En mors ettermæle – psykopater og narsissisters største frykt etter døden

Psykopater og narsissister har ingenting i mot å skape frykt hos andre eller å bli fryktet av andre. Frykt har en tendens til å kneble folk, gjøre dem underdannige og lettere å styre. Fryktsomhet gjør det også enklere for psykopater og narsissister å opprettholde makt og  kontroll over deg og omgivelsene deres.  Gjennom splitt og hersk, hat- og svertekampanjer, løgn og bedrag setter de folk opp mot hverandre innad i familier, organisasjoner, grupper, arbeidsplasser, trossamfunn, politiske partier, såvel som i samfunnstoppen. Mistillit skaper usikkerhet som igjen kan skape frykt. Å skape frykt hos andre er derfor både ønskelig og en del av verktøykassen til psykopater og narsissister. Men hva frykter de selv og hva skjer om de opplever sin verste frykt?

Psykopater spesielt og høytfungerende narsissister viser sjelden frykt og har lite frykt, fordi de i bunn og grunn bare bryr seg om seg selv. Dessuten er deres tilsynelatende fryktløshet et kjennetegn du kan observere om du tror du har med en psykopat å gjøre. De viser sjelden vanlig frykt i ansiktet, ofte mangler mimikk generelt.

Å finne dine svakheter, sårbarhet og frykt er noe de øyeblikkelig kartlegger. I det de har skjønt hva din frykt er, starter spillet og de stormer inn i livet ditt som en sjarmerende sjelefrende, den store kjærligheten eller som rene superhelten som overvelder deg med et glansbilde du sjelden eller aldri har opplevd maken til. Heldigvis, for superhelter fins bare i eventyr, der karakterene psykopater og narsissister spiller også hører hjemme, i deres fantasiverden som blir et levende mareritt for deg.

Når du så er fanget av deres tilgjorte og falske sjarm, vennlighet, empati og påtatte interesse for deg, er du ytterligere svekket og sårbar. Har du blitt forelsket, glad i eller elsker en slik person, vet de instinktivt at du er sårbar. Å være forelsket og bry seg om andre gjør alle emosjonelt sårbare og dette vet de, etter å ha observert oss og vår adferd, fra de var barn.

Etter idealisering kommer devaluering

Når de er ferdig med å «skanne» deg for dine svakheter og har narret deg inn i deres klissete, giftige nett med intens positiv oppmerksomhet vi kaller idealisering, begynner nedturen eller devalueringsfasen. Den kommer heller før enn siden. Forholdet kollapser og raser utfor stupet, og mens du klamrer deg fast til siste rest av eventyret, sparker psykopaten og narsissisten inn siste giret og gruser deg. Kan de ikke kontrollere deg mer, skal du ødelegges. Har du «sviktet» dem ved å ikke innfri alle deres ønsker og behov, er du søppel for dem. Du skal fratas ditt rykte og renommé, venner, familie, jobb og livsglede. Du skal lide mest mulig som straff for at du avslørte eller kan avsløre deres bedrageri. Og nå er vi kommet til kjernen av deres største frykt.

Å bli eksponert!

De er livredde for at du skal avsløre dem slik at de mister muligheten til å lyve, bedra, triangluere , true, kjøpe og mishandle folk til taushet, eller verve flere flygende aper som deres velvillige tjenere. For folk ville da mistenke dem, mistro dem og ikke la seg lure mer.  Nettopp gjennom samvittighetsløs, kalkulert smiger, sjarm og manipulering vinner de folk over på sin side.  Avslører du dem vil de ikke sky noen midler for å fremstille seg selv som et uskyldig offer mens de lyver, sverter og splitter andre til å tro du er psykopaten. Du, er bare sykelig sjalu, misunnelig på dem og alvorlig sinnslidende. De projisere sine egne feil og mangler over på deg og ved å få andre til å tro du er mentalt syk, øker deres troverdighet .

Samtidig vil de gjøre hva de kan for å skremme deg til taushet med flere løgner, hetsing, forfølgelse på nett, tekstmeldinger og i ditt virkelige liv sammen med et vell av kalkulerende hevnaksjoner de koker sammen for å destruere deg.

Hva kan de finne på for å ikke bli eksponert av deg?

Flytte til et annet sted, bedra, manipulere, være hemmelighetsfull, sette på seg en ny maske og skape en falsk person, hetse og lyve om deg. Glem heller aldri at det er ingen på denne planeten det er så synd på som psykopater og narsissister. Deres selvmedlidenhet er endeløs og de vil vasse i offerrollen med stor innlevelse til du klapper dem forsiktig på hode og biter på enda et av deres utspekulerte narrespill. Nytter ikke skremsel, sverting og andre lumske utspill mot deg, vil de alltid ty til offerrollen og ingen spiller den bedre enn dem.

Å miste kontrollen!

Livet er en konkurranse

I kjølvannet av å bli eksponert for hva de egentlig er og har gjort mot deg og andre av mishandling og faenskap mens de smiler uskyldig til omgivelsene, er deres frykt for å miste kontrollen. Uten kontroll kan de ikke herse med andre, føle seg bedre enn deg eller vite at de alltid vinner. De blir tapere og det hater psykopater og narsissister innstendig. Livet deres er en konkurranse de alltid skal vinne.

Når de mister kontrollen mister de masken og deres falske personlighet går i oppløsning, og den nakne sannhet viser seg. Selv om de virker rolige og avslappet, koker det innvendig etter å gjenopprette kontrollen og de vil gjøre hva som helst for nettopp det. Å gjenvinne kontrollen over deg og situasjonen eller hevne seg nådeløst om de ikke klarer det.

Fordi psykopater og narsissister mangler ekte mål og mening med eget liv, styrer de heller ditt med diktatorisk ånd. Du blir deres fokus for deres egen egoisme og tilfredsstillelse skyld. Du er deres mat, energi og livskraft, drivstoff eller narsissistisk forsyning. Uten andre som speiler deres grandiose selvbilde eller gjør dem overlegne ved å vinne, er de ingenting. Derfor frykter de også å miste deg, for det betyr en ny jobb med å finne et nytt offer de må forme og bearbeide og smiske og smigre og idealisere inn i deres motbydelige spill. For de er egentlig late og kjipe og vil at du skal tjene dem og helst bære dem gjennom livet. Husk de er guds gaver til menneskeheten, faktisk er de selv guder og gudinner i sine vrangforestillinger. De eier deg og du blir en del av dem, en forlengelse av deres falske person. Dette vekker deres sykelige sjalusi, misunnelse, eiertrang og paranoia de har for å miste deg – for da mister de kontrollen – blir avslørte – taper – og må begynne på nytt.

Psykopater og narsissister er parasitter som suger andre tom for ressurser, penger, status og energi. De vil gi minst mulig for å få mest mulig, helst gjøre intet, bare baske seg i sin egen storhet mens du aller nødigst får audiens og slavejobben. De ser seg selv som guder som skal tilbes, beundres og bæres på gullstol gjennom livet.

I tillegg til det de gjør for å ikke bli avslørt og eksponert,  vil de isolere deg, gi falsk informasjon og gaslighte deg for å gjenopprette kontrollen.

Vår mor er død: her er sannheten

Psykopater og narsissister er til og med redde for å bli eksponert etter de er døde, for da kan hele verden oppdage hva de egentlig var, uten mulighet til å lyve, bedra, manipulere og mishandle folk til taushet. Det er viktig at deres ettermæle er en Oscar over deres liv som illusjonens mestere, maskerte bedragere og apekonger.

Hvorfor vi skal vise respekt for og skjule sannheten om de døde som gjennom hele livet torturerte og bevisst skadet andre og gjerne sine barn som de stjal deres barndom fra, har jeg aldri skjønt. Derfor fant jeg det usedvanlig interessant hva noen voksne barn skrev i nekrologen om sin avdøde mor. Nemlig den brutale sannheten sett gjennom hennes forsømte og mishandlede barns øyne, ble hennes ettermæle, en Oscar i grusom, kald og egoistisk nedrighet.

Nekrologen er ekte og ble publisert i en lokalavis i USA i 2013.

Nekrolog til en mor

«Marianne Theresa Johnson-Reddick

Født 4. januar 1935. Død 30. august  2013

Marianne Theresa John­son-Reddick  født 4. januar 1935, døde alene 30. august 2013. 6 av hennes 8 barn overlevde henne, som hun brukte hele livet på å torturere på alle tenkelige måter. Mens hun forsømte og mishandlet sine små barn, nektet hun å la andre bry seg om eller vise medfølelse for dem.

Da de ble voksne forfulgte og torturerte hun alle de våget å elske. Alle hun møtte, voksne eller barn ble torturert av hennes grusomhet og eksponering til vold, kriminalitet, vulgaritet, og hat mot den milde eller snille menneskelige ånd.

På vegne av sine barn som hun så standhaftig utsatte for hennes onde og voldelige liv, feirer vi hennes bortgang fra denne jord, og håper at hun i etterlivet gjenopplever hver gest av vold, grusomhet og skam hun leverte til sine barn. Hennes gjenlevende barn skal nå leve resten av livet med fredfull visshet om at deres mareritt endelig har fått en form for avslutning.

De fleste av oss har funnet fred ved  å hjelpe de som har blitt utsatt for overgrep mot barn, og håper budskapet om hennes bortgang kan gjenopplive vårt budskap om at mishandling av barn er utilgivelig, skamløst, og bør ikke bli tolerert i en «humant samfunn». Vårt største ønske nå er å stimulere til en nasjonal bevegelse som går foran i en målrettet og dedikert krig mot barnemishandling i USA.»

Er du utsatt for slike individer eller mistenker det?

HUSK: å dokumentere alt du kan om deres adferd mot deg/andre. Ta vare på tekstmeldinger, epost, video, lydopptak, brev, dokumenter til lån, eiendeler, fra fagfolk og annet som er viktig for livet ditt videre. Hold kortene tett til brystet og ikke fortell dem at du samler på bevis. Ikke betro deg om dette til andre som har en forbindelse med narsissisten/psykopaten, kun mennesker du virkelig kan stole på, som er lojale mot DEG og som skjønner hva du står opp i.

Oppdatert januar 2024.

Referanser:

Ullevål PersonlighetsProsjekt cluster B personlighetsforstyrrelser­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
The Narcissistic Psychopath – How Do I Get Rid of Him?
Nekrolog til en mor
Violent, Vindictive, Sadistic, and Psychopathic Narcissists
What Borderlines and Narcissists Fear Most

Bildewww.nydailynews.com

Relaterte saker:

BOK: «Null kontakt & motmakt»
Om narsissister & flygende aper

24 comments for “En mors ettermæle – psykopater og narsissisters største frykt etter døden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *