«Søskenbarna» – narsissistene & psykopatene – revidert

Ofte blir begrepet psykopat brukt om både anti/dys-sosiale, sosiopater, narsissister, borderline og hystrioniske som alle tilhører samme gruppe personlighetsforstyrrelser ut fra det amerikanske diagnose-systemet, DSM 5. På mange vis har psykopat blitt et sekkbegrep og det er greit nok for enkelthets skyld.

For det meste er det narsissister som blir forvekslet med psykopater og de er som søskenbarn i samme slekt av personlighetsforstyrrelser med likheter og vesensforskjeller.

Selv om deres adferd ligner og resultatet av adferden rammer ofrene like hardt og forholdsvis likt, er det viktig å forstå forskjellene mellom disse personlighetsforstyrrelsene, nettopp med tanke på hvordan du kan forholde deg til dem smartere om du må, eller komme deg unna dem med minst mulig skade som er å anbefale. Mange må dessverre forholde seg til dem om de vil eller ikke. Derfor er det svært viktig å lære kjennetegn på deres adferd og om den er synlig eller skjult. Når du forstår adferden, er det mye enklere å motvirke deres spill og stadige manipulering av deg.

I denne video tar jeg for meg en del viktige forskjeller og likheter mellom dem i en revidert versjon i forbindelse med min neste bok som kommer ut før påske 2019. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=La-hva8Gygk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *