Moralske prostituerte – et oppgjør med psykopatenes medløpere

Psykopatens/narsissistens håndtlangere, som går deres ærend og gjerne utfører deres skittenarbeid, kalles «flygende aper«. De er førstelinje medløpere med ulike roller som beskytter, skjermer, lyver for og hjelper psykopaten/narsissisten. Uten deres medvirkning til videre mishandling av offeret, ville psykopatenes makt bli innskrenket, men medhjelperne har valgt å selge «sjelen» til psykopaten mot en godtgjørelse.

Dette er de «sekundære mishandlerne», de som mishandler offeret på vegne av både psykopaten og seg selv for å oppnå noe, gjerne en belønning.  De som stilletiende vet om og ser på mishandlingen uten å løfte en finger for å hjelpe offeret, er også medskyldige for den som tier samtykker.

«Verden blir ikke ødelagt av de som gjør ondt, men av de som ser på uten å gjøre noe.»

Albert Einstein

Hva er det som lokker mennesker i fellen til psykopaten/narsissisten og gjør dem til deres medhjelpere, flygende aper eller tause tilhørere? Det er mange grunner. De fleste kan bli lurt av en psykopat/narsissist. Spesielt når andre i deres krets allerede bidrar til å opprettholde en illusjon om at psykopaten/narsissisten er et fantastisk og godt menneske. Når du så møter dette vidundermennesket selv og får en dose av deres tilgjorte sjarm, falske medmenneskelighet, empati og velvilje, er det lett å bli fanget. Du tror du har med et godt menneske å gjøre. Er det ikke det de fleste av oss i utgangspunktet tror? At andre vil oss vel og at de ikke lyver mellom tennene for å mykgjøre oss? Det er første feilvurdering av en psykopat/narsissist, for de vil ingen andre enn seg selv vel.

På spillebrettet til en psykopat

I det du har blitt narret inn i deres nett, har de allerede skannet deg for dine svakheter og testet deg for å finne ut om du kan bli en flygende ape, en medhjelper eller en beundrer i deres fanklubb som klapper begeistret i hendene når de har slengt noen veloverveide godord din vei. Eller kjøpt noe uventet og kostbart til deg.  Om deres gest er dyr eller billig spiller igrunnen ingen rolle. Du er kartlagt og plassert på spillbrettet til psykopaten, som begynner å flytte på deg der det passer dem. Strategisk, taktisk og underhånds. Du er bokstavelig talt blitt en brikke i deres ondsinnede og høyst selvtjenende og egoistiske spill.

Når får du signaler om at du har med en falsk og hatsk person å gjøre? Et menneske som lyver, bedrar, manipulerer og mishandler andre? Det kommer helt an på hvor nær relasjon du får til psykopaten/narsissisten. Enkelt  sagt, jo tettere du er på dem i hverdagen, desto raskere og hyppigere vil du oppleve deres sanne jeg, den de skjuler bak et teater av ulike roller de spiller, nettopp for å lure deg. De aller nærmeste, en partner, barn, kjernefamilien, venner og kolleger som er tett på dem i hverdagen, vil før eller siden smake deres vrede og vrengebilde av virkeligheten, for de klarer ikke å holde masken over tid. Aldri – det vil sprekke før eller siden, i det skjulte for omverden.

Svertekampanjer:  Finner de noen truende, er misunnelig eller sjalu på, kan det tenkes de vil starte en svertekampanje. I en hyggelig samtale kan de si;

Du, hun Mari på lønningskontoret som er så søt og hyggelig, har du merket at hun er smule humørsyk?

Psykopaten/narsissisten leser deg for å se om de får gehør og sier litt til, pakket inn i tilgjort omsorg.

Jeg har hørt hun er sliten for tiden grunnet sykt barn, så det er sikkert grunnen til at hun er irritabel og sint iblant.

Psykopaten/narsissisten planter frø av tvil og negativitet. Maler et bilde av dette gode mennesket med sorte strøk, flere og flere ettersom tiden går. Utvalgte får høre små historier om Mari som er ute av balanse og skader miljøet på arbeidsplassen, for psykopaten/narsissisten har funnet seg en rival, en trussel eller bare et leketøy de vil kvitte seg med.

Psykopatens ekspartner er et yndet mål

Snakker psykopaten om en eks partner – som er et yndet mål for svertekampanjer –  kan du regne med å høre en tåredryppende historie om hvordan eksen forsømte psykopaten og barna, festet, ruset seg, var sjuskete, aldri lagde mat og hadde et fryktelig humør. Vedkommende var verken takknemlig for noe psykopaten gjorde for dem eller familien og krevde stadig mer. Psykopaten holdt ut og holdt ut til eksen var utro i tillegg og dermed knuste deres sorte hjerte. Og mest sannsynlig startet svertekampanjen mens de enda var sammen. For alle forholdene deres går til grunne om det er de selv eller partneren som går, tar det garantert slutt. Derfor begynner de i god tid å legge inn aksjer hos mennesker de tror kan stå dem bi når de skal bruke storslegga på sin kommende eks-partner. For vedkommende skal knuses som alle andre som kan avsløre dem eller som har hatt frekkhet nok å forlate eller gå imot dem.

Vær sikker på at det meste som er sagt om denne eksen er ren speiling eller projisering av hvordan psykopaten selv har oppført seg i forholdet. De er notoriske løgnere og lyver så lett iblandet en klype sannhet at de virker troverdige.

Såpass troverdig at du vakler. Enda du kjente partneren deres som et helt annet menneske, som en omsorgsfull person og en god forelder. Du har kanskje kjent vedkommende hele livet, men etter at denne fortryllende personen – psykopaten/narsissisten kom inn i livet, er du lurt inn i bakvendtland der det meste virkelig kan gå an.

Med kalkulerende målbevissthet, har psykopaten/narsissisten lagt en plan i det forholdet begynner å surne, for å redde sitt eget skinn og ikke bli avslørt. Den rolige, men «fortvilte» psykopaten vil sakte men sikkert tegne et vrengebilde av sin partner for omverden som blir mer og mer sliten og i ubalanse av psykopatens pågående psykiske og noen ganger fysisk terror. Du ser et menneske du en gang kjente så godt, forandre seg dramatisk, bli sky og usosial, alltid med en unnskyldning for å måtte komme seg hjem så fort som mulig. Blek og nervøs og kanskje tydelig deprimert tenker du at psykopaten kan ha rett. Vedkommende virker i psykisk ubalanse. Selvsagt, for partneren lever rett og slett under et terrorregime.Visste du det?  Har du ikke hatt vett til å stille noen spørsmål til både psykopaten og den som er svertet? Du velger å tro på en overgriper? Skjønner du at det er slik de opererer? Absolutt alle overgripere lyver og skjuler mishandlingen, benekter det og beskylder andre for det, vet du ikke det? Nå vet du!

Du kan være med på svertekampanjer uten å vite

Du kan også delta i svertekampanjer om en person du aldri noensinne har hørt om, møtt eller snakket med,  som flygende aper gjør. Mennesker psykopaten/narsissisten sverter og karakterdreper, er alltid truende for dem, for  trusselen er sannheten om dem og deres uhyggelige vesen og mishandling. De bedriver med andre ord angrep som beste forsvar og du biter på, sprer rykter og snakker nedlatende om et menneske du slett ikke kjenner. Er det ikke som regel flere sider av en sak, av et brutt forhold av et avsluttet vennskap eller arbeidsforhold? Tror du ikke det er tungtveiende grunner til at for eksempel voksne barn går unna foreldre og slektinger eller folk som er knyttet til og skjermer mishandleren og slutter å ha kontakt? Hvorfor tar du parti mot et menneske du aldri har møtt? Er det barn i bildet som allerede har lidd nok overlast, som du også snur ryggen til?

Triangulering: Mens psykopaten/narsissisten har sørget for å spre løgnaktige rykter om noen de vil knuse, sørger de for å splitte og herske innad i sitt eget og offerets nettverk. Du får vite at din søster eller bror har snakket nedlatende om deg uten at de har. Eller at deres forhatte eks likevel er fantastisk på områder du slett ikke er, slik at du skal bli sjalu. Plutselig får du høre at Cecilie på jobben har baksnakket deg i tillegg til Mari. Hun mener dere begge virker ustadige og trenger profesjonell hjelp. Du blir rystet og iler til Cecilie for å konfrontere henne eller begynner å spørre kolleger om de også har hørt baksnakk om deg.

Borte ved kaffetrakteren står psykopaten/narsissisten og knegger i skjegget, for spillet er i gang. Når Cecilie lurer på hvorfor i all verden psykopaten/narsissisten har løyet om ting hun skal ha sagt, svarer de at du har misforstått, det var Nils du hadde hørt dette om og det var Trygve som ymtet frempå. Hvem kan stole på hvem? Hvem snakker sant og hvem lyver? Triangulering eller splitt og hersk er iverksatt og hensikten oppnåd. Mistillit er sådd og en syndebukk eller flere er utpekt av psykopaten som trekker i trådene.

Gaslighting: Skulle noen finne på å konfrontere psykopaten/narsissisten med sannheten, gaslighter de deg og påstår at du/de slett ikke sa det slik, at du overhodet ikke har sagt noe til dem, eller at du faktisk lyver. For dem er løgnen en del av deres verktøykasse av bedrag. De kan gjerne lire av seg en helt ny versjon av sannheten som sørger for at den utsatte betviler sin egen hukommelse. Dette får deg og offeret til å stadig lure på sin egen moral, realitet og mentale helse og det er hensikten.

Isolasjon: Snille Mari på kontoret eller partneren til psykopaten/narsissisten har i mellomtiden blitt mer og mer isolert. Folk skygger unna dem for de er jo ikke «helt gode» eller offeret selv gjemmer seg unna på grunn av sverting, sladder, løgner og pågående mishandling h*n føler skam over. Isolasjonen tjener flere hensikt. Offeret får ikke snakket med andre og sammenlignet historier og dermed avslørt løgnene, og psykopaten kan fortsette sin terror mot offeret i fred og bryte dem lenger ned. Gjøre dem «galere», mer ustabil, deprimert og i verste fall suicidal. Får de holdt på lenge nok kan offeret bli tvunget til behandling og gitt en diagnose som psykopaten/narsissisten kan bruke som bevis på at de hele tiden snakket sant. Se her, vedkommende er bipolar, har angst er deprimert eller suicidal og en fare for seg selv og andre.

Det er helt naturlig at et menneske blir psykisk preget av mishandling. Og du har bitt på løgnen og bidrar til den.

Hvor lenge du forblir i bakvendtlandet til psykopaten/narsissisten avhenger av flere ting.  Du har kjent på deg at noe ikke stemmer, verken med historiene eller adferden til psykopaten/narsissisten. Noen har kanskje advart deg mot dem, sagt rett ut at de er løgnere som lurer deg, bedrar og manipulerer. Kanskje de til og med har brukt ord som psykopat/narsissist, men du vender det døve øret til.lyverHvorfor? Er du for stolt til å innrømme at du har blitt lurt? Er det å bevare ansikt viktigere for deg enn at et offer eller en hel familie med barn går til grunne?

Hva koster «sjelen» din?

Penger, gaver, materielle goder, løfter om arv er ofte den største guleroten psykopaten/narsissisten dingler foran nesen til medløpere. Videre kan det å få oppmerksomhet, føle seg viktig for psykopaten og unngå selv å bli rammet av deres hevn og terror være grunner til å selge seg.  Du står likevel overfor valg som alle oss andre. Enten kan du slå tilbake og gå unna psykopaten, eller bli en del av mishandlingen. Det er ingen mellomting. På ett eller annet tidspunkt vet du hva du er med på og velger minste motstands vei – å støtte psykopaten/narsissisten fremfor å sloss mot dem og gå.

Adferden til medløperne og de flygende apene til psykopaten/narsissisten har absolutt ingenting med ofrenes karakter, integritet eller evner eller noe annet å gjøre. Det er din mangel på karakter, integritet og selvrespekt som får deg til å velge å støtte psykopaten/narsissisten fremfor offeret. Ved å velge en overgripers parti har du gitt avkall på din egen realitet, ærlighet og bevissthet.  Ditt personlige moralske instinkt forlater du eller selger for en godtgjørelse fra psykopaten/narsissisten. Gevinsten er gjerne løfter om arv, penger, materielle goder, status, oppmerksomhet eller favorisering. Psykopaten/narsissisten kjøper deg mot å gi økonomisk eller psykologisk beskyttelse. De vil sørge for at ditt navn ikke blir svertet og at du får de nye skinnende tingene du ønsker deg, en forfremmelse eller jobb du higer etter og at du er favoritten deres.

Medløpere er moralske prostituerte

Innad i familier med psykopater/narsissister blir de som ikke er utpekt som syndebukken både blinde, døve og stumme for den infame mishandlingen som pågår. Kanskje du er gullungen og slipper hatet syndebukk søskenet ditt blir utsatt for? Torturen og overgrepene du vet foregår. Du tar parti med mishandleren og dolker ditt søsken i ryggen for du tjener mest på det – tror du. Du som søster, bror, onkel, tante, besteforeldre eller søskenbarn, hvorfor sto du ikke opp for den eller de utsatte? Dere som bodde under samme tak sa ingenting, gjorde ingenting og snudde ryggen til offeret. Ikke nok med det, selv lenge etter at syndebukken, roten til alt vondt psykopaten har utpekt i familien har forlatt torturkammeret, fortsetter du å opprettholde løgnene om dem. Du opprettholder med andre ord den usynlige mishandlingen, vet du det?

Kanskje du frykter å bli forlatt av overgriperen enda mer enn du frykter å forlate din egen bevissthet og moral? Det er et feigt valg av en person med skammelig svak karakter. En karakter som i tillegg lar seg korrumpere.

Psykopatens/narsissistens medløpere er mennesker som bistår, hjelper og beskytter ondskapsfulle mennesker. De hjelper de onde og kaller ondt godt og godt ondt, kun for en bestikkelse, løfter om penger og goder, ros eller fordeler lar de seg bestikke mens de unnskylder og skjermer de ondskapsfulle, og stjeler de uskyldiges rettigheter og griser til deres liv og rykte. Prosititusjon kaller jeg det – enkelt og greit. Du har valgt å selge sjelen til en psykopat/narsissist, der prisen betales av de utsatte du snur ryggen til. Vil du leve med dette?

Det er aldri for sent å bli ærlig og vokse på seg både en ryggrad og integritet. Begynn å tenk selv, for du vet forskjell på rett og galt, selv psykopaten vet dette, men de bryr seg ikke. Så hva kan du gjøre for å frigjøre deg som en psykopats/narsissists medløper?

Noen kjøreregler for å unngå å bli en medløper

 • Ikke hør på ordene men se på handlingene – de vil alltid sprike.

 • Ikke vær taus om hva du har med å gjøre.

 • Ikke skjul en annen persons mishandling av deg og andre.

 • Ikke la din vrede gå utover barn eller andre personer som du anser for å være «svakere» enn deg.

 • Ikke skjerm noen fra konsekvensene av sin egen adferd – for det hjelper dem ikke.

 • Ikke lur deg selv til å tro at du kan «takle det» eller at du er sterk nok til å absorbere en annen persons smerte. Ingen skal måtte takle mishandling.

 • Ikke prøv å ta rollen som redningsmann eller noen som kan fikse en overgripers atferd. Du kan ikke.

 • Ikke anta at barn som «bare» observerer mishandling – ikke tar skade av det.

 • Ikke fortell deg selv at fordi mishandlingen er forbigående eller sporadisk at det ikke er alvorlig.

 • Ikke lev i troen på at overgriperen forandrer seg – for det gjør de ikke de endrer bare taktikk.

 • Ikke anta at fordi en overgriper er vennlig og snill mesteparten av tiden at de ikke er en «ekte» overgriper.

Allerede i dag, kan du velge å gjøre det rette. Snu ryggen til en psykopat/narsissist/ overgriper og stå sammen med offeret. Slik kan vi alle bidra til å begrense deres makt og skadeverk og gjøre noe godt i verden fremfor å spre mer ondskap.

Hva velger du?

Her finner du Youtube kanalen min med video om «flygende aper» og alt relatert til narsissisme:

Del 1 – Flygende aper – narsissisters medhjelpere og medskyldige

Del 2 -Flygende aper – narsissisters medhjelpere og medskyldige

https://www.youtube.com/watch?v=j0v2xX9daSs&t

Her finne du alle videoene
https://www.youtube.com/channel/UCL0k4F8MzdALrv2_rklBM7A/videos

Referanser:

Derfor får du ingen til å forstå at det er en psykopat
Enablers are Secondary Abusers
Er du en flygende ape? – psykopaters medhjelpere og medskyldige
Sekundær traumatisering, vikarierende traumatisering og omsorgstretthet
Wikipedia – victimisation

Relaterte saker:

44 comments for “Moralske prostituerte – et oppgjør med psykopatenes medløpere

 1. Renate
  7. november 2015 at 08:46

  De som bare snakker stygt om ex’er, familie, venner og nesten alle andre gidder jeg ikke bry meg med. Slarving og baksnakking fører bare dritt med seg.

  • Sweeney
   8. november 2015 at 19:00

   Hei Renate!

   Det er et godt poeng. Når en ny kjæreste eller en ny person i livet ditt snakker uavlatelig om fæle ekser, kan man undres på hva hensikten er. Jeg finner hele tema ubegripelig kjedelig i tillegg. Om det er en psykopat eller ikke, snakker vi om sverting, sladder og baksnakking. Det sier mye om et menneskes karakter – eller mangel på. Et opplagt rødt flagg.

 2. Emma Wik
  7. november 2015 at 11:34

  Det er akkurat sånn disse skapningene opererer med et lite snev av sannhet i løgnene sine……

  • Sweeney
   8. november 2015 at 19:02

   Hei Emma!

   Nettopp. Og når mangel på empati og samvittighet er en del av oppskriften. er det forståelig at vi kan bli lurt og tro på dem. De tror gjerne på sine egne løgner også. Still motspørsmpl – få fakta på bordet. Vi burde alle bli mye flinkere til å ikke tro alt vi hører.

 3. bente
  7. november 2015 at 17:09

  Utrolig bra skrevet!!!!! Akkurat sånn er de!!!!!

  • Sweeney
   8. november 2015 at 19:05

   Hei Bente!

   Takk så mye!

 4. Knut Lie
  7. november 2015 at 18:19

  Helt enig i at «Flyvende aper» er moralske prostituerte. Å være korrupt i tillegg lover ikke bra og vil få konsekvenser for mange som må stå til rette for sine dårlige valg av «forbindelser».

  • Sweeney
   8. november 2015 at 19:04

   Hei Knut!

   Jeg håper flere og flere vil skjønne spillet – mekanismene som slår inn når vi blir bedratt og manipulert og hvem som ganske bevisst er med på leken fordi de tjener på det selv. Da vil det nok smelle i mange leirer og det er sannelig på tide.

 5. Oddlaug
  7. november 2015 at 21:04

  Slik har det vore i slekta vår i alle tider. Dei er tause om dei onde for dei skjems. Fint at det kjem ut. Det er på tide.

  • Sweeney
   8. november 2015 at 19:09

   Hei Oddlaug!

   Slik har det nok vært i mange slekter og i mange generasjoner. Vi skulle ikke snakke om følelser eller det som var vanskelig eller være noen til bry. Vi skulle tie og finne oss i og late som ingenting om det var mishandling og overgrep og annet uakseptabelt i slekten. For ikke å snakke om sinnslidelse og psykisk sykdom. Det var skambelagt. Men nå snakker vi om dette – i full offentlighet og la oss håpe det hjelper flere å forstå, komme seg vekk og sørge for at overgriperne får sin rettmessige straff.

 6. Martin Leveråsen
  8. november 2015 at 19:13

  Det er opprørende å vite hvor mange medløpere du finner i samfunnet i alle ledd. Kynismen er stor, egoismen likeså.

  • Sweeney
   14. november 2015 at 23:36

   Hei Martin!

   Helt enig – det er forstemmende. Folk følger strømmen som en flokk sauer – stiller ikke spørsmål eller snur ryggen til realiteten. Det fins over alt i samfunnet vårt og de få herser med de mange. Men de vinner ikke dette lenger for flere og flere våkner – snakker høyt og finner seg ikke i mer terror og faenskap.

 7. Tom Arild
  8. november 2015 at 19:18

  Her fikk jeg god oversikt over hvordan disse udyrene jobber med forstanden din og lurer seg inn bakveien. Oversiktelig og godt forklart. Denne skal mange få lese rundt meg.

  • Sweeney
   14. november 2015 at 23:38

   Hei Tom!

   Glad om det har gitt noen svar. Det er fortsatt flest ubesvarte spørsmål, men noe vet vi en god del om og mer kommer. Spre dette og la flere lære mekanismene, så vil disse galningene minste all makt.

 8. Inga Rønningen
  9. november 2015 at 12:31

  Min ex og flere av hans flyvende aper, sverter meg over alt på nett. Selvfølgelig er jeg en psykopat og han er Engelen Gabriel. Jeg har kuttet ut alle som er tilknyttet han og har ingen kommmuniaksjon med han eller hans medløpere, men ryktene svirrer og jeg finner det ubehagelig. De har opprettet flere falske kontoer i FB med mitt navn og misbruker det i kommentarer jeg angivelig har gitt. Heldigvis har jeg et godt nettverk rundt meg som ser og skjønner og snur ryggen til, men hvorfor gir de seg ikke? Hva gjør du for å stoppe dette?

  • Sweeney
   14. november 2015 at 23:49

   Hei Inga!

   Kjenner til problemet og det beste du gjør er å ignorere det. Psykopater og narsissister vil aldri noensinne innrømme at de egentlig snakker om seg selv når de sverter andre med løgner og de gir seg ikke heller før de snakker til veggen og ingen gidder å høre på dem mer. Det er ingen på denne kloden det liksom er så synd på som dem og de syter og klager og syns så synd på seg selv at folk kaster opp av det. De tror de slipper unna til evig tid, men de blir innhentet. Trøst deg med det.

   Dokumenter alt de gjør – ALT i FB og andre sosiale medier du mistenker dem for stalking eller forfalsking av kontoer som utgir seg for deg. Bytt egen konto om så er selv. Har du vitner og dokumentasjon på ting – hadde jeg spredd dette til venner og kjente du vet stoler på deg og tror deg. La flest mulig vite nøyaktig hva de har bedrevet og gi blaffen i alle flyvende aper og de som tar deres parti og sluker deres råtne løgner. I mellomtiden – har jeg sendt deg noen tips i epost. 🙂

 9. Gry Stav
  22. november 2015 at 11:55

  Har alltid lurt hva de flygende aper sier til seg sjølv for å såve om natta.

  • Sweeney
   29. november 2015 at 23:28

   Hei Gry!

   De sier mest sannsynlig takk til seg selv for at de er så vidunderlige og perfekte. Husk de gjør aldri noe galt eller feil bare alle andre. Det eneste som holder dem våkne om natten er om de har blitt eksponet – tatt med buksene nede. Da føler de til og med skam – ikke over hva de har gjort mot andre – aldri, men fordi de har blitt avslørte. Skikkelig kjekke folk dette.

 10. Anne-Maria
  26. november 2015 at 01:32

  Glitrende forklart. De aller verste er familie og slekten. De gir ut informasjon og forteller villig hva ofrene gjør og hvor de bor og annet de burde tie om. Hvordan får de seg til det?

  • Sweeney
   29. november 2015 at 23:35

   Hei Anne-Maria!

   Som regel er familie og slekt de verste flygende apene. Noen vet ikke bedre og er lette å lede- andre av dem vet utmerket at de skjermer en mishandler, en løgner, en person som gjør andre vondt og skader. Men det er lettere for dem å skjerme et troll enn å ta et oppgjør. Og der du finner en narsissist i en familie eller slekt, vil du finne mer dysfunskjon uten minste tvil. Adferden blir tross alt innpodet i barn og noen blir narsissister, border lines, co-dependent med mer. Noe ER uansett fundamentalt galt i en familie med narsissisme.

   Det er også mange feige folk i verden og vi er opplært til å ha tillit til våre nærmeste uten videre. Sørg for at de du er fortrolig med ikke gir ut privat informasjon om deg – gjør de det etter du har bedt dem pent la være og har kanskje forklart hvorfor kutt dem ut. De er spioner og løpere du ikke trenger i livet ditt uansett hvor naive de syns å være.

 11. Chia
  27. november 2015 at 11:49

  Jeg ble lurt i oppveksten til å være en flygende ape for min narsissist eggdonor. (Hun var aldri en mor). Om det var mine søsken eller hennes nye kjæreste eller en eks hun hatet skulle jeg og hennes hoff slukke branner og lokke til oss andre og straffe de som ikke adlydet. Av og til er det vanskelig å legge av seg den skyldfølelsen du blir innprentet hele livet og skjønne at du ble brukt av et mentalt syk menneske eller mest sannsynlig bare et ekte ondt menneske. Og at du faktisk også bidro til at andre fikk det vondt.

  • Sweeney
   29. november 2015 at 23:39

   Hei Chia!

   Du viser at du på ingen måte ble en narsissist selv om du ble forsøkt programmert til det. Alle som vokser opp med dette vil bli opplært til ulike roller i spillet. Jeg har også vært en flygende ape og syns det er vondt å vite, men jeg ER ikke det nå. Så fort man blir bevisst og ikke velger å være slik -mener jeg du har gjort det rette og eneste du kunne gjøre. Barn kan virkelig ikke for at de er opplært av ondsinnede egoistiske mennesker som gir totalt blaffen i andre enn seg selv. Vær heller stolt av at du ikke bli slik – du er sterk, modig og en inspirasjon for andre! 🙂

 12. Jenny
  28. november 2015 at 14:48

  Dette burde være pensum på skolen. Å lære å gjennomskue mennesker som ljuger og manipulerer er ikke lett, men jeg ser at vi generelt spør for lite etter fakta. Kanskje vi er for naive? Godtroende? Ikke alle tør å sette spørsmålstegn ved «sannheter» de får av foreldre eller andre de mener skal vite bedre. Vi tar for gitt at andre snakker sant selv om det er om noen vi ikke kjenner. Rimelig lett for psykopater å spre giften sin.

  • Sweeney
   29. november 2015 at 23:43

   Hei Jenny!

   Enig – dette burde være pensum på skolen. Vi skal ikke skape mistillit til alle andre mennesker- ,men gi vår tillit der det er fortjent og ivaretatt. Det er dessverre mange som misbruker tilliten til andre. Du er også inne på noe jeg skriver om nå. At vi er kanskje for naive – eller kanskje programmerte til å nettopp ikke stille spørsmål ved andres hensikter og informasjon? Om foreldrene våre lyver til oss – får vi et forvrengt forholdt til andre. Vi lærer å stole på feil mennesker som faktisk utnytter vår tillit, så ja – denne type mennesker klarer å skape seg nettverk av medløpere altfor lett – fordi vi tar for mye for gitt. Takk for inspirasjon! 🙂

 13. Michael
  1. desember 2015 at 15:23

  Oppklarende og opplysende.

 14. Nils-Arne K
  29. desember 2015 at 01:48

  Tror det norske folk er kondisjonert av narsissister og psykopater i stor grad. Vi skal være så forbannede korrekte og høflige og tro på alt autoriteter forteller oss. Ikke minste merkelig at vi følger på som en flokk sauer. Selv var jeg en flyvende ape i flere år uten å skjønne det. Trodde jeg gjorde plikta mi, men jeg hjalp bare en slektning å skaffe innpass hos nye ofre. Vi har skværet opp og jeg ba om unnskyldning. Nå har ikke denne personen mye makt igjen over noen for han har blitt avslørt av mange. Spørs hvor lenge han blir boende i denne lille byen.

  • Sweeney
   3. januar 2016 at 22:29

   Hei Nils-Arne!

   Nordmenn er ultrakonforme ja og vi nikker og bukker og er livredde for å si hva vi egentlig mener i frykt for å ikke være politisk korrekte, såre noen eller gå mot strømmen og få motstand. Vi er feige rett og slett syns jeg.

   Her er en fin artikkel om at vi ikke tør å si hva vi mener:
   http://www.nrk.no/norge/ny-studie_-_-vi-tor-ikke-ytre-upopulaere-meninger-1.12048342

   Jeg har selv vært flyvende ape mot mine egne søsken, noe mange blir uten å skjønne det om de vokser opp med dette. man blir tross alt triagulert og opplært til å aldri stole på hverandre helt og fullt.

   Innerst inne følte jeg at jeg gjorde noe galt, men når din egen forelder sier at rett er galt og galt er rett blir ens indre kompass vanskelig å tro på.

   Det er veldig voksent og realt av deg å be om unnskyldning, det er det ikke mange som tar seg bryet med. Du gjør slekten din og samfunnet en stor tjeneste med å forstå mekanismene og spillene til disse menneskene og lede andre til vannet om de vil drikke av din erfaring og kunnskap. Jeg mener alle som har opplevd dette og kommet ut av det, skal snakke høyt om det. Eksponere spillene og de som trekker i trådene uten hemninger, men jeg vet det er vanskelig for mange spesielt når de står alene.

   Narsissister og psykopater er i bunn og grunn feige fjols og stikker som regel når de skjønner de er avkledd. Du skal se du får rett om slektningen din.

   Riktig Godt Nyttår til deg og dine. 🙂

 15. Svein Arne
  3. januar 2016 at 16:10

  Tror nok at disse monstermenneskene går tøffe tider i møte. Nesten uansett hvem jeg snakker med for tiden, blir dette tema brakt på banen og de skjønner hva det dreier seg om. Min perifere slektning som har rundlurt oss alle i alle år, må nå sitte mutt alene de fleste høytider. Det er selvsagt så synd på Hans Høye Uskyldighet at vi alle burde blitt sperret inne i følge han. 😀

  • Sweeney
   3. januar 2016 at 22:35

   Hei Svein Arne!

   Ja, jeg tror du har helt rett. Flere og flere får opp øynene for denne giften disse menneskene sprer fra familie til gruppe til alle ledd i samfunnet. Vi er slik jeg ser det, infisert at et virus de sprer. Et mentalt virus om du vil, som sørger for at godhjertede og empatiske mennesker holdes nede. Slik blir internett som er narsissisters og psykopaters store arena for narrespillene sine og giftspredningen sin, deres undergang til slutt. For vi er flere enn dem og vi snakker høyt om dette nå, som du også erfarer. Sannheten slår løgnene til slutt skal du se.

   Tøft gjort av dere å utelate slektningen deres og beklager men jeg måtte le av tittelen du ga ham. Jeg tror jeg kunne spy av en eneste narsissistisk -stakkars lille uskyldige meg- historie til. La oss feire at vi slipper det!

   Godt Nyttår til deg og dine! 🙂

 16. Fia
  24. januar 2016 at 09:51

  Knall bra!

 17. Monica Hetle
  31. januar 2016 at 02:35

  Jeg mener at landet, verden på mange måter blir styrt på en narsissist måte. Alle de ytre kravene som blir stilt. All nedtrykingen. Få oss svake. Skape ett dårlig selvbilde så vi blir enklere og styre. Utnyttes og brukes slik at «toppene» kan fremstille seg selv. En lærer vanvittig lite om å bruke sine egne hjerner. Vi blir på mange måter redd den og alt vi har gjemt på innsiden. Lar oss bli ytre styrt av en fjernkontroll. Biter på hjernevaskingen om at det er intelligent og være en robot.
  90% går vi for å bruke av venstre hjernehalvdel; Tall, ord og logikk. Det ytre. Det er påtide å satse på hjerner som er I balanse. Høyre hjernehalvdel blir ikke tålt av psykopater. Følelser, kreativitet, humor, empati osv. Det indre. Der lever en her og nå. Alt en mener kommer frem. En klarer ikke å spille ett falskt skuespill.
  Jeg hadde venstre hjernehalvdel I narkose I 2 år. Da innså jeg at det var mye å rydde opp I. Forårsaket av en narsissist mor. Men jeg var også sjokket over den store helheten. Hvor nedtrykt vi ble av alle normer, regler, grenser, sperrer og låser. Det såkalte demokratiet ristet jeg på hodet av.

  • Sweeney
   31. januar 2016 at 19:46

   Jeg er enig med deg Monica, verden er styrt av og skapt slik den er nå av psykopater og deres medløpere. Og husk, det er mange, mange flere medløpere enn psykopater. Så hvem vet hvem som bruker hvem når det kommer til stykket?

   Men også i denne tiden er det som en enorm oppvåkning blant ofre og tidligere ofre. Nok er bare nok for lenge siden og vi er dønn lei av dette onde egospillet. Så tidene vil forandre seg nå og jeg tenker de av oss som har kommet gjennom tunnelen ikke bare helere og sterkere, men også uredde, vil ha mye å gjøre fremover med ren opplysning om spillet og hvordan asvløre disse menneskene.

   Her er en youtube med en hjerneforsker som fikk slag og hvordan hun opplevde å «miste» venstre hjernehalvdel. Utrolig interessant og rørende og jeg skjønner du fikk mye innsyn i din vanskelige sykdomstid. Narsissistiske foreldre gjør som regel stor og gjennomgripende skade på sine barn om de er syndebukken eller gullungen. Jeg kaller deres form for programmering for virus. Mental virus. Men vi har funnet kuren. 🙂

   https://www.youtube.com/watch?v=UyyjU8fzEYU

   • Monica Hetle
    12. mars 2016 at 15:06

    Ja, det er skuffende at samfunnet legger sånn lås på høyre hjernehalvdel. Den er mennesket og det sanne, ekte Selvet. Herlighet! For ett falskt skuespill; Var setningen som gikk opp igjen konstant når jeg kunne se meg selv utenfra.

    Begynte å male ned meg selv og mine mål. For eksempel hovedsteg to; To tunge svarte dører inntil ett hvitt rom. Lang trapp opp med en svart løper. Øverst, mine barbente ben. Under, en grå murvegg. Svart/hvitt, få pusslebitene på plass. Alternativet er murveggen.

    Satt på bussen. Det dukket plutselig opp ett bilde av at jeg lå med løftede ben.
    Studerte Friskvernkonsulent. Det ene faget het Kreativitetsutvikling.
    Boken vi fikk utdelt het; Himmel – Helvete. Tur och retur. Å utvikle følelsene dine på en kreativ måte. Av Bengt Renander.

    Hovedsteg 2 = lange og jobbige prosessen. På slutten så vil ideen komme av seg selv.
    Vi avsluttet Yoga treningen med å ligge med begge bena opp til veggen. Jeg slo opp I boken; En av de mest anvendbare avspenningsteknikkene som også bygger opp energi.

    Jeg hadde blant annet gjennom denne prosessen oppsøkt biologisk farmor og far. Farmor – veldig kreativ. Far – eget møbelsnekkerverksted. Har selv gått møbelsnekker, Interiørkonsulent og jobbet som Møbelselger. Laget meg som mål; Interiørarkitekt, for å komme meg igang med en aktivitet. Skal overta verkstedet.

    Men jeg fikk meg aldri til å male noe bilde med opp hevede ben. Det bare forsvant. Stresset ikke med det.
    Begynte så å studere på Kunstfagskole.
    Bestemte meg I en oppgave I Kunsthistorie og skrive om ett møbel. Gå igjennom alle epokene.
    Plukket meg ut Chaiseloungen. Skrev om den ifra Egyptisk tid til postmodernismen.

    Kipte meg skikkelig etter en stund. Det var jo Chaiselongen. For eksempel under Funksjonalismen. Når en lener seg bak, så hever en bena.

    Den siste setningen jeg hadde avsluttet oppgaven med var; Gjennom historien og I hele verden, er ideen om å være tilbakelent med føttene hevet. Selv I løpet av dagen, vært en del av de mest anvendbare avspenningsteknikkene.

    Så freden ble nådd, til slutt!

    Det store hovedpoenget mitt er at vi alle har utrolig mye på lur. Underbevisstheten er på mange måter den usynlige sjefen.

    Barn må bli sett og hørt. Min biologiske far gav opp. Jeg er ikke sint på det nå. Men det har vært en arbeidsom prosess.
    Narsissten er besatt bare av å få viljen sin. Egentlig så gir de seg blaffen. Barnet er en pest og en plage. Men skal hjernevaske til å være lik narsissten. Vel, hvis det er så mye gale med en og en skal være så lik?????

 18. Eirik
  3. mai 2016 at 16:21

  Bra skrevet, og har dessverre erfaring med slike helsefarlige personer som psykopater er. Vet om flere flygende aper som har solgt sjelen sin til vedkommende, og da lever han i de også den dag i dag. Slike mennesker kan nærmest ta kontrollen over sine alliertes liv, og nærmest bestemme hvem de skal få barn med. Syk verden og har heldigvis kontroll på tankene mine.

  • Sweeney
   4. mai 2016 at 08:36

   Hei Eirik!

   Trist å høre at du også har erfaring med dette, men jeg tror snart folk flest har vært berørt av disse vesener og deres aper i en eller annen grad. Det er igrunnen vemmelig å oppdage hvor mange billige mennesker det fins i dette landet, som lar seg verve som medmishandlere av en narsissist/psykopat, som villig selger sjelen sin, søsken, venner slekt og andre for å tekke en narsissist og få et sugerør ned i lommeboken deres feks. Jeg ser det slik at akkurat de flygende apene lar seg kontrollere, for de har tross alt gevist av å være tjenende ånder. Jeg lar dem overhodet ikke slippe fri for ansvar for medvirkning til mishandling og vanvittige manipulasjoner som du snakker om.

   Vær glad du har sett og skjønt og kontrollerer dine egne tanker. Det håper jeg flere og flere vil slik at vi får eksponert disse trollene. For det er en syk verden der psykopatene tilsynelatende råder og det er opp til oss å snu dette. 🙂

   • Eirik
    8. mai 2016 at 18:08

    Har skjønt denne galskapen, og lurer på hvor mange det rovdyret der har manipulert og ødelagt. Frykter at det er en gedigen katastrofe, og slike skulle nærmest vært til Haag i Nederland. Har lyst at vedkommende skal få straff da jeg frykter at han nok lever i sin samboer og sine barn også. Blir jo paranoid av slike, men e for sent å snu dette. Det er det da psykopaten har nærmest produsert barn utenom sine egne, og det er sykt. Er vel schizofrene mennesker vi snakker om i mitt tilfelle, og har heldigvis kontroll på mine tanker, men mast retten til å være barn da en psykopat herjet i min oppvekst. Har erfart at musikk er et bra våpen da man får for mye tanker i sving.

    • Sweeney
     9. mai 2016 at 12:23

     Hei Eirik!

     Det er veldig tøft for de aller fleste å vokse opp med slike mennesker. Det setter dype spor og når du begynner å gjennomskue spillet, ser du som regel at MANGE i familie og slekt kan lide av noe lignende. Dette blir overlevert fra slektsledd til slektsledd. Nå snakker jeg om narissisme, for psykopati kan ha en klarere genetiske faktorer.

     Det er en del personlighetsforstyrrelser som ligner hverandre også, men narsissister/psykopater blir ansett som schizofrene av mange, nettopp fordi de skifter identitet/væremåte som andre skifter undertøy.

     Vi er mange voksne barn av slike mennesker som nå snakker høyt ot tydelig om våre erfaringer som vi er opplærte til å holde kjeft om. Det er det slutt på. VI skal ikke bære skammen og vi skal ikke straffes mer for andres valg og ugjerninger. Det er på tide at de som faktisk gjør kriminelle handlinger mot andre og skader andre med vilje, må stå tilrette for det. Ansvaret skal plasseres der det hører hjemme.

     Ta godt var på deg selv og engasjer deg i nettforum og grupper med mennesker som skjønner hva du har opplevd og opplever.Vi er sterkere sammen! 🙂

 19. Eirik
  9. mai 2016 at 02:32

  Det som er trist når det gjelder flygende aper som du sier, er at de er både medskyldige i alt mulig, men også kan de nok være ofre for en gal psykopat. Er jo egentlig litt synd på disse naive medhjelperne som lever i psykopatens illusjon. Syk verden som jeg er glad jeg ikke er en del av, og kunnskap er det beste våpen for å avsløre falske løgnere som til de grader bedrar mennesker.

  • Sweeney
   9. mai 2016 at 12:30

   Hei Eirik!

   Noen medløpere kan vi kanskje si det er synd på for de vet ikke at de blir brukt og bedratt. De ekte flyvende apene, de som går i front med psykopaten eller narsissisten, VET. De velger å snu ryggen til sannheten. Er det synd på dem? Absolutt ikke. De velger å bidra til andres mishandling. Jeg har sluttet å syns synd på mennesker som er for feige til å gjøre det rette. Ironien er at psykopatene og narsissistene vet forskjell på rett og galt, men gir blaffen så lenge det tjener dem. Apene er derfor enten slik selv, har trekk av dette eller har så gode fordeler av å tjene dem at de lukker ørene for sannheten. Takket være apene får disse forkvaklede menneskene så stor makt som gjennomsyrer familier og slekter. arbeidsplasser og religioner.

   Kunnskap ER det beste våpen. 🙂

 20. Eirik
  9. mai 2016 at 16:21

  Hei

  Er synd på de naive som ikke vet at de har blitt brukt og som absolutt burde visst bedre og sett foran sin sko. Er irriterende når disse personene snur ryggen og nekter sannheten. Konsekvensen er jo da at de bidrar til at psykopatene får mer makt, og de blir heller ikke avslørt, og dt er utrolig. Den som jeg dessverre har hatt erfaring med vet at jeg har avslørt hans identitet og spill. Helt utrolig at jeg er den eneste som har skjønt noe av totalt 32 mennesker. Har lurt veldig på hva jeg skal gjøre for slike personer burde etter min mening vært innlagt på psykiatrisk avdeling da de er farlig for verden. Bare synd og skam at de hjernevasker og som du klokelig sier gjennomsyrer slekter og miljøer, men hva kan man egentlig gjøre? Glad jeg har min samvittighet ren og ikke har gjort en flue for tred, og er hverfall glad jeg ikke er den psykopaten som har bedradd mennesker. Hvordan kan slike bli som foreldre mon tro da slike ting kan ligge i genene?

  • Sweeney
   22. mai 2016 at 15:15

   Hei Eirik!

   Jeg kan nesten love deg at av 32 mennesker er du neppe den eneste som har skjønt og gjennomskuet denne personen, men det er kanskje bare du som har våget å snakke om det? Som regel vet mange rundt en psykopat eller narsissist at noe er riv ruskende galt med dem. De merker at noe ikke stemmer og skurrer med deres falske adferd, men det er opplagt enklere for folk å snu ryggen til og late som alt er ok. Slik får disse monstrene fortsette og overlevere sin degenererte adferd til menneske etter menneske.

   Og ja, de er farlig for verden all den tid folk ikke tør å eksponere dem. Etter min mening burde de overhodet ikke få ha omsorg for barn for de har null respekt for noen, ei heller sitt eget avkom. De skader absolutt alle barn de har omsorg for i en eller annen grad. Mishandlingen kan som du skjønner fortsette gjennom hele livet til deres barn, og videre til barnebarn om de ikke blir stoppet. Det mest effektive er å snu dem ryggen, gå null kontakt med dem og deres nettverk som skjermer dem og håpe at flere rundt dem våkner opp mens du lever et liv uten faenskapen.

   • Eirik
    22. mai 2016 at 15:33

    Hei igjen

    Må være flere enn meg som har skjønt at det er noe riv ruskende galt med den personen da vedkommende i mine øyne er splitter pine gal. Er nok bare meg av den forsamlingen der som overhode er glup nok til å i det hele tatt tenke at mennesker kan være såpass gale. Er jo enklere for de som velger å fulge psykopaten å snu ryggen og samtidig dolke andre i ryggen av de psykopaten ikke aksepterer. Er bare helt utrolig at de ikke blir avslørt, og at søsken osv ikke ser endringer i mennesker som nærmest blir voldtatt av slike rovdyr. Hva var det ikke Einstein skrev om galskap? Vitenskapsmann før sin tid.
    Slike mennesker burde ikke ha omsorg for barn da de nok styrer de også. Bare trist å tenke på at det blir flere og flere som får erfaring med galskap da psykopater øker i omfang.
    Har selvfølgelig tenkt at null kontakt er det beste, men den djevelen der burde vært innlagt da han sikkert har forgiftet flere hundre menneskers sinn for alt jeg vet. Får heldigvis nerver av stål da jeg vet å håndtere slike gale parasitter.
    For øvrig fryktelig smart med uttrykket flygende aper, for det passer jo de som er tilhengere av sort magi der psykopatene er tryllekunstnere. Eller kan man nærmest kalle de for halliker som rekrutterer moralsk prostituerte mennesker? Manus til en film dette.

 21. Monica
  21. november 2016 at 04:01

  Har inntrykk av at de flygende apene føler skam. Deres egen bakgrunn skal være tabu. Fasaden er viktigst av alt.
  Ser på min mors side. Min mor er den eldste av 8 søsken. Husker hennes mor. Daffet rundt. Slabbedask. Standardutrykket min mor bruker på andre. Hun stumpet sneipen I potteplantene. Møkkete hjem. Viet ikke barna noe oppmerksomhet. Deres far som måtte ta ansvar. Han som måtte ta ansvar når ett av barna fikk svulst på hjernen. Yngste mann, null oppmerksomhet. Krøp rundt på gulvet I bare bleien.
  Husker at min mor stod tett klistret inntil sin mor når vi var på besøk med armene I kors og det sinte, moské trynet sitt. En yngre søster ville også ha oppmerksomhet. Krig og konkurranse. Dermed så fikk moren all oppmerksomheten.Stakkars henne ble vi oppdratt til å tenke.
  Ser de psykopatiske trekkene I min mor og hennes søster. Min mor, sinnssykt opptatt av fasaden. Jeg skulle ha helt like klær som mine venninner. Huset skulle ikke ha en støvflekk. Noe jeg som liten jente måtte stå for. Samt handle all maten. Ta meg av min bror osv. Utnyttes og brukes. Fikk aldri beholde en krone. Alt ble stjelt. Min bror, gullungen. Jeg, Syndebukken nedlesset med kritikk og negativitet. Veldig viktig at jeg var usynlig. Ikke bevegde meg. Høre at bestikket traff tallerkenen osv. Viste andre meg oppmerksomhet, gjett om jeg fikk gjennomgå.
  Hennes søster jobbet. Selvstendig og opptatt av karriere. Være øverst. At alle søsken er bukke, nikke og neiedukker. Bare den dronningen altså.
  Yngste damen. Lyger mye. Utnytter seg veldig av; Stakkars lille meg rollen. Vrir om andres reaksjoner på sin oppførsel og spiller offeret.

  Jeg er den første som anklager dem for å Være psykopater. Deres far sa; Monica ser det. Monica sier det hun mener.
  Men mennene har fint lite bein I nesten. Holder munn. Har gitt opp.
  JEG ble syk I Hippocampus. Min bror har nå fått diagnosen Bipolar. Som ligger i Amygdala. Alt under Hyphotalamus I Tinninglappen. Psykopati ligger I samme bås som bipolar. Jef ble sterkt mishandlet nyoperert I hjernen. Min bror brydde seg ikke. Svartehavet bare; Hun er ikke sånn mot meg. Men hun har ikke følelser som han innbiller seg for han heller. Virker bare som om han skal hevde seg. Konkurrere. Nekte å innse at hun utnytter og bruker han for å ødelegge vårt forhold.
  Hennes klassiske komentar til meg; Du må innlegges på psykeatrisk. Måtte skuffe henne atter engang. Psykolog, prate om fra barndom av og opp. Mente etter tre ganger at jeg ikke trengte noe psykolog. Streng beskjed om å holde henne på lang avstand. Har bl.a en av landets fremste overlege. Standard komentar; Du er en veldig sterk og oppegående person. Janteloven blant psykopaten og de flygende apekattene.
  Vel, nå har Gullungen fått en diagnose med psykiske problemer.
  Hvordan takler psykopater alt dette?
  Jeg har bl.a tatt kontakt med biologisk far. Da måtte hun raskt ha kontakt med meg. Full oversikt, makt og kontroll. Dumpet henne raskt. Dette plager henne veldig. Jeg er jo synlig. Ikke minst, jeg ser meg selv Ikke henne og alle hennes ballasten som hun har skullet nedlesse meg med. På denne siden, mange positive kreative evner. Hold deg fast – stinn av penger. Hun kommer vel med bløtkake på dør snart. Det er jo det viktigste I livet.
  Lurer veldig på hva som er meningen med alt dette?

  • Eirik
   21. november 2016 at 15:53

   Skremmende utvikling og lurer selv på hvordan psykopater takler dette helvete de skaper for andre. Er helt utrolig og disse som blir syndebukker får jo psykiske problemer. Er og mest skremmende med medløperne som bare er kjedelige fasader. Kriminelle hele gjengen og kriminalitet lønner seg jo. Meningen med dette er vel at de gale skal ha makt, og må ha medløpere som da blir syndebukker for deres nevrologiske problemer. Var og med i et slikt spill og ble brukt og kastet, men har heldigvis kontroll over tankene mine. Disse allierte har ikke det, og de skaper vel også nye psykopater. Bare skremmende og skremmende mange som ikke blir trodd og nærmest selv stemplet som psykopat. Alt er mulig i bakvendtland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *