Del 2. Tankefeil & propaganda – Brikker i spillet

For å finne ut hvorfor svertekampanjer og karakterdrap har så stor effekt når narsopater lanserer dem, må vi se på hva slags metoder de bruker for å manipulere oss til å delta. Forrige video tok jeg for meg hersketeknikker, mobbing og trolling på nett som basis for narsissister og psykopaters hersing med andre mennesker. Nå går vi videre til hvordan tankefeil og propaganda påvirker oss.

«Tankefeil eller argumentasjonsfeil er et samlebegrep for feilaktig argumentering, eller falske eller bedragerske argumenter, det vil si argumenter der premissene ikke gir støtte til konklusjonen. En del tankefeil eller feilaktig argumentering blir gjort bevisst for å manipulere eller overtale ved bedrag, mens andre blir begått uten hensikt grunnet slurv, uvitenhet og likegyldighet.»

«Evnen til å forstå logiske feilslutninger er avgjørende for å kunne unngå å bedrive propaganda og til å være i stand til å gjenkjenne den.» «Skal vi bekjempe propaganda, må vi først avsløre den.»

I korthet kan vi si at propaganda og de som forstår seg på det og bruker det er de som trekker i trådene på vårt kollektive tankesett. Vi vet at narsissister og psykopater forstår hvordan vi tenker, reagerer og fungerer som individer så vel som i flokk. Propaganda er et viktig ledd i deres manipulering av oss. Ved å lære kritisk tenkning og gjenkjenne manipulerende kommunikasjon, kan vi lettere avsløre, styre unna og komme med logiske motargumenter. Boken «Ekskludert – når narsissister vil knuse deg» er underlag for denne serien.

https://youtu.be/ncGJVx_wzvA
https://youtu.be/stGr8RiDPLY

1 comment for “Del 2. Tankefeil & propaganda – Brikker i spillet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *