Narsissister er handicapet og det er din skyld

I mine siste blogger og video, forsøker jeg å bevisstgjøre folk på at narsissister, til tross for deres mulige grusomme barndom og amputerte følelseliv, vet utmerket godt hva de driver med. De vet at de skader og mishandler andre med vilje og de kan kontrollere sin adferd i tillegg. De kan skru av og på sin –  Dr. Jekyl og Mr. Hyde- oppførsel akkurat når det passer deres agenda. Som alltid er å få sin vilje , få kontroll over deg og VINNE.  Husk de er helt avhengig av at andre støtter dem gjennom livet. Uten oss -uten mennesker som holder dem i hånden, tilrettelegger deres liv og curlingkoster den røde løperen for dem på livets vei – faller de sammen som luftløse ballonger. Helst vil de bæres uten å anstrenge seg for mye og de søteste ord de kan tenke seg er;

– Deres Høyhet, hvordan kan jeg tjene Dem i dag? Dette får de tenning av, energi av og deres wego vokser forbi solen og månen og formørker universet til de som måtte være i deres nærhet.

I tillegg er det uhorvelig synd på dem. De har hatt det verre enn noen andre noensinne og dermed kan de oppføre seg så grusomt de vil, det er visst deres føderett.  Å gjøre andre vondt og forvolde andre skade, fordi de selv har blitt skadet er deres livsmotto. Eller kanskje det rett og slett fins onde mennesker? Jeg tror det.

Selv om narsissister helt eller delvis mangler empati og samvittighet ser jeg dem slik:
De ikke bare vet hva de gjør, men de velger det.

La meg gi deg et bilde på hvordan jeg ser narsissisters liv. Tenk deg at narsissister ikke har bein fra knærne og ned og egentlig er bundet til en rullestol. De er bitre fordi de mangler full førlighet, enten de var født slik, ble utsatt for en ulykke eller ble skadet på andre vis, må de sitte i rullestol og få hjelp av andre resten av livet. Rullestolen er et hjelpemiddel de er avhengig av for å komme seg rundt og eksistere noenlunde selvstendig. Mennesker som hjelper dem praktisk på flere plan er de også avhengige av – men aldri livet om de vil innrømme det. Faktisk skaffer de seg heller et par kunstige bein – proteser –  de bruker for å vandre rundt i verden som oss andre. Da kan ingen umiddelbart se at de har kunstige bein og egentlig ikke kan gå uten. Da kan de fungere tilsynelatende som alle andre. Fra knærne og opp er kroppen frisk og førlig – likeså hodet. De er bevisst seg selv og sine valg og handlinger, akkurat som du som har full førlighet.

Slik er en narsissistisk tilværelse, fordi de mangler helt eller delvis empati, samvittighet og ekte kjærlighetsevne, er de bitre, sjalu, misunnelige og hatefulle på de som har disse evnene. Fordi de mangler bein og livet deres ikke er helt som andres, velger de å skade andre. De håndterer sitt handicap ved å være grusom mot andre, ville andre vondt, skade andre, mishandle andre både fysisk og verbalt, bedra, lyve og manipulere andre til å gjøre som de vil. Uansett hvor slemme og ondsinnede de er mot deg – vil de minne deg på at de sitter i rullestol og er handlicapet og dermed skal DU vise dem anstendighet og forståelse og finne deg i deres mishandling. Man kjefter ikke på eller straffer en i rullestol vel?  Ikke nok med det – det er nok din skyld at de sitter i den rullestolen selv om de satt der lenge før du ble kjent med dem . Og det er selvsagt uten tvil din skyld at de er så hatske og vemmelige også.

– Du er frisk – jeg hater deg og mishandler deg fordi du ikke er som meg. Du skal lide og helst mer enn jeg lider. Faktisk skal jeg forsøke å få deg lam fra halsen og ned, så du er totalt avhengig av alle til alt og ikke kan bevege deg en millimeter på egenhånd, raser narsissisten – fra rullestolen.

I videoen nedenfor diskuterer jeg narsissistenes handicap og hvordan de velger å håndtere den.

 

13 comments for “Narsissister er handicapet og det er din skyld

 1. En arbeidsgiver
  13. november 2016 at 23:29

  Nå har jeg lest på kryss og tvers i dine artikler, og finner ord som beskriver og summerer tre års drama med arbeidstaker. Underveis har man måttet stå seg mot press og spill gjennom vedkommendes lege, NAV-kontakt, personalavdeling., overordnet leder og fagforening. Gjentakende drama, utpsyking av kollegaer, infame intrigeforsøk og hensynsløs forfølgelse og løgnpropaganda, ser ut til få en ende. Ekstremt krevende og tidsabsorberende, der en tidvis undrer seg og stiller spørsmål med egen virkelighetsforståelse.
  Neste bekymring er en ev arbeidsrettssak, og juridisk hvor langt man kan gå i å ikke-medisinsk mene noe om arbeidstaker. Det er fort å gå seg bort i «skYldSpørsmål», der den subtile herjing med et helt arbeidsmiljø fremstilles som innbilt, at sågar miljøt kollektivt er samlet i en mobbesak, der nettopp alt ser oppseiinga av ei fagforening som snur offer og «overgriper» rollene. Undrer meg hva skal til for at fagforening ser at de er «nyttige idioter», eller at den alt har investert så mye prestisje i arbeidstaker, at de vil kjøre brutal sak uansett. Men hvor tydelig som arbeidsgiver kan man være?

  • Sweeney
   16. november 2016 at 00:58

   Hei arbeidsgiver!

   Det er aldri godt å vite hvilken vei en sak går i slike situasjoner dessverre. Mitt generelle inntrykk er at den som blir trodd først, gjerne sitter med trumfkortet videre. Rent psykologisk vet disse menneskene at det gjelds å komme først til mølla med løgnene og svertekampanjene sine. Jeg håper du er på vei til å lykkes og har god dokumentasjon og medarbeidere som har ryggrad til å stå i dette sammen med deg. Feks med hvordan arbeidsmiljøet var før og etter vedkommende kom inn i virksomheten.

   Til det siste, vil jeg si det er aldri lurt å sette diagnoser på folk selv om man har all grunn til det. Du kan absolutt si ting som at jeg opplever vedkommende som konfliktskapende, uærlig, ustabil, glad i å skape intriger osv. Jeg ville nok først fortalt ærlig hva slags kvaliteter vedkommende viste ved ansettelse som viser seg å ikke være på plass i realiteten. Det er lov å vedkjenne seg å ha blitt lurt, eller si du opplever du ble ført bak lyset. Du må bare sørge for at du kan underbygge dine oppfatninger uten at det oppfattes som personangrep, men nettopp for å klargjøre problemet/konflikten. Faktum er at èn slik person i en bedrift kan forpeste hele arbeidsmiljøet, det er velkjent og dokumentert.

   Fra ditt ståsted kan det også være lurt å vise til tiltak du/bedriften har iverksatt for å forbedre arbeidsmiljøet og kommunikasjon med vedkommende og vise til at det ikke har hjulpet feks.

   Hele rettssystemet har iboende feller i forhold til slike saker, fordi de jobber ut fra et nøytralitetsprinsipp der fakta og bevis skal avgjøre sak. Men slik er det jo ikke. Det er altfor mange tilfeller av at en domstol dømmer på rene indisier og påstander, eller stoler blindt på sakkyndiges vurdering og faktisk avviser bevis og dokumentasjon fra motpart, som blir gjort til skurk, fordi man også innbiller seg at det er mulig for parter å komme til enighet. Det er jo magisk tenkning når det gjelder narsissister og psykopater. Det er ingen forsoningspotensiale, vilje til endring eller ønske om å ta ansvar, selv om de tåredryppende og med stor innlevelse gir inntrykk av at de ønsker inderlig fred og forsoning. De ønsker kun å sabotere mer.

   Hvor mye prestisje det ligger i denne saken for fagforeningen er også et viktig moment du ser. Jeg vet for lite om saken til å si noe rundt det annet enn at prestisje er ofte viktigere enn sannheten i en del leirer. Makt korrumperer mange.

   Ønsker deg et rettferdig utfall!

   • En arbeidsgiver
    16. november 2016 at 10:27

    Takk for respons og grei melding! Momenter om dokumentasjon og arbeidsmiljø er samlet opp, og nå forhåpentlig nok til å varsle avvikling. Men vanskene er akkurat som du påpeker.

    Dine artikler har endelig også gitt en god dose mot, og overordnet forståelse av hva som skjer. Det er ellers lett å gå seg vill, med all den tvil som følger, om skulle vi ikke ennå mer hatt samtale og skriftliggjøring om retningslinjer, arbeidsforventnger, rutiner, ønsket samarbeidsmiljø mv. Kollektivt og med den ene.

    Men om jeg forstår riktig, så vil det aldri bli nok. Det er solskinn noen dager, og iblant i hele uker, så kommer beskyldninger, ikke hørt og ikke forstått osv. Innimellom har arbeidsmiljøet fått puste fritt, når vedkommende er ute i sykefravær. Artikkel om rockestjera er godt dekkende.

    Mellom dette, er en konstatering over all den tid som er fratatt virksomheten.
    Mvh en arbeidsgiver.

    • Sweeney
     16. november 2016 at 12:03

     Vet ikke om du fikk med deg tilleggsvaret mitt i sted:

     Jeg vil også råde deg til å kontakte vedkommendes eventuelle tidligere arbeidsgivere og kolleger for forhøre deg om tidligere konflikter, oppsigelser eller rettsaker/tvister. Er dette en narsissist/psykopat har de som regel etterlatt seg uhygge og problemer tidligere og blitt, omplassert eller sparket, eller fallskjermet videre, selv om de later som de sa opp selv eller ble headhuntet. De etterlater seg alltid et inntrykk for å si det slik.

     Situasjoner som du er i er et villniss å vandre i, så jeg er glad det høres ut til at du har gjort et godt stykke arbeid med å samle tråder som gjerne er spredd som tentakler i det vide og brede. Om du googler «Cluster B» personlighetsforstyrrelser, finner du også mennesker som er borderline. Alle disse menneskene lager kaos, bråk og intriger rundt seg fordi de elsker det. De får næring av det. De elsker konflikt og føler seg i kontroll av å skape problemer for andre.

     Jeg håper du tar med hvor mye tid og energi du helt opplagt har brukt på dette som et moment, for det koster alltid mye tid og energi å vikle disse menneske utav ens tilværelse dessverre. Lag et regnestykke på tapt arbeidsfortjeneste.

     Jeg har lyst å vedlegge en video laget av Sam Vaknin som selv er narsissist, men deler innsyn i hvordan disse menneskene tenker og handler. Han er dyktig og jeg har fulgt hans arbeid i flere år.

     Om vedkommende er narsissist eller har sterke trekk av dette, er de egentig ganske lette å psyke ned og man trenger bare bruke sannheten om deres adferd for på gjøre det. De tåler verken kritikk eller feedback på at de er mindre enn perfekte og at ingen feks liker dem eller syns de duger til stort. Bare som eksempler, for alle som èn tror at de er perfekte guder og gudinner som står langt over oss, noe som selvsagt kun stemmer i deres fantasier. Hør på hva Vaknin sier om narsissister i rettsaker og se om du kan ta i bruk noen av tipsene hans.

     https://www.youtube.com/watch?v=bJ_lumKlMfI&t=271s

  • Sweeney
   16. november 2016 at 01:04

   Jeg vil også råde deg til å kontakte vedkommendes eventuelle tidligere arbeidsgivere og kolleger for forhøre deg om tidligere konflikter, oppsigelser eller rettsaker/tvister. Er dette en narsissist/psykopat har de som regel etterlatt seg uhygge og problemer tidligere og blitt, omplassert eller sparket, eller fallskjermet videre, selv om de later som de sa opp selv eller ble headhuntet. De etterlater seg alltid et inntrykk for å si det slik.

 2. Eirik
  16. november 2016 at 16:48

  Skremmende verden dette, og hva er farligst av disse? Tror ikke verden blir bedre av Donald Duck i White house, som nok har en eller annen form for forstyrret personlighet. Keep up the good work og jo mer informasjon vi har desto mer greier vi og lese disse avanserte menneskene som roter til verden.

  • Sweeney
   17. november 2016 at 12:31

   Hei Eirik!

   Trump og Clinton er etter min mening to stykker av samme alen. Mange toppledere lider av mangel på empati og samvittighet slik jeg ser det. Jeg kan bare håpe at dette blir SÅ synlig nå at noen flere våkner.

   Jeg tror ikke disse vesnene er så avanserte. De er dyktige til det de gjør, lyve, bedra og manipulere. Skade, drepe og ødelegge. Det er lett å manipulere oss egentlig og det misbruker de til fulle. Jo mer jeg ser på deres svakheter, desto mindre frykter jeg de selv om de kan få seg til de verste ting, er det nettopp deres iboende feighet vi burde ta tak i.

   • Eirik
    17. november 2016 at 19:00

    Er det jeg og tenker at frk Clinton nok trolig og har noen trekk verden ikke trenger. Mange toppledere lider av det psykopatiske viruset som jeg undres har sin opprinnelse fra en annen planet i verdensrommet. Disse folkene er avanserte, men ikke nok da det er mulig å lese slike spill. Du må bare begripe at noen ødelegger stemningen og dermed gasligter mange mennesker for og få kontroll og makt. Tar jeg feil eller var det ikke slik Trump gjorde, nemlig projisere sinne over i en svær masse og dermed vinne valget på en feig og skitten måte? Jeg har også svært lite frykt når det gjelder disse menneskene da jeg skjønner så alt for godt det spillet, og den feighet jeg ble rammet av har jeg på min måte begynt og konfrontere da man ikke skal ha empati for disse menneskerettighets forbryterne. Veldig spent på utviklingen i verden som er mer og mer rammet av galskap.

    • Sweeney
     17. november 2016 at 21:31

     Jeg er enig i at de har vært avanserte nok til å lure oss lenge, tusenvis av år og sikkert mer kan jeg anta, men når man gjennomskuer spillet deres, er de enkle å oppdage.

     Trump projiserte som bare rakkern ja – uten tvil og brukte splitt og hersk aktivt, samt frykt mellom ulike grupperinger han triangluerte. Han er pill råtten og etter min mening en klassisk utadvendt narsissist.

     Vi står skulder ved skulder når det gjelder å ikke ha toleranse for mer av deres ondsinnet bullshit. Jeg har null empati for disse og om mulig enda mindre for de mange som med viten og vilje dekker over deres faenskap og bidrar til at den kan fortsette. Tenk å vite at det fins pedofile ringer, høyt opp i samfunnhierarkiet og la uskydlige barn bli skadet for livet og drept. Det er den grå massen av medløpere og flygende aper eller minions som min datter sier, som er de egentliog farlige her. Det er de som opprettholder makten til psykopatene og de ser ut til å trives med rollen.

     • Eirik
      17. november 2016 at 21:59

      Slike har lurt menneskeheten siden Gud vet hvor lenge, og regner mer Julius Cesar sikkert var en psykopat. Trump projiserte og har bedradd trolig en hel nasjon og den fyren der lukter mer utadvendt psykopat enn narsissist. Uansett er den fyren der bad news på lang sikt og kommer il å gjøre feil da det er i deres syklus. Klarer heller ikke å godta mer av det slike driver på med og får se hva jeg gjør med min erfaring. At slike da skal ha all de hersens makten over andre de bruker resten av deres liv hvor enn den måtte bli for deres ofre er jo en tragedie som ikke går an lengre. Pyramidespill er uansett ikke bærekraftig, og slike starter en eller annen sekt ALA Smiths venner vol 2. Amazing, og har like lite respekt for medløperne som og har brutt menneskerettighetene. Som en slektning i US sa til meg, America rest in Peace, og frykter han kan ha rett da det landet ikke har gjeld.

 3. Elci
  4. januar 2017 at 21:59

  Dette er mamma. Hennes standardfrase er at hun er «mye dårligere enn hun var i går». Det har hun blitt de siste 15 åra. Kjenner meg så godt igjen i beskrivelser som at narsissisten mener de har rett til å volde andre vondt, i og med at de har det vondere selv. Og alt er så klart noen annens feil. Jeg er godt voksen, men kun et døgn på besøk hjemme gjør meg både fysisk og psykisk utslitt. Samtidig påføres jeg mengder av skyld for å ikke være nok til stede. Men, det skal sies, at det ble jeg også før, når jeg var mye mer til stede enn nå. Kjenner meg også igjen som gulljenta. Den flinke, mens broren min alltid fikk høre «hvorfor kan du ikke være som søstera di». Jeg glattet over, stoppet krangler og konflikter – var ganske enkelt den voksne der hjemme.

  Har alltid hatt en drøm om å bryte helt, men tør rett og slett ikke.

  • Sweeney
   7. januar 2017 at 14:53

   Hei Elci!

   Det er svært mange som ikke ser hva slags hjem de kommer fra før de blir godt voksne. Det er ofte en lang og krevende prosess å vikle seg ut av dette dysfunksjonelle nettet, fordi så få ser ut til å skjønne hva det handler om. Som du skjønner har det likevel preget deg som voksen og dette med skyldfølelse vi skal ha uten at vi burde ha det, er noe narsissister er eksperter på å gi oss i oppveksten og spille på uten minste skam. Du skal aldri føle du gjør nok for dem. Du førsømmer dem og sannheten er at de forsømte og forsømmer deg.

   Jeg tenker at du har helt rett i at du var den voksne part i ditt hjem. Narsissister er ikke voksne mennesker emosjonelt og de er ikke gode foreldre utansett hvor flott fasaden måtte være. Selv om du var gullungen, har du hatt en sosial samvittighet og høres ikke ut til at du har utviklet deg i samme negative retning. Det er seg selv er en stor seier! Det viser at du er enormt sterk også! 🙂

   Alle familier har sine problemer, men når det er en forelder som gjør deg sliten og drenerer deg samme om du er rundt dem lite eller mye, når du lever med konstant dårlig samvittighet, spør deg selv om du trenger dette eller fortjener det. For en vanlig familie har sine nedturer, men de kommer seg videre og vil hverandre vel.

   Mange sliter med å kutte alle bånd til sin familie, og det er ingen regel om at man må det heller. Lav kontakt kan være riktig for deg. DU og alltid du tilpasser når du føler du orker og har lyst til kontakt. Om du velger lav kontakt, skal det gå på dine premisser og ikke narsissistens – husk det. Og når du kjenner på denne dårlige samvittigheten i mellomtiden. prøv å jobb med det. For din mor har ingen som helst samvittighet på hvordan hun behandlet og behandler deg. De er berettiget spesialbehandling og vi skal ta til takke med det de gidder å gi oss. Faktisk skal vi føle oss beæret over at de overhodet vil ha noe med oss å gjøre. Slik tenker de uten å nødvendigvis si det høyt. Så om du kan klare å koble deg fra henne følelsesmessig, vil du få det lettere når du er rundt henne og ellers. Vi må på en måte kutte emosjonelle bånd for å få det bra med oss selv og heles fra dette.

   Om du føler deg moden for det – vil du klare å kutte alle bånd en dag. Det er alltid bedre sent enn aldri også.

 4. Eirik
  7. januar 2017 at 18:00

  Det skremmende i den verden der er at for mange folk ikke vet hva de har og slekte på da de fleste ikke tror at slike eksisterer. Og få visshet i mennesker med forstyrret personlighet er jo vanskelig nok da det er et komplisert emne i psykologi. Da må mennesker gjerne lese tung faglitteratur og innse hvorfor enkelte personer skaper mye konflikter rundt seg. Det er jo synonymt med disse tingene nemlig konflikter de skaper for og få ny forsyning, og disse tingene er svært vanskelig og begripe eller innse i det hele tatt kan skje. Alle som blir eksponert for slike erfaringer blir da automatisk sterke mennesker da slike du har beskrevet er farlige mennesker. De er farlige for andre menneskers helse, og overlever man de så overlever man alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *