I keiserens nye klær når maskene faller

GODT NYTTÅR GODTFOLK! I dag snakker jeg litt løst og fast om både makro og mikrokosmos og trekker frem hvordan maskene faller og keiserne står i sine nye klær og blotter sitt sanne jeg.

Tiden vi lever i er kaotisk, forvirrende og i stor endring. Endring for de fleste kan virke skremmende, spesielt når ens liv og samfunnsstrukturer klapper sammen. Når vi frykter noe, også forandring, gjør vi gjerne motstand i forsøk på å tviholde på det vi kjenner, selv om det ikke er så kjært eller spesielt sunt.

Når systemer ikke fungerer til det beste for de fleste, er det kanskje på tide å bygge noe nytt og bedre? Der har vi alle en jobb å gjøre i årene som kommer. Vi må gjøre bevisste vei og verdivalg. Hvordan ønsker vi verden skal se ut og hvem skal den tjene? Skal narsopater få fortsette å ha makt og kontroll i verden slik de har i dag? Det er nemlig opp til oss å gjøre endringer som sørger for at mennesker som er uskikket og misbruker makt, ikke får makt.

For å gjøre bedre valg, sunnere valg, er det viktig å virkelig ta vare på seg selv. Skal vi bistå andre, støtte andre, være til stede for andre, må vi også være der for oss selv. Gi deg selv mye næring på det indre så vel som ytre plan og positivt påfyll i år. Jeg tror vi kommer til å trenge det.

Jeg mener vi er ved en korsvei som menneskehet og sivilisasjon. Veien videre avhenger av hvor mye vi tør å se oss selv i speilet, innse våre egne begrensninger, illusjoner og hvordan vi møter realiteten eller unngår den.

Under er en bloggers analyse av boken «PSYKOPATENES DIKTATUR» fra 1945 AV INGJALD NISSEN (1896-1977). Det er 75 år siden og det Nissen skrev om psykopater er like aktuelt i dag og hans konklusjon om psykopater og deres like om mulig enda viktigere å studere nøye. Utdrag: «Ingjald Nissen var norsk psykolog, magister i filosofi, og statsstipendiat, og gav i 1945 ut boka «Psykopatenes diktatur». Nissen forsøkte i boka å forklare nazismen ut fra det at en gruppe psykopater fikk legal politisk makt. Hans hypotese var at nazismen er det psykopatiske menneskets samfunnsform. Han viste hvordan psykopater som søkte politisk makt var vanskelige å stoppe, fordi normale mennesker ble passivisert i forhold til dem. Nissens viktigste bidrag var en skarpsindig psykologisk analyse av psykopatens virksomhet i hverdagslivet, hvordan han virket på andre og deres reaksjoner på ham. Det handler om mindreverdighetskomplekser som må kompenseres. Å studere denne boka har vært en åpenbaring i forsøket på å forstå nazismens natur. Noen tiltrekkes av et slikt system, hva kan årsaken være og hvem er de?» https://tonebb.blogspot.com/2018/09/f…

Husk å dele kunnskap!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *