Når du sitter fast i bakvendtland

Å komme seg ut av bakvendtlandet og kaninhullet narsissister & psykopater lurer oss inn i er en prosess, og de fleste sitter fast underveis. Fordi det er visse sannheter som er vanskeligere å fordøye og godta enn andre, når du har levd tett på en narsopat som har lurt deg til å tro at de elsker deg.

Narsopater elsker ikke og er ikke glade i noen, de har ikke evnen. Vi tror likevel innerst inne at de er som oss, men det er de heller ikke. Vi er opplært til å tro at kjærlighet fikser alt, overvinner alt og helbreder alt. Bare du er tålmodig nok, elsker narsopaten nok og gir endeløst og ubetinget av deg selv og dine ressurser, vil narsopaten en dag våkne opp og elske tilbake. Dette er ganske enkelt ikke sant.

Vi blir forvirret og får kognitiv dissonans, fordi de ser ut som oss, oppfører seg som oss og lever blant oss. Vi blir forvirret av hva de sier og gjør ene øyeblikket, for så å gjøre det stikk motsatte i neste. Vi tror de elsker oss, selv om de behandler oss forferdelig igjen og igjen. Vi kan ikke tro de gjør oss vondt med vilje, at de vil vi skal lide og ha det vondt, men nettopp det vil de.

Dagens podcast tar utgangspunkt i hva som går oftest igjen av problemstillinger i støttesamtaler og henvendelser jeg får. Hva sliter folk mest med på vei ut av bakvendtland?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *