Fra mishandlingens verktøykasse – Taus som graven til spøkelse

Å bli taus som en østers eller stikke av og bli borte, eller ghoste deg/bli spøkelse på ubestemt tid, er enda et par våpen i mishandlerens verktøykasse. Disse 2 våpen er også STORE røde flagg som sammen med annen ufin mishandleradferd, kan avsløre at du har med en narsissist å gjøre og bør komme deg unna før enn senere. I det minste at du har med et umodent, sympati og samvittighetsløs menneske å gjøre, som mishandler deg psykisk. Kom deg vekk!

Ikke alle narsissister bruker disse metodene like flittig og skal vi tro narsissisten H.G. Tudor, er denne type adferd kjennetegnet på de fleste middelklasse narsissister, og det som skiller dem fra underklasse og overklasse narsissistene. Taushet er deres spesialvåpen. Du finner video om de 3 ulike klassene narsissister lenger ned på listen min, de er verdt å få med seg. Å ikke snakke med deg på dager, uker eller måneder er noe narsissister gjør for å plage og pine deg under deres kontroll. Uten at du får noen som helst forklaring, kan narsissisten være rasende på deg for noe du har utilsiktet kritisert dem for. Da nekter de å snakke med deg, du er luft. Om de ikke har fått nok oppmerksomhet, ble servert mat etter andre ved middagsbordet eller du så på dem over brilleglassene litt for lenge, kan det oppfattes som kritikk som kan straffes med fullstendig taushet. Kanskje de har funnet ut at det er på tide å devaluere deg, taushet blir da reist som en vegg mellom dere. Det er infam psykisk mishandling.

Om de plutselig forsvinner og ikke gir lyd fra seg på dager, kanskje uker, er du blitt ghostet. De ene dagen kan dere sveve på en rosa sky sammen, den neste er narsissisten sporløst bort. Du får ikke tak i dem selv om de kan være hjemme og late som om de er borte, og når de måtte finne for godt å dukke opp igjen, er det som regel uten snev av anger. Men står de der dukknakket og uskyldig og ber om nåde, sier jeg det samme, kom deg vekk. Dette er et menneske som er villig til å gjøre de sykeste ting for å holde deg på pinebenken og lide og lar du nysgjerrigheten din lede deg lenger inn i deres giftige nett, kan det koste deg dyrt og mange år av livet ditt.

Og husk, dette har absolutt ingenting med kjærlighet å gjøre, det er narsissistisk mishandling.

 

4 comments for “Fra mishandlingens verktøykasse – Taus som graven til spøkelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *