Kritikk & raseri – Narsissisters svakheter del 1

Narsissister har selvsagt svakheter som alle mennesker har, selv om de gir inntrykk av det motsatte. Her snakker jeg om svakhetene i deres personlighetsforstyrrelse, ikke hvordan de er individuelt som mennesker. I realiteten er alle som kan plasseres i gruppe B personlighetsforstyrrelser feige, svake mennesker. Hvorfor skulle de ellers gjemme sin negative adferd bak fasader og masker? Hvorfor skjuler de bevisst sine ugjerninger og kriminelle handlinger? Hvorfor mobber de, trakasserer og mishandler andre, gjerne i flokk om de er sterke individer med selvtillit? Mennesker som tråkker ned andre for å føle seg store og mektige selv er svake ikke sterke, og dette ønsker ikke narsissister å vedkjenne seg, for det motsier deres selvbedrag om deres storhet gjennom deres falske Selv. Faktum er at de tåler svært dårlig å bli behandlet som de behandler andre, i den grad at når du innser dette, innser du også hvor svake narsissister faktisk er. I denne delen tar jeg for meg noen av svakhetene som følger narsissisme, nemlig kritikk og raseri.

 

14 comments for “Kritikk & raseri – Narsissisters svakheter del 1

 1. Emmy
  24. september 2017 at 14:09

  Min mor klapper sammen som en klut hvis hun får kritikk. Husker en gang søstera mi og jeg tok henne for oss og sa at noe her stemmer ikke, vi var i begynnelsen av tyveårene. Hun hylte alt hun orket og datt sammen på gulvet.Etterpå gikk hun inn på soverommet og ble der en stund. Hvis jeg ga henne kritikk som feks: » det virker jo ikke som du er interessert i å få besøk av meg, du gidder jo ikke engang spørre om jeg vil ha kaffe». Da sa hun (uansett hva kritikken var) at det var det verste hun noen gang hadde hørt og så brøt hun sammen og begynte å grine og forsvant inn på soverommet. Hun latet alltid som ingen ting når hun kom ut igjen. Mulig hun blir så sint at hun griner.

  • Anonymia
   24. september 2017 at 19:10

   Takk for en fin blogg
   Narsissister og psykopater har alle de samme svakhetene, og den største svakheten av dem alle, slik jeg ser det. Er deres sinne, deres makt og kontroll er bygd på redsel, det å skape redsel og usikkerhet hos offeret, den dagen du ikke er redd og usikker lenger, da har narsissisten mistet all makt over deg.
   Det er et ordtak som sier : Det er ille vanskelig å væra sint, når ingen vart redd. Og det er så sant når det gjelder narsissister, enten de får raseriutbrudd, er kjølig sinte, tause, gråter og hyler eller iverksetter stygge hevnaksjoner mot deg. Alt er tuftet på redsel, redsel og atter redsel hos offeret.
   Vil også si at narsissistene og psykopatene har noen andre svake punkt også, slik jeg har opplevd, narsissisten/psykopaten i mitt liv. Det er totalt logiske brister i deres argumentasjon, at de undervurderer andre i sin egen grandiositet og at de sletter sin egen fortid etter som det passer dem, mens vi andre husker og har fakta på bordet og kan dokumentere det som har skjedd. Dette vil slå tilbake på narsissiten en dag.

   • sweeney
    28. september 2017 at 10:39

    Hei Anonymia!

    Jeg mener du har rett. Det som ihvertfall styrer narsissister er frykt. En dyp og voldsom frykt. Psykopater er ikke like fryktsomme som narsissister, men de sprer frykt på samme måte. Personlig mener jeg psykopater også frykter at vi skal se dem for hva de faktisk er og avvise dem – sørge for at deres terrorvelde i verden stopper.

    Og ja, det er for å få makt og kontroll over andre. Dette er deres rus, noe de higer etter og vil bruke alle midler for å oppretthold.

    Du har også helt rett i at de har logiske brister, de bruker ofte ordsalat for å forvirre oss, noe vi blir fordi det de sier er bare vås. Og de klarer faktisk ikke å innse at de er blitt avslørte. Selv om du konfronterer dem. Går du null kontakt, vil noen av dem likevel prøve seg igjen og igjen hele livet. Man trenger ikke å la seg prege av eller vippe av pinnen av den grunn, det er bare et så tydelig tegn på deres totale mangel på selvinnsikt og vilje til å gå seg selv etter i sømmene.

    Hensikten min med opplysning om disse individene er å få folk til å se hvor redde og feige og tarvelige de faktisk er, slik at vi skal slutte å være redd dem mer. Du har nemlig så rett, den dagen vi slutter å frykte troll, har de ingen innvirkning lenger og de mister all makt over oss. Det er så gledelig at du og mange, mange flere skjønner dette! 🙂

  • sweeney
   28. september 2017 at 10:30

   Hei Emmy!

   Som du skjønner tåler ikke narsissister kritikk overhodet. De kan late som, ikke lee på et øyelokk når de får berettiget kritikk( noen av dem), men de får en narsissistisk skade i en eller annen grad av det. De føler seg krenket. Jo mer krenket de føler seg, desto større hull blir det i deres narsissistiske skjold, noe de må reparere. De reparerer «skadene» med drivstoff/narsissistisk forsyning. I ditt tilfelle spilte moren din på offerrollen og din samvittighet. Tenk å si noe så grusomt til henne, ingen på denne planeten hadde vel sagt noe så forferdelig til henne før? I så fall har hun levd utrolig beskyttet, men hun ville appellere til din skyldfølelse. Du skulle selvsagt ha dårlig samvittighet og trekke dette tilbake når hun klappet sammen og gråt på soverommet. Som du skjønner viste hun ikke tegn til å gå i seg selv. men straks skyve ansvaret på deg og vise deg med handling at dette var din skyld. Manipulering.

 2. Jelena
  25. september 2017 at 01:10

  Vedkommende bodde i nærhetem….skulle det stå.
  fFøler meg så sikker som jeg kan bli nå at vi har avslørt flere typer narsissister i en familie. Nå ser vi mønster videre, i en av våre søskens familier. Våger nesten ikke tenke på at det kan være 2-3 stk til der. Dette er jo som en liga, narsissistmafia. For et samfunnsproblem dette må være, og tør ikke tenke på hvor mange barn som blir skadet av dette, og hvor mange familiemedlemmer som går dukken pga dette. Nå eksponerer vi og skaffer oss et nettverk. Vi skjønner også nå hvorfor vi alltid har hatt en vond magefølelse i nærkontakt med disse. er vel intuisjonen som sier fra. Hadde aldri i min villeste fantasi trodd at dette var mulig, og at vi, to søsken klarer å avsløre tre narsissister i løpet av en måned. På bakgrunn av mistanker, og nå er helt sikker, med veldig god hjelp av dine videoer. Alt ditt materiale er gull verdt ,for oss som rammes av dette. Du gjør en fantastisk jobb.

  • Emmy
   25. september 2017 at 12:57

   Jelena, jeg ser det samme i min familie. Det ligger flere ledd bakover sannsynligvis. Det er flere i min mors generasjon …går det an å arve narsissisme gjennom å hoppe over en generasjon tro? Nevøen min har så klare trekk av dette.

   • sweeney
    28. september 2017 at 10:46

    Hei Jelena og Emmy!

    Det er en del slekter som er veldig befengt med disse sektene de utvikler som følge av mennesker som dette. Jeg kaller dem sekter fordi sannheten om sektene og deres sektledere og sektmedlemmer, aldri må komme ut i verden. Narsissistmafia var et godt ord faktisk, for de klumper seg sammen til en felles front mot verden, som regel med en glanset, men falsk fasade. Ingen utenfra skal se at det foregår lumske ting innad, at mishandling foregår, at løgn holdes i hevd osv.

    I følge dagens forskning er det genetiske faktorer samt oppvekstmiljø som utløser narsissisme og lignende personlighetsforstyrrelser. Psykopater er født slik, med en annerledes hjerne og kan komme fra helt vanlige hjem. Sosiopater er tillærte psykopater, opplært gjennom oppvekst og miljø.

    Takk for positiv tilbakemelding! 🙂 Jo, mer dere graver i dette og skjønner, desto sterkere vil dere bli ! Og slik bidrar vi alle til å svekke psykopatenes terrorvelde i verden.

 3. Jelena
  25. september 2017 at 01:12

  I første kommentaren heftet til video 2, denne dagen. Første kommenterer der, og siste her. 🙂

  • Anonymia
   26. september 2017 at 21:40

   Det sies at psykopati kan være arvelig, men at de andre personlighets forstyrrelsene er påført i barndommen. Men jeg tror de fleste nå heller mer og mer mot at det er en kombinasjon av arv/gener og miljø som utløser narsissisme og psykopati. Grensen mellom narsissisme og psykopati er også vanskelig å trekke, da det er glidende overganger. Men det sies vel at alle psykopater også er narsissister, men at ikke alle narsissister er psykopater.
   Den narsissist/psykopat jeg har i mitt liv har en forelder som har sterke psykopatiske trekk, men denne N/P har ikke vokst opp med denne forelderen. Og slik sett har denne personen vært helt fri for påvirkning fra den av foreldrene med psykopatiske trekk, de har aldri hatt kontakt under oppveskst eller senere. Men jeg har vanskelig for å se hvor ellers denne personen skulle få sin narsissisme/psykopati fra, da jeg ikke kan se at det har vært spesielle hendelser i barndom/oppveksten til denne personen som skulle være utløsende faktor alene.
   Men med den erfaring jeg har og det jeg har lest, så mener jeg også selv at det må være en kombinasjon av arv og miljø, at noen kan arve en økt risiko for å utvikle natsissisme/psykopati, og at det er andre utløsende faktorer i barndommen/oppveksten som får dette til å blomstre., og at det kan være ting og hendelser som en ikke ser på som veldig spesielle, markante eller opprivende, men som allikevel kan være utløsende på en eller annen måte.
   Ikke vet jeg, men jeg ser så tydelig og klare likhetstrekk hos den P/N jeg har i mitt liv og den ene av foreldrene med psykopatiske trekk, de har som sagt aldri møtt hverandre, allikevel er parsonlighets trekkene så utrolig like.

   Jeg leter etter svar selv på dette, håper på andre innspill og tanker.

   • sweeney
    28. september 2017 at 10:59

    Hei Anonymia!

    Psykopati er medfødt påstås det. De mangler grå hjernemasse i hjernen der blant annet empati og samvittighet sitter, men det sies at det kan være arvelige faktorer med alle disse tilstandene. Psykopatene kan likevel komme fra helt vanlige, normalt fungerende hjem, slik at de er ikke mishandlet, forsømt eller hyllet til å bli psykopat, slik narsissister er. «Psykopatgenet» kan tydeligvis hoppe over ledd og har som du har observert lite med påvirkning å gjøre. De sier likevel at om en psykopat vokser opp i en dysfunksjonell familie, blir de verre.

    Det er både lavt fungerende og høyt fungerende narsissister, psykopater, borderlinere o.l. De reagerer ulikt på verden og oss, og måten de håndterer trusler de oppfatter i verden og fra oss er ulikt. Å forstå alt sammen tar tid. Personlig mener jeg det ikke er så viktig om vi oppfatter noen som psykopat eller narsissist, for til syvende og sist gjør de alle enorm skade i andres liv. Skjønner vi at de mest sannsynlig er i kategorien, kan vi lære hvordan vi skal forholde oss til dem på eller faktisk gå helt null kontakt for godt.

    Det er skrevet mye om hvorfor disse menneskene er som de er i faglitteratur, men jeg tror veien til full forståelse mangler enda.

    • Emmy
     28. september 2017 at 14:14

     JEG HAR EN EGEN EVNE TIL Å TILTREKKE UPS ( der var det caps lock)men personlighetsforstyrra mennesker, både menn og venninner. Nå har jeg vært singel av den grunn at jeg har hatt så dårlig smak i mange år, men drar på meg en del venner som er sånn. Nå har jeg en forholdsvis ny venninne som jeg kjente fra tidligere av (mange år siden) som jeg har møtt og hun har flere borderline diagnoser og er nå på second opinion tror hun hadde 8 forskjellige diagnoser av alskens slag. De skule visst kortes ned, men borderline blir hengende ved henne tror jeg det ser ut som. Jeg lurer på om jeg bør skygge banen eller om vi kan ha kontakt. Hun er jo veldig positiv og grei, men jeg vet at hun plutselig skal flytte fra mannen sin, hjemstedet etc og så ombestemmer hun seg og så kutter hun ut kontakten med foreldrene og så ombestemmer hun seg så jeg vet ikke helt om hun er offer eller begge deler.Så har hun en gullunge (rødt flagg) og ikke kontakt med yngste barnet sitt (rødt flagg) Hun kan la være å lese meldinger man sender henne i ukesvis og plutselig er hun på banen. Hun er jo godt voksen. Vi bor ikke i samme by. Hun mener hun er et offer for psykiatrien og erkjenner at hun har vokst opp dysfunksjonelt og ført det videre, men er ikke villig til å feks lese noe av dette som vi skriver (rødt flagg)vil bare leve her og nå og fremover og det kan jo være positivt, men noen ganger må man gå i seg selv, spesielt når man ikke er i kontakt med ungene sine……. hmmmm merker meg at jeg skriver rødt flagg flere ganger.

     • sweeney
      28. september 2017 at 22:12

      Hei Emmy!

      Mennesker som vokser opp i dysfunksjonelle hjem, eller mennesker med mye empati og medfølelse, TILTREKKER psykopater, narsissister og andre i gruppe B personlighetsforstyrrelser. De jakter på mennesker som vil gi dem mye uten å kreve stort tilbake. Når vi blir klar over at vi har denne tiltrekningskraften på giftige individer og at vi faller i deres feller, kan vi gjøre noe med det. Vi trenger ikke være offer for dem mer og vi trenger ikke synes synd på dem lenger, for vi kan ikke redde dem.

      Jeg har ikke snakket mye om borderlinere eller emosjonelt ustabile, som det heter nå, men du beskriver din venninne slik jeg ser dem i korthet. Du må nesten kjenne etter hva DU får ut av et vennskap med en person som alltid vil veksle voldsomt mellom elske, hat, varm, kald, tilsynelatende selvinnsikt, så selvforakt og krise, siden super happy og perfekt. Personlig mener jeg borderlinere er muligens verre enn narsissister fordi de kan gå i terapi i årevis og gi inntrykk av at de har selvinnsikt og vil endre seg, men det skjer ikke permanent. Det er kortvarig. Jeg ser heller ikke gode prognoser på dem i terapi, selv om mange av dem faktisk oppsøker terapi. Av alle i gruppe B er borderlinere de som oppsøker terapi mest.

      Du har nok også svart deg selv med påpekningen av flere røde flagg. Bravo! 🙂

     • Emmy
      29. september 2017 at 07:25

      Tusen takk for svar. Jeg ser jo at hun er akkurat som du beskriver. Det er stadig nye kriser og mens hun holder på og nøster tak i en ting så begynner hun å styre med en nye ting og det er alltid andres feil, helsevesenet har gitt henne opp, sier hun og jeg kan begynne å forstå hvorfor. Det monner ikke uansett hva dem gjør.

 4. Jelena
  28. september 2017 at 09:48

  Hei. Jeg synes dette er vanskelig. Men forstår at psykopater er født slik, mens narsissister blir slik pga miljø og oppvekst. Tenker også om det kan være en arvelig faktor også.
  Noen av oss i familien har i løpet av en måned endelig fått et svar på våre mistanker. Vi har avslørt tre narsissister i løpet av denne tiden. En mor og to brødre. Vi mistenker flere.
  Det Sweeney snakker om i denne videoen har jeg opplevd flere ganger, ca 12 13 minutter ut i videoen. Angrep mot meg som person, fordi jeg har stilt noen enkle spørsmål vedrørende ting jeg mente vedkommende burde ta opp med meg, og ikke med min sønn. En gang var jeg irritert fordi sønnen deres kastet min sønns leker på havet. Spurte hvorfor de som foreldre aldri kunnen snakke til sine barn. Sa også fra til min nevø, at slikt gjør vi ikke. Det skjønner jeg nå, at i vedkommendes hode hadde jeg ikke rett til å si noe slikt mot ham og hans familie. Dette var første gang i 1994. Senere flere lignende episoder, der jeg blir truet med å bli drept, kalt stygge ting, og opplever et sinne på dette mennesket som overgår min forstand. Skjønner med denne videoen at han ikke tålte det jeg sa, fordi de tåler ikke kritikk. Denne personene er nok en underklassenarsissist, og sikkert de andre typene også. De mener at vi ikke har tillatelse til å kritisere dem. Det har vært så mange triste episoder, jeg ikke har skjønt, men hatt mistanke om at noe var galt helt fra 2000. Men første mistanke allerede 94. Takket være Sweeney´s videoer, så skjønner vi, og har fått et svar. Håper Anita Sweeney kan si noe om dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *