Fra mishandlingens verktøykasse – Taus som graven til spøkelse

Å bli taus som en østers eller stikke av og bli borte, eller ghoste deg/bli spøkelse på ubestemt tid, er enda et par våpen i mishandlerens verktøykasse. Disse 2 våpen er også STORE røde flagg som sammen med annen ufin mishandleradferd, kan avsløre at du har med en narsissist å gjøre og bør komme deg unna før enn senere. I det minste at du har med et umodent, sympati og samvittighetsløs menneske å gjøre, som mishandler deg psykisk. Kom deg vekk!

Ikke alle narsissister bruker disse metodene like flittig og skal vi tro narsissisten H.G. Tudor, er denne type adferd kjennetegnet på de fleste middelklasse narsissister, og det som skiller dem fra underklasse og overklasse narsissistene. Taushet er deres spesialvåpen. Du finner video om de 3 ulike klassene narsissister lenger ned på listen min, de er verdt å få med seg. Å ikke snakke med deg på dager, uker eller måneder er noe narsissister gjør for å plage og pine deg under deres kontroll. Uten at du får noen som helst forklaring, kan narsissisten være rasende på deg for noe du har utilsiktet kritisert dem for. Da nekter de å snakke med deg, du er luft. Om de ikke har fått nok oppmerksomhet, ble servert mat etter andre ved middagsbordet eller du så på dem over brilleglassene litt for lenge, kan det oppfattes som kritikk som kan straffes med fullstendig taushet. Kanskje de har funnet ut at det er på tide å devaluere deg, taushet blir da reist som en vegg mellom dere. Det er infam psykisk mishandling.

Om de plutselig forsvinner og ikke gir lyd fra seg på dager, kanskje uker, er du blitt ghostet. De ene dagen kan dere sveve på en rosa sky sammen, den neste er narsissisten sporløst bort. Du får ikke tak i dem selv om de kan være hjemme og late som om de er borte, og når de måtte finne for godt å dukke opp igjen, er det som regel uten snev av anger. Men står de der dukknakket og uskyldig og ber om nåde, sier jeg det samme, kom deg vekk. Dette er et menneske som er villig til å gjøre de sykeste ting for å holde deg på pinebenken og lide og lar du nysgjerrigheten din lede deg lenger inn i deres giftige nett, kan det koste deg dyrt og mange år av livet ditt.

Og husk, dette har absolutt ingenting med kjærlighet å gjøre, det er narsissistisk mishandling.

 

4 comments for “Fra mishandlingens verktøykasse – Taus som graven til spøkelse

 1. Gjest
  28. februar 2018 at 23:12

  Den der jævla TAUSHETA 😡

  • sweeney
   5. mars 2018 at 18:18

   Hei Gjest!

   Ja, når du har med dem å gjøre og de straffer deg med taushet er det jævlig. MEN når de er ute av livet ditt er tausheten deres som det vakreste englekoret. 😀

 2. Trine
  24. mai 2018 at 10:20

  Hei
  Helt grusomt å oppleve taushetskuren og/ghosting. Men hva kan en gjøre for å skåne seg selv? Det er jo typisk at vi leter rundt på alle sosiale medier etter livsstegn, prøver å få kontakt selv om N har slettet oss på noen av dem og vi kaver veldig, spesielt de første ukene. Har du noen tips til hvordan vi skal takle det?

  • sweeney
   24. mai 2018 at 11:08

   Hei Trine!

   Det lette rådet er også det vanskeligste. Det er å ikke bry deg om hva dette menneske gjør eller ikke gjør. Ikke let etter dem. Ikke gi noen som helst tegn utad på at dette plager deg heller. Du går ut i verden med hevet hode og har det bra. Lat som til du virkelig føler dette. Narsissister satser som regel på at vi sitter og gremmes og er dønn fortvilet over deres taushet og ghosting. Slik får de drivstoff av oss. De liker at vi lider. Vil du det? Er det greit at et menneske behandler deg på denne måten? Ghosting er noe av det simpleste og styggeste narsissister gjør mot andre, så la dem smake sin egen medisin. Ghost tilbake. Steng av all resterende kontaktflater dere måtte ha i sosiale medier og i nettverket ditt. Skulle noen ha info om dette vesenet, er det mest sannsynlig en flygende ape som vil fiske ut av deg hvordan du har det og føler rundt denne mishandlende adferden du opplever. De ,melder tilbake til narsissisten om hvordan du har det og dermed vet de at du plages. Svar, jaha, skjønner ikke hvorfor dette skulle bry meg.

   Du skÅner deg selv ved å gå helt unna slike mennesker. Det er eneste «kur» eneste beskyttelse. Ved å skaffe deg mer og mer kunnskap om hvorfor disse individene oppfører seg som de gjør, vil du også skåne deg selv. For da innser du at du verken trenger slike mennesker i livet ditt, eller bør på noe vis hjelpe dem frem i livet heller. Det vil bryte deg helt ned. Lær å bli gråstein, hva null kontakt er og hvorfor det er livsviktig. Jeg har mange video om tema.

   Betro deg til en person du vet du kan stole på og som tror deg. Be vedkommende støtte deg gjennom dette. Si du må jobbe med å komme ut av en slags hjernevask og binding til en person som ikke er bra for deg. Når du er fristet til å ta kontakt med spøkelset, eller de omsider kontakter deg som om ingenting har hendt, kontakter du vennen din og ber dem stoppe deg.

   Stå på for ditt liv og ikke narsissistens!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *