Sannheten seirer – eksponer narsissistene

Narsissistene vil du skal tie om deres mishandling, vil du skal tro det er nytteløst å fortelle sannheten om dem og deres handlinger og adferd. De har samlet en flokk aper og medløpere som taler deres løgner sammen med dem. De har svertet deg til det ugjenkjennelige, ødelagt nettverket ditt og kanskje snudd dine nærmeste mot deg. Det er da du skal fortelle dem ansikt til ansikt at spillet er over og hvorfor. Det er da du rolig går opp til narsissisten, ser dem i deres tomme blikk og forteller dem at du ikke bryr deg katta mer om deres løgner og svertekampanjer. Du fins ikke redd dem mer. For husk, de vil gjøre alt for å isolere deg fra alle andre de har løyet om deg til. For at du ikke skal kunne sammenligne historier og avsløre dem. Husk også at dette er patologiske løgnere som har løyet om så mye til så mange at de overhodet ikke klarer å holde rede på alt sammen. Det skal lite til for å bevise deres usannheter og det vet de også. Ikke minst husk at jo mer desperate de blir, jo mer de frykter at du skal lykkes i å eksponere dem, desto mer vill og banal vil deres historier og adferd bli.

Vi som har brutt mishandlingens lenker skaper nå et nytt nettverk. Et felles nettverk av mennesker som gjennomskuer dette spillet, som ser tvers gjennom det og har sluttet å frykte det. Vi deler informasjon, vi verner om hverandre, vi samler de beste advokatene, psykologene, psykiaterne, legene og fagfolk som også skjønner dette spillet og tør å gå imot – med sannheten. Mennesker som tør å sette ned foten og si og vise, at sannheten seirer. Bryt deg løs fra deres giftige nett og lenker av mishandling, ta tilbake din makt og slutt å frykt de feigeste på jord.

Her er 2 video der jeg snakker mer i dybden om hvorfor vi ikke skal tie om narsissisters og psykopaters overgrep og mishandling mer. Tvert imot vi skal snakke høyt og mye om hva de holder på med.

 

 

BOK: «Null kontakt & motmakt
Narsissister, medløpere & flygende aper»
Hvordan avsløre og forstå narsissisme!
Kvadrat banner

20 comments for “Sannheten seirer – eksponer narsissistene

 1. Frida
  4. juli 2016 at 08:03

  Tidligere nevnte jeg at jeg sitter fast i ei hengemyr av narsissisme, psykopati – og tilføyer nå «flygende aper i massevis» Dette går på tredje generasjon nå. Jeg har konfrontert både muntlig og skriftlig – fordi jeg er ikke redd noen av dem, jeg lar meg ikke knekke men fortsetter ufortrødent videre. Deler av familien tar avstand – men er usikker – mine venner støtter meg – og de får ikke narsissistene møte.
  Jeg skriver på ei bok og hvor alt skal komme frem, jeg har sendt manuskriptet på høring for eventuell godkjenning og redigeringsforslag – men i stedet for å gi tilbakemeldinger ble jeg anmeldt til politiet for «forstyrrelse av privatlivets fred» hehe – det har skjedd to ganger nå, men politiets etterforsker må jo være ei flygende ape hun også for ingen har kontaktet meg, ingen har stilt spørsmål kun tredd etter hvert to besøksforbud nedover hodet mitt – det siste ett års varighet. Men jeg fortsetter å skrive – nå uten noen innsynsrett til de impliserte. De er kun opptatt av fasadebygging og hater at det kommer svarte flekker på den.

  • Sweeney
   4. juli 2016 at 08:54

   Hei Frida!

   Ja men er du tøff – av de tøffere det må jeg si! Jeg kan se for meg hvite, fjes av raseri i slekten din, som løper til politiet og forsøker å kneble deg. Tenker det er lurt å ikke gi dem sjansen til å stoppe noe som helst. Politiet er kanskje siste instans jeg hadde gitt min tillit, men vær stolt av at de er så redd for deg = sannheten, de kan takke seg selv. Skremmende for notoriske løgnere å bli avkledd så klart.

   3. generasjoner personlighetsforstyrrede er en stor beslastning å leve med. Det sies også at de som utvikler dette i 3. generasjon blir de verste og det kan jeg også skrive under på. Kjenner et par gullunger som er blitt verre enn sine opphav, mye verre. De har lært alle tricks av mamma eller pappa og bruker det mot dem i siste instans for å få alt de vil, ren utpressing. Det er noe poetisk over at ondsinnede mennesker møter seg selv i døren.

   Fasaden er og blir alfa omega for disse trollene og en ripe i lakken er som å få en dødsdom. Jeg er glad for å høre at du holder dine venner unna denne giftsuppen og går rakrygget videre. Det er alltid flere i en slekt som vet sannheten og noen ser en anleding gjennom mennesker som deg til å bryte fri, men mange er feige.

   Jeg hører gjerne hvordan det går med boken din! Min neste bok er også om mine opplevelser med oppvektst, familie, slekt og et par ekser og deres narsissistiske familier og apeklubber.

   Lykke til! 🙂

 2. Frida
  4. juli 2016 at 11:50

  Ja – så klart skal du få vite. Takk for tilbakemelding Anita.
  Jeg har ventet et langt liv på at min x skulle falle fra – og merkelig nok hadde jeg en intuisjon av at det kom til å skje. Av den grunn har jeg aldri snakket om dette pga. frykt for represalier fra han – men i stedet samlet dokumentasjon i det stille, og lagt mine planer for å rive fasadene. Der er jeg nå!
  Men – det er et jævlig stoff å arbeide med – mentalt slitsomt og energitappende – derfor må jeg ha noen skrive og tankefrie perioder til å samle ny energi, og av den grunn har jeg ingen deadline for boken, men innser at det bør bli om ikke alt for lenge.
  Jeg er det man kaller en HSP – og introvert – og trenger påfyll av energi i fred og ro uten for mye oppmerksomhet. Dette tar jeg som et fortrinn for å kunne stå tryggere på egne føtter – om du forstår. Jeg trenger ikke å lene meg på noen som kanskje svikter når det gjelder.
  Jeg ba politiets etterforsker begynne å stille spørsmål og lære seg litt om narsissisme og psykopati, og ba henne også lese dine artikler og lytte til vidoene – for på den måten å redde seg selv, og kunne redde unge menn og kvinner fra å begå selvmord – gå til grunne psykisk og mentalt og for all fremtid bli en arbeidsufør NAV-klient.
  Livet er ikke enkelt – men det skal kanskje ikke være det heller?

  Frida

 3. Sweeney
  4. juli 2016 at 12:32

  Hei Frida!

  Ja, det er veldig tøft å skrive ned sin historie og måtte gjennomgå all dritten og galskapen igjen. Det er ufattlig krevende og kan i verste fall re-traumatisere deg. Jeg var preget i flere uker etter jeg skrev om narissisme, selv om det ikke var først og fremst min personlige historie som var i hovedfokus. Det var hvordan disse menneskene er og hvorfor og bare å bli påminnet det koster. Du gjør rett i å koble helt av dette i perioder, for det er som å puste inn gift. Selv tar jeg fri fra hele tema i helgene, for ikke å bli dratt ned i en ny negativ spiral. Heldigvis er det tøffe, modige mennesker som deg der ute som vet og skjønner og løfter sammen med oss som er ute av nettet, men for alltid preget.

  Jeg forstår godt hva du sier om HSP – veldig godt og mange utsatte er HSP. Noen utvikler det i oppveksten nettopp for å skaffe informasjon om mishandleren/mishandlernes luner og adferd i forkant. Det har sin fordeler og ulemper.

  Takk for at du tipset politet om hva de aktisk forsømmer grovt. Psykisk mishandling er nesten ikke gitt fokus og det dreper mennesker i mye større utstrekning enn vi vet per i dag. Gid hun tar seg bryet. Jeg tror det er mennesker i etatene som er villige til å skjønne, men de gis ingen kompetanse. Man må ofte ha en pågående og god advokat for å nå igjennom.

  Livet er aldri enkelt med personlighetsforstyrrede mennesker rundt seg. Jeg ser det slik i dag at siden verden er rimelig full av slike mennesker og de skaffer seg enda så lett nettverk med aper og medløpere, er det en mening med at mange av oss skal vokse ut av tåken deres og inn i sola igjen. Vi skal eksponere og snakke og stå sammen med andre utsatte. Vi skal overlevere vår kunnskap slik at flere kan slippe unna, få det lettere. Jeg kan ellers ikke se hvordan mishandling og overgrep gagner oss.

  Tusen takk for at du deler og er en så utrolig modig sjel! Verden trenger mange som deg! 🙂

 4. Frida
  4. juli 2016 at 13:46

  Takk Anita – og takk i like måte – Takk for at du har startet denne kanalen og for alt arbeidet du legger ned. Jeg vet – og forstår hva du har måttet kjempe deg igjennom for å stå der du er idag.

  Skulle ønske at politiet brukte denne kanalen til undervisning i menneskelig adferd – og hva de kan møte på i sitt arbeid. Dessverre har ikke «lavere personell» den kompetansen de så avgjort burde hatt i møte med mennesker av forskjellig «kasus».

  Jeg pleier å si at jeg står meget godt med bena på bakken – fortrinnsvis ett ad gangen for å komme videre – hehe

  Ha det fint til neste gang…
  Frida

  • Sweeney
   5. juli 2016 at 11:07

   Hei Frida!

   Tusen takk for varmende ord. Jeg ser deg også skal du vite, at du også har vasset gjennom tåka og gjørma for å frigjøre deg. Jeg er glad du fins der ute – vi står skulder ved skulder!

   Ta godt vare på deg selv – vi trenger deg! 🙂

 5. Eirik
  4. juli 2016 at 15:10

  Veldig interessant dette du tar opp, og tenker på å gjøre det samme, nemlig og eksportere et usunt nettverk jeg vet eksisterer både av narsissister og psykopater, eller ihvertfall mennesker med slike trekk. Er helt forferdet over alt slike gjør, og har klart å avsløre en slik da vedkommende har skiftet jobb og adresse. Hadde det vært mulig for meg å skrive ned mine memoarer slik at storyen min eventuelt kunne blitt lagd på YouTube? Er veldig viktig og stoppe mennesker som ikke kan eksistere uten å knekke andre med jevne mellomrom.

  Mvh
  Eirik

  • Sweeney
   5. juli 2016 at 11:11

   Hei Eirik!

   Ja, man tror det ikke før man opplever det pleier jeg å si. Hva mennesker i flokk – ledet av en ondsinnet person kan få seg til. Husk alltid å sikre deg selv først, OK?

   Tenker du at jeg leser opp din historie i Youtube? I fall har jeg vurdert det en tid. At folk kan sende meg sine historier og jeg leser dem opp og eventuelt kommenterer også.

   Husk at sammen er vi sterkere. Vi er også mange, mange flere enn disse trollene, vi utklasser dem. De skal ikke lenger fåspille med carte blanche fordi de spiller på vår anstendighet og taushet. Nope, niks, og njet 🙂

 6. Eirik
  6. juli 2016 at 14:05

  Ja, er et eksperiment jeg har tenkt på, og er i gang med å skrive ned mine memoarer da hukommelsen skremmer meg. Tenker at en mulighet er å skrive ned og eventuelt sende storyen til deg, men tenker på og gjøre som mange andre gjør nemlig skrive en roman som alle kan gjøre. Har for mye informasjon i galskapens univers, og har erfaring med 2 mennesker med psykopatiske trekk som ikke er særlig godt for helsen. Er på lik linje som i din familie også mye grums i min familie, og derfor har jeg masse å skrive om. Har ca 26 år erfaring med psykopati, men e fortsatt til stede og er en smule provosert da jeg ser omfanget av alt sammen. Du får bare gi meg en lyd dersom du virkelig tenker på å aktivere en slik flott tjeneste på YouTube. Flygende aper har jeg heller ikke for mye empati med da disse har mye svin på skogen.

  Mvh
  Eirik

  • Sweeney
   7. juli 2016 at 16:48

   Hei Eirik!

   Omfanget av dette er skremmende. De sier 1 % av befolkningen er psykopater og 15 % har en personlighetsforstyrrelse. Dette må være sannsynlighets-beregning for samtidig vet de at få psykopater/narsissister oppsøker terpia og får en diagnose. Uansett kan man tenke seg at når 15 % av befolkningen lider av noe i den gaten, er mange rundt dem rammet. Mange. Psykopater og narsissister skader jo folk absolutt hele livet. Hvor mange det i snitt kan handle om vet jeg jo ikke, men vi kan se konturene av noe ille bare ved å tenke 15 %.

   Du må gjerne skrive en kortversjon av din erfaring til Youtube. Jeg kan lese den opp anonymt og eventuelt komme med mine innspill. Det er en veldig dyktig fyr i USA som gjør dette og har stor pågang av historier. Jeg kan gjerne gjøre en test. 🙂

 7. Eirik
  10. juli 2016 at 21:23

  Hei

  Frykter at antall narsissister er betraktelig høyere enn statistikker, for slike mennesker går jo inn i hode på andre mennesker og setter en ny personlighet på andre mennesker. Brudd på menneskerettighetene? Utvilsomt da menneskerettighetene går ut på og være et selvstendig individ og da får man knapt empati med slike dyr. De skader folk hele tiden, og det er jo en del av problemet. Hovedproblemet er jo at de får med seg så mange folk som bidrar til videre ødeleggelser, og er derfor veldig viktig med det du har planer om å gjøre. Det er jo rett og slett og informere verden hvilke konsekvenser disse gjør og det er ikke lite de gjør.
  Er i gang med å skrive min versjon om mulig mest mulig kortfattet, og håper flere som meg gjør det samme da vi har noe som heter ytringsfrihet. Da får vi inntrykk av hvor mange som har erfaring med helsefarlige mennesker, og det er sikkert mer enn vi tør og drømme om.

  • Sweeney
   30. juli 2016 at 18:21

   Hei Eirik!

   Jeg tror du har rett. Det er mange flere narsissister/psykopater/sosiopater/borderlinere og mennesker med sterke trekk av dette enn vi har statistikk på. Det har naturligvis etter min mening blitt flere av dem for hver generasjon, nettopp fordi de får herje så fritt som de gjør. Fordi folk blir lurt, skremt, truet eller kjøpt til å tie og godta deres narrespill. Jeg finner meg ikke i det mer og vet mange er i gang med å rope fra hustakene nå. Vi har nådd – point of no return!

 8. anonym
  30. juli 2016 at 17:48

  Jeg er den første som har tatt opp dette problemer I «slekten». Det er ett emne som skal latterliggjøre. Jeg skal overhode ikke tro at jeg er noe. Det er det viktigste av alt!
  Hvorfor? De baksnakker jo, deler seg opp I parti, er sinnssykt opptatt av å hevde seg ved å trykke hverandre ned. Digger alvorlige helseskader. Skal ha det til at en bare lyver osv. Hvorfor? Du SKAL være en taper!
  De tåler ikke at jeg har fått kontakt med biologisk far. At jeg har arvet mine evner der ifra. Nå er det full konkurranse.
  Hvorfor? Hva er det som plager dem? Det er spesielt damene. Tre av åtte søsken dette gjelder. Mannfolkene ser ut til å digge hvis jeg får til noe som kan trykke damene ned. Tror det har mye med at damene skal ha makten. De tre damene har alltid konkurrert med hverandre og andre. Hevde seg.
  De mistet moren sin når hun var ung. Alt jeg husker er at hun bare satt på kjøkkenstol en. Stumpet sneipen I potteplantene osv. Men det var henne som var den snille. Det virket som om de kavet og strevet om hennes oppmerksomhet. Skulle sitte nærmest. Stå nærmest. Gå ved siden av, nærmest. Min mor var ekstremt opptatt av dette. Den eldste. Hennes søster var mer køddete. Deres yngste søster fikk overhode ikke noe oppmerksomhet. Lå og krøp I bare bleiene på ett møkkete gulv.
  Min mor er en ekstremt sjalu og misunnelig person. Hun er ekstremt opptatt av oppmerksomhet. Hun tålte f.eks ikke at min far kikket til sides når han skulle kjøre bilen ut på veien. At jeg kom foran I en operasjons kø, alvorlig syk. Før dette; 0 kontakt. Mente at det var lurt og si det og det. Da ville jeg få mere penger. Rene løgner. Ikke minst, hvor synd jeg syntes på meg selv.
  Faren hennes kuttet henne til slutt ut. For hun stakk av med en type. Han var kausjonist på ett lån. Hun nektet å rydde opp. Utnytte og bruke. Konstant. Men det er ikke måte på hvor late slabbedask er andre er. Tapere. Hun har aldri arbeidet. Utnyttet mannfolk og trygdesystemet hele livet.
  Gjett om hun digger at begge barna hennes er syke. Ikke utad, selvfølgelig. Nei, uff! Stakkars henne.
  Er så glad den dag I dag at jeg endelig våknet. Har aldri likt henne. Men, oppsøkte ikke noe hjelp. Innså på grunn av skremsel for å ende opp så dypt nedsunket som henne, legge alle kortene på bordet.
  Begynne på nytt!

 9. Sweeney
  30. juli 2016 at 18:26

  Hei anonym!

  Historien din er grusom og samtidig ufattelige lik mange andres og det er det skremmende her. De fleste av oss som har vokst opp med dette og de som har blitt lurt senere i livet – får igrunnen sjokk over hvor like våre historier er. Selvsagt med variasjoner over tema – men om folk hadde snakket høyt om dette før – hadde nok flere våknet også. Så lenge disse monstrene har klart å programmere verden til å tie mest mulig – eller få de som faktisk snakker ut til å virke som totalt gærne – har deres terrorvelde fungert. Vel, nå faller maskene omsider. I likhet med deg snur jeg dem ryggen alle som en – har absolutt ingen som helst bruk for deres gift og akter å bidra til at de til slutt ikke har noe sted å gjemme seg.

 10. Anonym
  31. juli 2016 at 01:46

  Ja, jeg mente at hun var en psykopat. Men det blir ofte sett på som ett slenguttrykk også. Noe en ser på film, liksom. Merkelig. Det skal usynlig Gjøres. Men det psykopatene er sinnssykt opptatt av = være synlige. Men, kun gjennom det falske skuespillet. Våge den som prøver å avsløre det.

  Hele samfunnet er I mine øyner ganske psykopatisk. Alt som skal være tabu. Bli brytt ned av utallige normer, regler, grenser, sperrer og låser. Hjernevasket og tvunget til å være perfekte – utad! En er glup hvis en har den perfekte fasade.

  Tenk 90% går vi for å bruke av venstre hjernehalvdel. Tall, ord og logikk. Det ytre. Vil vi noengang våkne? Merker at mange av dagens unge sliter med ekstremt dårlige selvbilde. Er veldig opptatt av å hevde seg. Krige og konkurrere osv.

  Nei! Har funnet mitt ordtak; Ikke kast bort energi – på luft.

 11. Nils-Christian
  30. oktober 2016 at 23:31

  Jævligt bra sagt!

 12. Anonym
  4. november 2016 at 10:14

  Hei, takk for en fin side – den vil jeg komme til å få mye bruk for. Og jeg kommer definitivt til å kjøpe boken din!!

  Mitt spørsmål gjelder dette med eksponering av narsissisten. Med å eksponere narsissisten, men du at jeg skal fortelle slekt, venner, bekjente, kollegaer osv osv at han er en narsissist (og hva det er), eller tenker du at vi som ofre i større grad skal opplyse om hva narsissisme er «anonymt», altså på mer generelt grunnlag? Folk vil jo også da forstå hvem jeg «sikter til», så jeg har ikke turt så mye som å like artikler, innlegg osv på facebook som omhandler tema, velger også å skrive anonymt her.
  Jeg er redd for hva min ex (narsissisten) kan finne på om jeg lekker ut at han er narsissist. Jeg kjenner jeg er redd for at svertekampanjen vil eskalere, både i forhold til slekt, felles venner og felles bekjente privat og i arbeidslivet.
  Vil han ikke bare bli forferdelig sint, og gjøre enda større innsats for å få flere på sin side (skaffe seg flere flygende aper), og for å sverte meg? Jeg ser absolutt at denne frykten fører til at han får holde på i fred, samtidig er jeg redd for konsekvensene ved å avsløre han. Han har også vist tendenser til vold og han har truet meg med bank, og jeg er redd for at han kan gjøre alvor av truslene dersom jeg eksponerer han og han opplever seg ennå mer krenket enn han allerede gjør. Jeg har spurt forfatteren av fb-siden «Psykopati og kjærlighet», og ble rådet til å IKKE avsløre narsissisten.

  Noen tanker til et forvirret offer som i forbindelse med bruddet har forstått hva dette faktisk dreier seg om (at han faktisk er en narsissist – jeg hadde inntil jeg begynte å lese «bare» tenkt at han er vanskelig, sjalu, gir meg all skyld for alle våre problemer osv osv)?

  På forhånd takk!

 13. Sweeney
  4. november 2016 at 12:57

  Hei Anonym!

  Jeg skjønner dine spørsmål og dilemma. Jeg skal klargjøre bedre i neste video hva jeg mener med å eksponere en narsissist eller psykopat, for jeg forstår det er forvirring rundt dette. Det er også mange som hardnakket mener man aldri skal avsløre dem og jeg er dønn uenig. Det er slik de ufortrødent får fortsette med faenskapen sin for ingen tar dem på det og hovedgrunnen er at de sprer frykt. MEN man skal se an situasjonen man er i først og alltid.

  Er man i et forhold med dem og på vei ut, skal man aldri avsløre dem, FØR man er trygt ute av forholdet og har kommet seg på beina igjen. Blir du trakassert av dem etter forholdet er avsluttet, de gir deg altså ikke fred selv om du går NK – null kontakt – er det svært lurt å avsløre dem. Men det er forskjell på psykopater og narsissister her også – det er dette jeg skal klargjøre mye bedre. Jeg mener altså generelt at vi blir fortalt at vi skal komme oss vekk – som er riktig – gå null kontakt om det er mulig – som er det beste og om de fortsetter å plage oss på noe vissom å fortsette å sverte oss selv om vi flytter og starter på nytt eller i vårt nye liv – nærmest overse det. Dette er jeg uenig i. Det tjener alltid en overgriper at deres tidligere ofre holder kjeft om hva de faktisk driver med. Da kan de fortsette å skade menneske etter menneske for deres tidligere ofre holder kjeft – og det er akkurat det de vil.

  Det er faktisk svært få av disse menneskene som myrder noen. Men de kan terorriser folk på ulike måter som på ingen måte er greit og som kan vekke frykt – igjen er det meningen. Som å vise seg der du bor – tukle med låser – stjele post – ødelegge ting som er ditt. Øke svertekampanjene som er designet for å isolere deg så mye som mulig og få deg til å se gal ut. Du er overgriperen du er problemet. Jeg vil folk skal se mekanismene her og se hvor inn i hampen feige disse krypene er. SELV om du føler deg redd og tråkket ned av dette – som er fullt ut forståelig. ville jeg gått rett i ryggen og vært rolig og stø og være den du pleier å være blant de du kjenner som har noe betydning. DU er ikke gal – men du er utsatt for ren galskap og det preger de fleste som har opplevd det.

  Første bud – bruk aldri ordet narsissist eller psykopat verken til dem eller de du ønsker å eksponere dem til. Det er diagnoser og det vekker gjerne motstand generelt. Jeg mener vi skal bruke ord som overgriper og mishandler. Psykisk vold er også mishandling og overgrep.

  Når du konfronterer en narsissist med at du ikke er redd dem mer ( selv om du måtte være det), har gjennomskuet spillet deres OG har dokumentasjon/bevis/vitner på ting de har gjort mot deg/andre, vil de få panikk. Både psykopater og narsissister er redde for avsløring, for det er jo slik de kan eksistere i vår veden ved å lure oss til å være deres underdannige slaver og medhjelpere. Uten oss kollapser både narsissister og psykopater. Det er en påstand jeg utreder i boken jeg skriver på nå.

  Når de er desperate etter å slette og dekke over sine spor – kan de gire opp svertekampanjene. De kan true deg enda mer. Alt sammen er ledd i å skremme deg mer for at du skal holde kjeft.

  Det du må kjenne på er hvorfor du ønsker å eksponere vedkommende. Plager han deg enda? Har han flygende aper ute etter deg stadig? Har din egen slekt, familie og venner trodd hans historier? Om det er hans slekt, venner og familie hadde jeg gitt blaffen i dem. Gå videre – du vil sjelden komme noen vei med dem om de allerede skjermer en mishandler. Narsissistiske familier vil pleie fasaden – det vil si skjerme det som er alvorlig galt med en eller flere blant dem – fremfor å gjøre det rette. Støtte ofrene.

  Er det mennesker du bryr deg om rundt deg som har slukt vedkommendes løgner, kan du spørre dem om hvorfor de ikke snakker med deg også. Hører din side av saken. Virker de fastlåst i sin tro på løgnene – gå videre. Ikke kast bort tid på mennesker som ikke har anstendighet nok til å høre begge sider av en sak.

  Det mange ofre opplever er jo nettopp at store deler av eller hele deres nettverk vender dem ryggen grunnet svertekampanjer disse svinene lirer ut av seg. Det er forferdlig tøft å stå i. Det krever enorm styrke. Det er da jeg tenker at om du har mistet det meste- hva mer har du å tape ved å si sannheten om en mishandler og overgriper?

  Jeg råder alle som opplever dette å finne seg fortolige de kan snakke med. Du MÅ ha allierte – folk som tror deg – vet du snakker sant og vil støtte deg. Om det så er en profesjonell psykolog eller lege eller om du er riktig heldig politiet. Du skal selvsagt anmelde alt vedkommende gjør som er truende og trakasserende, og sørg for få så mye dokumentasjon som mulig.

  Generelt kan jeg si at midt i kampens hete – rett etter et brudd – da narsissisten/psykopatenj jobber iherdig for å sverte deg – isolere deg og få deg stemplet som gal – er det lurt å trekke seg unna og pleie seg selv. La stormen legge seg. Nøste opp i hvem du kan stole på som sagt og ikke. Samle dokumentasjon, bevis og vitner. Du må vite at når du eventuelt eksponerer at du kan backe det opp med bevis eller mennesker som kjenner deg og står ved deg.

  Å eksponere en narsissist er som regel effektivt for de er enda feigere enn psykopatene. De løper hele livet fra seg selv og sine ugjerninger mot andre og stikker hue i sanden også. De stikker og holder seg unna om de skjønner at du virkelig vet hva de holder på med. Narsissister er avhengig av et bytte for å eksistere. Å ødelegge deres rykte med sannheten om dem, er et slag de knapt tåler. De vil som regel stikke og holde fred.

  Psykopatene liker gjerne en kamp, for de mener arrogant de alltid vil vinne. Og jo mer makt de måtte ha i samfunnet, desto mer er de skjermet av sine medløpere og aper. Det kan ta år å avsløre slike for man må jobbe møysommelig. Hverdagspykopatene som ikke er hlyt oppe i sytemer med mye makt i jobb o.l kan man lettere kvitte seg med.

  Både psykopater og narsissister frykter å miste sine nettverk fordi det koster å bygge opp et nytt, det vet jo tidligere ofre som har stått på bar bakke. De gjør altså mot sine ofre det de ikke vil skal skje med dem selv.

  Du kan også feks gaslighte dem tilbake om du har kontakt med dem. Jeg har tatt i bruk ordet «å skrulle» for det engelske ordet gaslighting. Å skrulle med noen er altså bevisst vrenge på sannheten og få offeret til å tvile på fakta og sin egen forstand og vurderingsevne. De skal oppfatte seg selv som en skrulling også av andre.

  Jeg har sagt offentlig at jeg er uenig med forfatter av «Psykopati og kjærlighet» om akkurat dette. Vedkommende skriver mer spesifikt om psykopati mens jeg skriver mer spesifikt om narsissisme. Det ER ulikheter og derfor har jeg en blogg ute om noen viktige ulikheter det er verdt å ta en titt på. Men jeg er og blir uenig i at man ikke skal eksponere disse monstrene, men som sagt – det er en avveining hver og en må ta. REr det fare for vold og livet – er det opplagt ikke noe man gjør. De mest ondsinnede av disse gir seg aldri og samfunnet lar dem herje.

  Og du må ha en strategi og være taktisk. Du MÅ være sterk, og ha et team av mennesker du kan stole på for å lykkes. DU er den som skal leve livet ditt videre. Oppsøk ulike synspunkter på dette og kjenn på hva som er rett for deg. Stol aldri på alt du leser – det gjelder fra meg også!

  • Anonym
   4. november 2016 at 13:30

   Tusen takk for langt svar!
   Det skal jeg lese igjen og igjen.. 🙂 Jeg venter spent på videoen din, og jeg venter nok også litt før jeg eksponerer i større grad ved f.eks. å kommentere eller like innlegg på f.eks. facebook, i blogger osv.
   Verdifulle mennesker som vil meg godt har jeg heldigvis rundt meg, de «brukes» flittig, er godt informert og gir masse god støtte.
   Takk igjen og god helg til deg!

   • Sweeney
    4. november 2016 at 15:40

    Jeg er veldig glad for at du har gode mennesker med deg. Ta godt var på hverandre – for denne «krigen» er ikke over. Sammen er dere så mye sterkere! 🙂

    Ha en god helg du også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *