Du er like mye verdt som vaskemaskinen

Hovedgrunnen til at de fleste utsatte for narsopater ikke klarer å løsrive seg lett og blir nilfisket/hoovret/sugd tilbake i forhold igjen og igjen, er følelser. Dine følelser, ikke narsopatens. Vi tror innerst inne at den gode, snille, omtenksomme personen vi en gang kjente, skal dukke opp igjen. Vi tror også at narsopaten innerst inne er glad i oss og tilknyttet oss på samme måte vi er dem. Den vonde sannhet er at narsissister og psykopater ikke har kjærlighetsevne som oss, og de knytter ikke emosjonelle bånd til oss på samme måte heller. Mens vi knytter emosjonelle, gjerne kjærlighetsbånd til dem og andre mennesker og dyr, ser narsopatene på oss som en ting, en bruksgjenstand på samme måte som en vaskemaskin. De vil ha det vi kan gjøre for dem og tilføre dem, men de bryr seg ikke om våre behov, ønsker, ambisjoner og mål i livet eller våre følelser. Hvorfor skulle de, de har mer enn nok med seg selv som de alltid, alltid setter først. Uten empati, evner de heller ikke føle hvordan vi har det.

De er berettiget spesialbehandling, å bli satt på pidestall eller fryktet og vår oppgave er å tjene dem. Føye oss etter deres nykker og befalinger uten å kny eller protestere. Så lenge du kan yte det de krever og ønsker av deg, kan de behandle deg noenlunde godt, men det kan kun sammenlignes med at de også leverer bilen de er så stolt av på service og passer på at den er glitrende ren og i topp stand. Tross alt skal andre misunne dem deres liv, status og eiendeler og når vi også blir en eiendel, må vi ha stell for å gi dem drivstoff og narsissistisk forsyning. Får de topp drivstoff, steller de fasaden vår, men ikke hjertet.

Vi skal egentlig føle oss beæret som er utvalgt til å tjene en narsopat. De ber jo ikke en vaskemaskin om å vennligst vaske klærne, så hvorfor skal de be oss om det? Ved å objektivisere oss, trenger de ikke å bry seg om våre ønsker og behov.

Jeg snakker mer inngående om hvordan narsopater tenker om og føler for oss i podcasten.

Allergisesongen er i gang for fullt, så det blir mer snufsing og pusting i mikrofonen. Beklager!

Husk å dele denne podcasten eller andre slik at flere kan få kunnskap! Takk!

4 comments for “Du er like mye verdt som vaskemaskinen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *