3. Drivstoff & narsissistisk forsyning – ABC kanalen

Klarer du å forstå konseptet narsissistisk forsyning eller drivstoff som opprettholder narsissismen, har du fått et mektig verktøy i å verne deg mot narsopater som måtte krysse din vei. Gjennom forståelse av hvordan narsissister tenker og handler kan du gjennomskue dem lettere, omgås dem smartere eller gå helt og fullt unna dem.

Narsissister er avhengige av et bestemt drivstoff for å opprettholde det falske bildet de har skapt av seg selv. Deres ekte Selv representerer nemlig alt narsissisten hater ved seg selv og alle svakheter og feil de mener å ha eller kan ha blitt påført dem av andre. Derfor stenger de sitt ekte Selv i et bur i sitt indre, som et beist, og erstatter det med et falsk Selv som er så fantastisk, allvitende, enestående og perfekt, at det er uangripelig. Narsissisten er Kongen eller Dronningen i eget fantasirike og alle som får adgang til dette riket, må kjøpe og reflektere tilbake det falske bildet narsissisten har skapt av seg selv, ellers blir du en fiende og det kan få alvorlige konsekvenser.

Dette falske Selvet er narsissismens superheltkappe de svøper seg i for å være uovervinnelige og ufeilbarlige. For å opprettholde illusjonen de har skapt med et falsk Selv og for å holde det ekte Selvet – beistet i buret, må de ha drivstoff for å få det til å fungere. Drivstoff må til for å mate deres falske fasade og bedragene de også forer andre mennesker med, for å lokke flere inn i deres skadelige feller.

Hva er egentlig drivstoff eller narsissistisk forsyning? Det får du vite i denne video.

https://youtu.be/raqP2_lB3ko

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *