Hvordan frastøte narsissister og giftige personer

Det er mulig å gjøre seg uinteressant for giftige personer som narsissister og psykopater. Ved å ha kunnskap om og erfaring med dem, ved å kunne kjennetegn om dem sammen med sunne, personlige grenser, har du en oppskrift på en adferd narsopater flest ikke liker. For nettopp narsopater har null respekt for andres grenser og selv om de vil late som om de har det i starten, vil de over tid alltid skyve på andres grenser og dermed avsløre seg, men nåde den som måtte krysse en «grense» de har for seg selv. Det er en del av deres selvoppfattelse, og den berettigelsen de mener de har til å gjøre som de vil mot hvem de vil uten konsekvenser. Da er det opp til oss å vise dem og andre skadelige og giftige individer som krysser vår vei, at vi ikke aksepterer at de tråkker over våre grenser. For grenser er ikke noe andre skal forhandle med deg om eller være enig med deg i. Grenser er heller ikke for å kontrollere eller tvinge frem endring hos andre. Dine grenser er din måte å si hit og ikke lenger, slik er det for meg.

Gode, sterke og sunne grenser er personlige og handler om selvrespekt. Har du ikke respekt for deg selv, inviterer du nettopp narsopater og egoistiske mennesker lettere inn i livet.

Ofte er det våre følelsesmessige bånd til andre som stopper oss fra å stå ved våre personlige grenser. Dette vet narsopater, derfor sørger de for å ta deg med storm og dra deg så raskt som mulig inn i deres bakvendtland. Vi vil ikke såre noen, fornærme eller bli mislikt, dette utnytter de. Frykt for at andre skal straffe deg, håne deg eller bli sint på deg om du setter grenser er også det som gjør at mange gir etter. La folk bli sinte, for deres sinne er deres ansvar. Å respektere deg selv er ditt ansvar.

Om vi aldri så mye elsker og verdsetter en annen person, er ikke kjærlighet alltid nok. Du må også elske deg selv og ta vare på deg selv og eventuelle barn du måtte ha. Bare fordi du elsker noen betyr ikke det at du kan leve med dem eller ha dem i livet ditt. Noen ganger må du elske deg selv mer enn forholdet og gå unna den personen. Om de behandler deg dårlig og ikke har respekt for dine grenser, elsker de deg neppe heller, det er gjerne sannheten. Mennesker som verdsetter og er glad i andre, pleier å vise forståelse, respekt og omtanke. narsopater viser før eller siden hvor lite de bryr seg om deg, dine følelser, ønsker, grenser og behov.

Jeg snakker mer om dette i videoen under:

https://youtu.be/QEsYxjJvXxk

2 comments for “Hvordan frastøte narsissister og giftige personer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *