmakt
Narsissister, medløpere & flygende aper»
Hvordan avsløre og forstå narsissisme!
Kvadrat banner

 

9 comments for “Gullungen – hvorfor de kan bli narsissister – Del 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *