Hvorfor narsissisme er FARLIG – også for samfunnet

I dag roper jeg VARSKO og sier at vi er nødt til å erkjenne at en vekst i narsissisme, ikke er av det gode og er direkte skadelig for både samfunnet og mennesker. Vi har ikke tid til å ta lett på dette lenger, eller late som om det ikke er slik, for det viser seg tydelig i verden og forskning underbygger det, fagfolk likeså. Og vi som har erfart narsissister på nært hold, vet utmerket godt hvor farlige de kan bli og hvor grenseløse og hevngjerrige de er i tillegg når ikke verden går deres vei.

Over en rekke år, har jeg snakket og skrevet om narsissisme og hvordan det påvirker oss i vår private sfære- på mikronivå. I tillegg har jeg tatt for meg hvordan narsissisme er å finne over alt på makronivå også, ute i samfunnet i alle ledd.

Forskere har advart i flere år om at narsissisme brer om seg i samfunnet og stadig flere adopterer eller utvikler denne type personlighetsforstyrrelser og karaktertrekk. De kaller det en epidemi. Narsissisten Sam Vaknin har påpekt dette i mange år allerede og mener vi har kulturell narsissisme i tillegg og at det stadig blir verre. Han er ikke alene om å mene dette. San Diego State psykolog og forfatter Jean Twenge, forteller at ja det er rikelig med bevis på at vi lever i en kultur av eskalerende narsissisme.

Narsissister og psykopater er klatrere og higer etter makt og kontroll. Når mennesker mangler samvittighet, empati og kjærlighetsevne og albuer seg til posisjoner med enorm makt i samfunnet, får vi problemer. Jo flere det er av dem i et system. desto større problemer får vi.

I dag tar jeg for meg noen punkter på hvorfor narsissisme er farlig og skadelig på alle nivå og flere grunner til hvorfor narsissister slipper så billig unna.

Til dere som mener det er en konspirasjonsteori at narsissister og psykopater og skruppelløse, løgnaktige og egoistisk mennesker råder for mye av verden nå, dere trenger å undersøke fakta. Google, gidd å les og slutt å knipe igjen øynene for en virkelighet vi lever i som stadig blir forpestet av narsissistiske individer og ukultur. Vi må alle gjøre en innsats og informere og spre kunnskap om narsissisme og psykopati og våre erfaringer, til andre. Her er noen lenker til forskning:

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0188287 https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0188287 http://www.sakkyndig.com/psykologi/artvit/zavala2009.pdf

Let etter mer!

2 comments for “Hvorfor narsissisme er FARLIG – også for samfunnet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *