Når Gullungen blir en narsissist

Et helt samfunn av tidligere narsissist- og psykopatofre vokser frem i Youtube  i disse tider. Noen har holdt på i flere år å fortelle om sine oppvekst og forhold med narsissister som har mishandlet dem over år og noen hele livet. De forteller hvordan de kom seg ut av deres giftige meningsløse nett og fikk tilbake livene sine. De deler hvordan narissister tenker, føler eller ikke føler og hvorfor – så langt man kan forklare – de er ondskapsfulle.

Disse menneskene har inspirert meg til å gjøre det samme,  dele min egen erfaring, kunnskap og historier. Jeg er disse modige menneskene dypt takknemlig, for sammen eksponerer de narsissistenes og psykopatenes spill over hele verden. Flere og flere skjønner spillene, nettverkene og hvordan de skal løsrive seg fra dem, ikke gå i fellen og eksponere sannheten.

Det vi alle er enige om er at narsissister såvel som psykopater vet forskjell på rett og galt, men gir blaffen i å gjøre det rette for andre enn seg selv. Alle barn som går på offentlig skole og ikke lever totalt isolert fra omverden, lærer hva vi som samfunn ser på som rett og galt rent moralsk. Selv om man vokser opp i et hjem med en eller flere narsissister som snur opp ned på det meste, har vi alle lært hva som er rett og galt.Vi vet innerst inne.

Mannen i Youtube under, snakker om Gullungen som også blir en narsissist. Gullungen er den eller de narsissisten plukker ut til å være sitt forlengede selv. De blir groomet – formet –  til å være slik en narsissist mor eller far ønsker dem. Gullungen blir dyttet foran narsissisten for å skinne og gå deres ærend mot belønninger. Mens syndebukken blir sett ned på, hatet, kritisert, straffet og dømt som et utskudd av både narsissisten og gullungen, for å ikke ville spille deres syke, degenererte spill.

Gullungen er også utsatt for overgrep og mishandling emosjonelt, mentalt og psykisk. Alle barn av narsissister kan også erfare fysiske overgrep, seksuelt såvel som vold og alle barn som vokser opp med denne faenskapen er utsatt for mishandling uansett hvilken roller de blir tildelt. Gullungen derimot, har også som jobb å holde andre søsken nede om de blir en trussel på noe vis, også en trussel mot gullungens egne goder og fordeler. Jo eldre en gullunge blir, desto mer vil de skjønne at det mor eller far lærer dem, og ber dem gjøre for seg, er galt – de gjør det likevel. De velger det.

Noen gullunger innser dette og bryter ut og blir ikke narsissister. Ære være dem for det, akkurat som jeg gir ære til alle voksne barn av narsissister og psykopater som løsriver seg fra sine giftige mishandlere og lever gode, uavhengige liv.

Andre gullunger dolker sine søsken i ryggen, fryser dem ut og blir narsissister selv. De velger å følge i sine foreldres fotspor og deres motivasjon er som regel oppmerksomhet, penger, goder, arv og anerkjennelse de får, som de vil sørge for at deres søsken ikke får del i. I tillegg til at de vil slippe syndebukkens jævlige rolle og dermed hopper for narsissisten istedenfor å gjøre det rette, stå sammen med sine søsken. Gullungen har som regel blitt brukt som fortrolig av narsissisten fra de knapt kan snakke og vet mye om deres feil, mangler og mørke hemmeligheter narsissisten ikke ønsker verden skal vite om. Slik får også gullungen makt over narsissisten med tiden og narsissisten blir bitt i rompa av sin egen gullunge. Boomerangen slår tilbake.

Og slik får verden flere og flere ondsinnede mishandlere, gjennom overlevering og forming/grooming. Narsissisme og sosiopati er tillært adferd av narsissister og psykopater. For en tragedie.

Til alle som har opplevd at søsken dolker deg i ryggen og ikke bare tar parti med en overgriper, et menneske de vet har skadet og gjort sine søsken grov urett, men forsvarer dem, gjerne ved å gå foran og koste stien ren for narsissisten som en curlingspiller, lyve, sverte og bedra sammen med dem for å få sine goder, slippe straff, fortelle tåredryppende skrøner om hvorfor det er så forferdelig synd på dem fordi alle andre er så slemme mot dem alltid  – de er også narsissistiske. Tvil aldri på det. Når de er i tenårene og spesielt når de er blitt voksne – er det faktisk et valg de tar. Akkurat som andre søsken i samme barneflokk velger å ikke bli som narsissisten. Narsissistiske gullunger har takket ja til et liv i mørket, med løgn, bedrag, manipulering, hat, sjalusi, evig konkurranse og ekstrem egoisme som ledestjerne, med de konsekvenser det får. En dag blir deres grusomme spill avslørt og eksponert!

Jeg anbefaler deg som har opplevd dette tett på livet, eller innser at du er en flygende ape eller medløper for en narsissist og ønsker å bryte ut av dette, å høre på denne mannens mange flotte youtube. Og søk opp andre i Youtube, for det er mange svært gode mennesker der ute som sprer sannheten og vil støtte og hjelpe andre ut av dette helvete, og sørge for at færre lar seg lokke og bedra inn i det.

Relaterte saker:

Youtube

Alt er mitt – når søsken er narsissister

Moralske prostituerte – et oppgjør med psykopatenes medløpere

Er du en flygende ape? – psykopaters medhjelpere og medskyldige

8 comments for “Når Gullungen blir en narsissist

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *