EMOSJONELL tenkning/resonnering & narsissister

Gjennom flere bøker, podcast og blogger over mange år, har jeg tatt for meg grunner til at mennesker blir bedratt og lurt av narsissister & psykopater. Det er sammensatt og innfløkt. For narsissister jakter på visse typer mennesker for å få dekket sitt utømmelige behov for drivstoff/narsissistisk forsyning. Bevisst eller ubevisst misbruker de og skader andre for å tilfredsstille dette og andre behov de har. Dermed er de ansvarlige for at de velger å mishandle andre, mens vi er ansvarlige for å ikke la oss misbruke og manipulere når vi har lært deres adferd å kjenne.

Det er visse typer mennesker de spesielt ønsker å få makt og kontroll over. Mennesker som bruker emosjonell resonnering i så stor grad at det tåkelegger og tilsidesetter fornuft, logikk, fakta og realiteten. Emosjonell tenkning eller resonnering er en tankefeil som kan føre deg i felle etter felle med narsissister, psykopater og manipulative, bedragerske mennesker og grupper. Våre emosjoner og følelser hjelper oss å knytte bånd med andre og navigere gjennom livet, men når følelser tar helt overhånd og tåkelegger vår evne til å også bruke sunn fornuft, logikk og fakta for å finne frem til sannheten, er vi sårbare for menneskelige rovdyr som narsissister og psykopater.

I dag skal jeg ta for meg noen begreper rundt følelser og emosjoner og deres negative side som fører oss lettere i nettet på destruktive mennesker som ikke vil oss godt. Jeg har selv brukt emosjonell resonnering i så stor grad, at det har ført meg i ene fellen etter den andre og påført meg skade på mange plan. Narsopatiske mennesker har også ønsket at jeg skulle bruke emosjonell resonnering fordi det gagner deres grådige behov for drivstoff. Nettopp fordi jeg har tenkt og konkludert så feil via mine emosjoner, sitter jeg her i dag og deler mine og andres erfaringer og gir håp, om at det nytter å endre tankegang og bli mer eller mindre immun mot menneskelige rovdyr.

Fremover kommer jeg til å knytte disse begrepene til eksempler og gå i dybden på psykologien som fører til at alt for mange forblir i destruktive og skadelige forhold. Og selvsagt komme med noen tips om hvordan du kan lære deg å vokte dine følelser og tanker på en sunn og konstruktiv måte, uten å gå på akkord med din menneskelighet. Underlag: utforsksinnet.no

Samme podcast i You Tube: https://youtu.be/2KWxBBU9QYU

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *