GMO-mat endrer vårt tarmsystem

av Aliance for Natural Health

Oversatt av Anita Sweeney for Kilden.info

GMO-organismer blir faktisk en del av bakteriene i vår fordøyelseskanal og reprodusere kontinuerlig inn i oss. Men USDA ønsker nå å fjerne alle kontroller på GMO- mais og -bomull!

Det er ingen kliniske studier av genmodifisert mat. Det eneste publiserte eksperiment med mennesker som spiser GMO-mat, viste at genetisk materiale i GMO-soya blir overført i DNA i bakterier som lever inne i våre tarmer og fortsetter å fungere. Selv etter at vi slutter å spise GMO mat, kan vi fortsatt konstant produsere GMO-proteiner inn i oss.

Som instituttet for Responsible Technology har merket seg, skaper genteknologi-prosessen betydelig utilsiktet skade, som forårsaker mutasjoner i hundrevis eller tusenvis av områder i hele plantens DNA. Naturlige gener kan slettes eller permanent slås på eller av, og hundrevis kan endre adferden. Selv det innsatte genet kan bli skadet eller omorganisert, og kan lage proteiner som kan utløse allergi eller fremme sykdom.

GE

Ideen om å ha genetisk konstruerte gener som lever permanent i tarmene våre  har svimlende implikasjoner:

  • Dersom antibiotika-genet innsatt i de fleste GMO- avlinger skulle bli overført, kan det skape antibiotika-resistente sykdommer.
  • Bt toksiner (Bacillus thuringiensis) som settes inn i GMO-vekster for å drepe skadedyr er nå å finne i  blodomløpet til 93% av kvinnene og 80% ufødte på grunn av forbruket av kjøtt, melk og egg fra husdyr fôret med GMO-mais. Dette kan forvandle bakterier i tarmen vår til indre fabrikker av plantevernmiddel.
  • Dyrestudier viser at DNA i mat kan forflytte seg til organer i hele kroppen, også inn i foster.

Og vi har sett kryss-art overføring av DNA har skjedd før. En betydelig andel av menneskelig DNA er faktisk viral DNA som ble en del av oss for over 40 millioner år siden. Det er bekymring for at viralt overført DNA kan føre til mutasjoner og psykiske lidelser som schizofreni og stemnings lidelser. GMO organismer kan forverre dette fenomenet.

Genmodifiserte matgener overført til våre egne gener kan føre til problemer som lekk tarm syndrom.

  • Tynntarmen  er ansvarlig for ca 70% av vårt immunsystem, og oppfører seg som en selektiv sil: det lar bare næringsstoffer og godt fordøyd fett, proteiner og stivelse inn i blodbanen og holder store molekyler, mikrober og giftstoffer ute.
  • Lekk-tarm-syndrom skjer når tarmens slimhinne blir betent, og microvilli på slimhinnen blir skadet, og dette hindrer microvilli fra å absorbere næringsstoffer og produsere nødvendige enzymer og sekreter for sunn fordøyelse og absorpsjon.
  • Mellom cellene er desmosomes, som holder cellene sammen og danner en sterk konstruksjon som hindrer store molekyler fra å passere gjennom. Når et område blir betent er strukturen svekket, slik at større molekyler unnslipper. Det gjør at immunforsvaret produserer antistoffer og cytokiner for å bekjempe molekyler fordi de blir oppfattet som antigener.

Allergier har allerede eksplodert i USA, og med innføringen av GMO-soya i Storbritannia, har soya relaterte allergier steget til 50%. Likevel vender mattilsyner det døve øret til farene ved genteknologi.

gmo-corn-grenade

I 1989 var det et tragisk utbrudd av eosinofili-myalgi syndrom (EMS), en utrolig smertefull sykdom. Utbruddet ble sporet til forbruk av l-tryptofan tilskudd produsert av et japansk selskap som bruker genmodifiserte bakterier. Bakteriene blir brukt for å øke utbyttet, men de øker urenheter under gjæringsprosessen som muligens førte til et nivå av urenheter som igjen førte til EMS.

Til denne dag har staten nektet å ta opp spørsmålet om renhetstandarder for GMO-produserte produkter. I stedet hevdet føderale etater og bioteknologiske selskaper at forurensninger knyttet til EMS tragedien ble forårsaket av endringer i selskapets produksjonsprosess-til tross for at selskapet fulgte nøye renhetstandarder som håndheves av offentlige regler.

EMS er sjelden og utbruddet kom rask nok til at case- historier av pasientene kunne knyttes til dette tilskuddet, og det var også akutt nok til at legene ble oppmerksomme. Det er en veldig klar årsakssammenheng mellom EMS og disse genmanipulerte organismer.

Effekten av andre genmodifiserte produkter trenger ikke være så tydelig så raskt, men kan bli enda mer ødeleggende som vi har rapportert tidligere, er at GMO forårsaker forferdelige genetiske endringer i pattedyravkom. Forskere ser fødselsskader, høy barnedødelighet, og sterilitet hos hamstere, rotter og husdyr matet med GMO-soya og -mais, og hos noen hamsterunger vokser hår inn i munnen.

Den avdøde George Wald, nobelprisvinner i medisin eller fysiologi i 1967 og Higgins professor i biologi ved Harvard University, var en av de første forskerne til å snakke ut om de potensielle farene ved genteknologi:

Rekombinant DNA-teknologi [genteknologi] konfronterer vårt samfunn med problemer som er enestående, ikke bare i vitenskapens historie, men livet på jorden …. Nå vil helt nye proteiner bli innarbeidet over natten til helt nye forbindelser, med konsekvenser ingen kan forutsi, enten for vertsorganismen eller dens naboer …. Å gå videre i denne retningen er ikke bare uklokt, men farlig. Potensielt kan det avle nye dyre-og plantesykdommer, nye kilder til kreft, nye epidemier. [1]

USDA har gitt ut to miljøvurderings-rapporter, en for Monsantos mais som er genmodifisert til å være tørke-tolerant, og den andre for Syngenta Bioteknologis bomull som er genmodifisert til å være motstandsdyktig mot skadedyr. USDA mener det er «usannsynlig at bomullen utgjør en plantepest risiko», og for maisen vurderer byrået enten å holde det under forskriften, eller gi  den uregulert status (å forby det er uaktuelt).

GMO-avlinger blander seg med ikke-GMO-avlinger, forurenser dem, inkludert økologiske avlinger-som vil selvsagt gjøre dem ikke-økologisk som konsekvens.

GMO-mais er spesielt farlig fordi den brukes til menneskelig konsum. Som nevnt ovenfor, kan GMO gener fra matvarer påvirke bakteriene i vårt fordøyelsessystem, og kan føre til allergier, sykdommer og til og med sterilitet.

[1] George Wald, “The Case Against Genetic Engineering,” The Sciences, Sept./Oct. 1976.

Oppdatert: 
Aarhus-forskere i unik advarsel: Verdens mest solgte sprøjtemiddel kan gøre dyr syge

Aarhus-forskernes rapport viser, at glyphosat både kan påvirke dyrenes mikroorganismer i mave-tarmsystemet og ændre optaget af mineraler fra foderet. Det er aldrig tidligere undersøgt hos dyr:

»Selvom det længe har været kendt, at glyphosat virker på bakterier på samme måde, som de virker på planter, er det aldrig blevet undersøgt, hvilke indirekte påvirkninger det kan have for de dyr, som spiser afgrøder med restindhold af stoffet,« siger seniorforsker Martin Tang Sørensen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet, som har stået i spidsen for udredningen
Bilde: infowars.com

Greenpeace

 

Relaterte saker: 
Alarmerende: 93% ufødte med GMO-gift i blodet
Hva er egentlig GMO?
Ny studie viser hvordan GMO landbruk dreper våre sommerfugler

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *