De forbudte følelsene for narsopaten

For de aller fleste som opplever at et romantisk forhold til en narsissist eller psykopat tar slutt, velter det opp en rekke følelser som vi er opplært til å dømme og fordømme. De fleste er forvirret, vantro og i dyp sjokk. Du erfarer noe rystende, vanskelig og veldig vondt og det er helt naturlig å reagere og føle mye og sterkt etterpå. Som å føle savn, sorg, sinne, hevntanker, hat, sjalusi eller andre såkalte negative følelser i kjølvannet av å oppdage at du er bedratt og lurt trill rundt av et individ du trodde var glad i deg og verdsatte deg. Du levde i et asymmetrisk forhold der narsopaten gikk inn på falske premisser for å lure deg. Likevel skal du føle skam over de følelsene dette bedraget kan vekke i deg. Som skam over å ha havnet i et forhold med en person som mishandlet deg.

Med skammen følger gjerne skyldfølelse narsopaten behøring har spilt på, for at du skal føle alt som gikk galt er din skyld. Jo mer de fleste skjønner i ettertid av hva de erfarte med en narsopat, desto mer dømmer de gjerne seg selv og «forbudte» følelser som dukker opp. Slik skal det ikke være. Skammen mange sitter igjen med er vi opplært til å føle for at vi skal tie om hva vi er blitt utsatt for VI skal beskytte overgriperne. Vi skal føle skam over at vi fikk en annen person til å behandle oss så råttent og urettvist. Vi skal heller ikke føre skam over våre familier om mishandlingen har foregått der, ved å eksponere sannheten. Denne skammen så mange bærer på burde tilhøre overgriperne og mishandlerne som slett ikke bryr seg, men det lempes over på offeret. Men narsopater velger å mishandle andre fordi de mener de har rett til det, noe de selvsagt ikke har og er hundre prosent ansvarlige for.

Dine følelser skal du derfor ikke dømme eller stemple som gode eller dårlige når de dukker opp. Mange av våre vonde følelser til narsopaten er sunne, de er berettiget og forteller at du reagerer menneskelig på en svært usunn og destruktiv situasjon der du har blitt manipulert. Feks om du får stikk av sjalusi og hevntanker når du ser din narsopatiske eks-partner stolt og glad tapetisere sosiale medier med bilder av seg og sitt nye offer som de ble sammen med mens dere enda var sammen eller skremmende kort tid etterpå. De ønsker at du skal bli sjalu, føle deg mindreverdig og forkastet som verdiløst søppel. Det er et spill for galleriet som skal ramme deg og vise omverden at narsopaten har det strålende og er uskyldig. Det ønsker narsopatene og de «forbudte» følelsene vi kan ha som følge av dette infame bedraget snakker jeg om i dag.

https://youtu.be/tJEpMxESJxU

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *