En mors ettermæle – psykopater og narsissisters største frykt

Psykopater og narsissister har ingenting i mot å skape frykt hos andre eller å bli fryktet av andre. Frykt har en tendens til å kneble folk, gjøre dem underdannige og lettere å styre. Fryktsomhet gjør det også enklere for psykopater og narsissister å opprettholde makt og  kontroll over deg og omgivelsene deres.  Gjennom splitt og hersk, hat- og svertekampanjer, løgn og bedrag setter de folk opp mot hverandre innad i familier, organisasjoner, grupper, arbeidsplasser, trossamfunn, politiske partier, såvel som i samfunnstoppen. Mistillit skaper usikkerhet som igjen kan skape frykt. Å skape frykt hos andre er derfor både ønskelig og en del av verktøykassen til psykopater og narsissister. Men hva frykter de selv og hva skjer om de opplever sin verste frykt?

Psykopater og narissister viser sjelden frykt og har lite frykt, fordi de i bunn og grunn bare bryr seg om seg selv. Dessuten er deres tilsynelatende fryktløshet et kjennetegn du kan observere om du tror du har med en psykopat å gjøre. De viser sjelden vanlig frykt i ansiktet, som ofte mangler mimikk generelt.

Å finne dine svakheter, sårbarhet og frykt er noe de øyeblikkelig kartlegger. I det de har skjønt hva din frykt er, starter spillet og de stormer inn i livet ditt som en sjarmerende sjelefrende, den store kjærligheten eller som rene superhelten som overvelder deg med et glansbilde du sjelden eller aldri har opplevd maken til. Heldgivis, for superhelter fins bare i eventyr, der karakterene psykopater og narsissister spiller også hører hjemme, i deres fantasiverden som blir et levende mareritt for deg.

Når du så er fanget av deres tilgjorte og falske sjarm, vennlighet, empati og påtatte interesse for deg, er du ytterligere svekket og sårbar. Har du blitt forelsket, glad i eller elsker en slik person, vet de instinktivt at du er sårbar. Å være forelsket og bry seg om andre gjør alle emosjonelt sårbare og dette vet psykopatene og narsissistene.

Etter idealisering kommer devaluering

Når de er ferdig med å skanne deg for dine svakheter og har narret deg inn i deres klissete, giftige nett med intens positiv oppmerksomhet vi kaller idealisering, begynner nedturen eller devalueringsfasen. Forholdet kollapser og raser utfor stupet, og mens du klamrer deg fast til siste rest av eventyret, sparker psykopaten og narsissisten inn siste giret og gruser deg. Kan de ikke kontrollere deg mer, skal du ødelegges. Du skal fratas ditt rykte og renomè, venner, familie, jobb og livsglede. Du skal lide mest mulig som straff for at du avslørte eller kan avsløre deres bedrageri. Og nå er vi kommet til kjernen av psykopaters og narsissisters største frykt.

Å bli eksponert!

De er livredde for at du skal avsløre dem slik at de mister muligheten til å lyve, bedra, triangluere , true, kjøpe og mishandle folk til taushet eller verve flere flygende aper som deres velvillige tjenere. For folk ville da mistenke dem, mistro dem og ikke la seg lure mer.  Nettopp gjennom samvittighetsløs, kalkulert smiger, sjarm og manipulering vinner de folk over på sin side.  Avslører du dem vil de ikke sky noen midler for å fremstille seg selv som et uskyldig offer mens de lyver, sverter og splitter andre til å tro du er psykopaten. Du, er bare sykelig sjalu, misunnelig på dem og alvorlig sinnslidende. De projisere sine egne feil og mangler over på deg og ved å få andre til å tro du er mentalt syk, øker deres troverdighet .

Samtidig vil de gjøre hva de kan for å skremme deg til taushet med flere løgner, hetsing, forfølgelse på nett, sms og i ditt virkelige liv sammen med et vell av grusomme og kalkulerende hevnaksjoner de koker sammen for å destruere deg.

Hva kan de finne på for å ikke bli eksponert av deg?

Flytte til et annet sted, bedra, manipulere, være hemmelighetsfull, sette på seg en ny maske og skape en falsk person, hetse og lyve om deg. Glem heller aldri at det er ingen på denne planeten det er så synd på som psykopater og narsissister. Deres selvmedlidenhet er endeløs og de vil vasse i den med stor innlevelse til du klapper dem forsiktig på hode og biter på enda et av deres utspekulerte narrespill.

Å miste kontrollen!

Livet er en konkuranse

I kjølvannet av å bli eksponert for hva de egentlig er og har gjort mot deg og andre av mishandling og faenskap mens de smiler uskyldig til omgivelsene, er deres frykt for å miste kontrollen. Uten kontroll kan de ikke herse med andre, føle seg bedre enn deg eller vite at de alltid vinner. De blir tapere og det hater psykopater og narsissister innstendig. Livet deres er en konkurranse de alltid skal vinne.

Når de mister kontrollen mister de masken og deres falske personlighet går i oppløsning, og den nakne sannhet viser seg. Selv om de virker rolige og avslappet, koker det innvendig etter å gjenopprette kontrollen og de vil gjøre hva som helst for nettopp det. Å gjenvinne kontrollen over deg og situasjonen eller hevne seg nådeløst om de ikke klarer det.

Fordi psykopater og narsissister mangler ekte mål og mening med eget liv, styrer de heller ditt. Du blir deres fokus for deres egen egoisme og tilfredsstillelse skyld. Du er deres mat, energi og livskraft. Uten andre som speiler deres grandiose selvbilde eller gjør dem overlegne ved å vinne, er de ingenting. Derfor frykter de også å miste deg, for det betyr en ny jobb med å finne et nytt offer de må forme og bearbeide og smiske og smigre og idealisere inn i deres motbydelige spill. For de er egentlig late og kjipe og vil at du skal tjene dem og helst bære dem gjennom livet. Husk de er guder og gaver til menneskeheten. De eier deg og du blir en del av dem, en forlengelse av deres falske person. Dette vekker deres sykelige sjalusi, misunnelse, eietrang og paranoia de har for å miste deg – for da mister de kontrollen – blir avslørte – taper – og må begynne på nytt.

Psykopater og narsissister er parasitter som suger andre tom for ressurser, penger, status og energi. De vil gi minst mulig for å få mest mulig, helst gjøre intet, bare baske seg i sin egen storhet mens du aller nådigst får audiens og slavejobben. Guder som skal tilbes, beundres og bæres på gullstol gjennom livet.

I tillegg til det de gjør for å ikke bli avslørt og eksponert,  vil de isolere deg, gi falsk informasjon og gaslighte deg for å gjenopprette kontrollen.

Vår mor er død: her er sannheten

Psykopater og narsissister er til og med redde for å bli eksponert etter de er døde, for da kan hele verden oppdage hva de egentlig var, uten mulighet til å lyve, bedra, manipulere og mishandle folk til taushet. Det er viktig at deres ettermæle er en Oscar over deres liv som illusjonens mestere. Maskerte bedragere og apekonger.

Hvorfor vi skal vise respekt for og skjule sannheten om de døde som gjennom hele livet torturerte og bevisst skadet andre og sine barn som de stjal deres barndom fra, har jeg aldri skjønt. Derfor fant jeg det usedvanlig interessant hva noen voksne barn av en overgriper valgte å skrive om sin avdøde mor. Nemlig den brutale sannheten sett gjennom hennes forsømte og mishandlede barns øyne, ble hennes ettermæle, en Oscar i grusom, kald og egoistisk nedrighet.

Nekrologen er ekte og ble publisert i en lokalavis i USA i 2013.

Nekrolog til en mor

«Marianne Theresa Johnson-Reddick

Født 4. januar 1935. Død 30. august  2013

Marianne Theresa John­son-Reddick  født 4. januar 1935, døde alene 30. august 2013. 6 av hennes 8 barn overlevde henne, som hun brukte hele livet på å torturere på alle tenkelige måter. Mens hun forsømte og mishandlet sine små barn, nektet hun å la andre bry seg om eller vise medfølelse for dem.

Da de ble voksne forfulgte og torturerte hun alle de våget å elske. Alle hun møtte, voksne eller barn ble torturert av hennes grusomhet og eksponering til vold, kriminalitet, vulgaritet, og hat mot den milde eller snille menneskelige ånd.

På vegne av sine barn som hun så standhaftig utsatte for hennes onde og voldelige liv, feirer vi hennes bortgang fra denne jord, og håper at hun i etterlivet gjenopplever hver gest av vold, grusomhet og skam hun leverte til sine barn. Hennes gjenlevende barn skal nå leve resten av livet med fredfull visshet om at deres mareritt endelig har fått en form for avslutning.

De fleste av oss har funnet fred ved  å hjelpe de som har blitt utsatt for overgrep mot barn, og håper budskapet om hennes bortgang kan gjenopplive vårt budskap om at mishandling av barn er utilgivelig, skamløst, og bør ikke bli tolerert i en «humant samfunn». Vårt største ønske nå er å stimulere til en nasjonal bevegelse som går foran i en målrettet og dedikert krig mot barnemishandling i USA.»

Referanser:

Ullevål PersonlighetsProsjekt cluster B personlighetsforstyrrelser­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
The Narcissistic Psychopath – How Do I Get Rid of Him?
Nekrolog til en mor
Violent, Vindictive, Sadistic, and Psychopathic Narcissists
What Borderlines and Narcissists Fear Most

Bildewww.nydailynews.com

Relaterte saker:

BOK: «Null kontakt & motmakt»
Om narsissister & flygende aper
Kvadrat banner

24 comments for “En mors ettermæle – psykopater og narsissisters største frykt

 1. Gry Stav
  22. november 2015 at 11:36

  Hele livet bygger de opp ryktet sitt som den gode borger, far og mor, så ingen skal se hvem de egentlig er. Bare det at når de blir litt eldre har de en sti av offere bak seg som vet sanninga. Mange som ble lurt vet sanninga og kan dele opplevelser.

  Jeg syntes den nekrologen var brutal og helt på sin plass. Slik har mange av oss vokste opp mens narsissist mor eller far mishandlet oss. Ingen skal se vekk fra atte flere gjør dette med «sine» narsissister.

  • Sweeney
   29. november 2015 at 23:18

   Hei Gry!

   Slik er det. Fasaden betyr ALT for narsissister. Sprekker den og sannheten om dem kommer ut – er det katastrofe for dem. Jeg sier eksponwr dem. De vil uansett gi deg skylden og gjøre deg til syndebukk hva enn du gjør eller ikke gjør. Riv ned deres mur av bedrag og løgner og la folk vite hvem de faktisk er mens de lever.

   • Monica Hetle
    30. januar 2016 at 13:05

    Helt enig! Mens de «lever». Glemmer ikke når jeg måtte operere I venstre Hippocampus, Korttidshukommelsen. Min mor måtte storme inn I mitt liv. Nå var jeg synlig. Det var ikke måte på hvor synd jeg syntes på meg selv.
    Vel, nyoperert I hukommelsen så er det umulig å fortrenge det indre. Herlighet! For ett falskt skuespill; Var setningen som gikk opp igjen og opp igjen konstant.
    Kortene ble lagt på bordet til profesjonelle fagfolk. Det var tøft å se deres reaksjoner. Det store steget er nok å innse og ta imot hjelp. Jeg ser på det som styrke. Bearbeide. Ha som motivasjon at aldri skal jeg synke så dypt. Min mor hadde godtet seg hadde jeg endet på gaten. Ett steg dypere enn henne. Ikke minst, stakkars lille henne. Uff!
    Nå er jeg igang med utdannelse. Fått kjøpt meg en flott leilighet. Fått bearbeidet livet mitt. Klart det har festet seg diverse spor. Men jeg drasser ikke på sinne, bitterhet og hat som spiser en opp innvendig. Selvtilliten er bra. Jeg klarer å gi meg blaffen I ting som ikke betyr noe. Kaster ikke bort energi på luft.

    • Sweeney
     30. januar 2016 at 13:43

     Hei Monica!

     Gratulerer til deg og all den fremgangen du skaper uten slike mennesker dinglende i livet. 🙂 Å få hjelp, støtte og veiledning ut av denne stygge programmeringen er absolutt en styrke og ofte veldig viktig. Dessuten er det mange fagfolk som ikke skjønner dette spillet videre godt og er villige til å lære mer.

     Psykonarsene går ytterst sjelden i terapi selv, for de er i egne øyne perfekte og ulastelige. Det er når vi er svakest de forsøker å komme dunrende inn igjen som din mor gjorde og gjerne for å gotte seg over at vi slett ikke har det bra. Tenk å være så nedrig.

     Jeg fikk med meg en av dem i terapi faktisk og vedkommende avslørte seg totalt foran en meget dyktig psykolog, som mer enn hintet til meg at, om du vil leve med noe sånt resten av livet så…..en skuespiller og i tillegg en elendig skuespiller når jeg fikk sett det sammen med en fagperson. Takket være den terapien falt alle brikkene helt på plass og jeg kom meg vekk. Nå snur jeg ryggen til dem alle sammen og nekter å både ha med dem å gjøre eller bli som dem.

     Det verste de kan tenke seg er at vi har det bra etter de er ute av bildet. Og vi skal selvsagt ha det bra uavhengig av hva de eller andre måtte mene og føle. Er det ikke SKJØNT å komme ut av giftbassenget deres og svømme i åpent hav? 🙂 Jeg har aldri hatt det så godt som nå! Fantastiske ting har skjedd i mitt liv og i min familie og det vil det for oss alle som snur ryggen til og ikke snur det andre kinnet til dette falske, stygge spillet med disse robotene.

     Ønsker deg en nydelig helg! 🙂

     • Monica Hetle
      14. februar 2016 at 13:07

      Ja, glemmer ikke hennes håning når jeg skulle til psykolog. Ikke minst; Hvor synd jeg syntes på meg selv. (Klassikeren).
      Det var tøft å se psykologens reaksjoner. Det var jo bare en liten brøkdel som kom frem. Det var ingenting han var mer enig I, enn at jeg kom meg bort I ung alder. Ikke minst, en streng beskjed om å holde henne på lang avstand. På rapporten står det; Vokst opp med en mor med en hel del ustabilitet.
      Det er en tøff prosess å gå igjennom! Spesielt å åpne seg for nærmeste slekt. De er ofte ikke så glad I sannheten de heller. Tviholder på sitt. Bare å kutte ut.
      Dessverre så har hun klart å ødelegge forholdet mellom bror og meg. Han er gullungen. Men han står på stedet hvil. Kommer seg ingen vei. Hans far- min stefar ble alkoholiker. Han vil aldri innse hva hun står bak.

      Merkelig? Hvorfor gjelder det mest menn?

     • Monica Hetle
      18. april 2016 at 18:38

      Ja, glemmer ikke livsgnist en I øynene hennes når jeg satt å hang med hodet. Klarte ikke å prate, visste ikke hva jeg het. Husker hennes godtet setninger; Hehe, du har ikke lappen engang. Hehe, du har ikke unger engang. Hehe, du kan ikke jobbe engang.
      Dette satt hun igang med når min bror, gullungen, var gått. Så hun vet hva hun styrer med. Da ga hun meg en lapp med ett kontonr. Stakkars broren min, han var helt blakk. Spurte han senere om kontonr. hans. Det var nok sitt eget hun ga. Som jeg hadde mistanke om.
      Den klassiske unnskyldningen fra hennes søsken er; Hun er bare dum. Hun har dårlig selvtillitt osv. Jeg ser dessverre likhetstrekk med hennes to søstre.
      Har bare måttet skuffe dem alle sammen. De er ikke glad for alle evnene jeg har arvet ifra min far. Min mors klassiske setning; Alle sier at vi er så lik! Glemmer ikke reaksjonen når jeg sa at jeg kjente meg igjen I min farmor; NEIII, brølte hun. Misunnelig? ?

 2. Harald
  23. november 2015 at 21:01

  Tommel opp for den nekrologen. Min far hadde fortjent noe sånt noe og, men dessverre fulgte vi skikk og bruk og ga ham positiv omtale. En mann som burde ha vært buret inne for brutale og onde overgrep mot utallige mennesker gjennom hele hans «liv». Trøsten er at ingen av oss ungene gadd å gå i begravelsen der svært få fant veien.

  • Sweeney
   29. november 2015 at 23:20

   Hei Harald!

   Trist å høre om oppveksten din med en slik far! De gjør stor skade på barn og familie og burde faktisk straffes for det. Håper du vidreførerer det motsatte av hva din far sto for – slik kan vi stoppe dette viruset.

 3. Glenn
  27. november 2015 at 01:54

  Vi burde le dem midt i tryne alle sammen for dette er feige individer som må bruke andre til å plage omgivelsene. Ingenting å frykte. Men de er gode til å forvirre og snu oppned på sannheter. Jeg går rett opp i fjeset på dem og sier sannheten og da løper de som olja lyn.

  • Sweeney
   29. november 2015 at 23:23

   Hei Glenn!

   Godt jobba! Du har så rett – dette er som regel superfeige mennesker som må bruke andre til å backe dem opp og dekke dem og som uten å mulle tråkker ned barn og hvem enn det måtte være til egen vinning. De er livredde folk skal se bak fasaden deres, så heia deg som går rett på sak. Vi må slutte å være redd disse fjolsene og vise dem det. De hater sterke mennesker, men har en merkelig respekt for dem også.

  • Elfrid
   13. april 2016 at 21:08

   Skulle gjerne «hørt» mere fra dere som er så modige og som lykkes med å eksponere «soppen» 🙂

   • Sweeney
    14. april 2016 at 14:43

    Hei Elfrid!

    Er det noe konkret du vil jeg skal ta opp? 🙂

    Mvh Anita

    • Elfrid
     16. april 2016 at 18:35

     Hei
     Det var med bakgrunn i Glenns kommentar og ditt svar til han. Tørre å eksponere dem. Erfaringer med det hadde vært kjærkomment.

     • Sweeney
      17. april 2016 at 13:28

      Hei Elfrid!

      Jeg kan si noe veldig enkelt rundt eksponering, det er veldig viktig å ha bevis – dokumentasjon og eller vitner for å backe det du eksponerer. Selv med bevis – vil mange flygende aper snu det døve øret til og nekte å godta sannheten. Jeg snakker en del om dette i mine siste Youtube video. Du finner dem her:
      https://www.youtube.com/channel/UCL0k4F8MzdALrv2_rklBM7A

      Ellers vil jeg ikke gi «oppskrift» på eksponeringsmetoder offentlig av flere grunner. 1. Du må vurdere hver situasjon for seg. 2. Psykopater og narsissister skal ikke få løsninger rett opp i hendene. 🙂

     • Monica Hetle
      18. april 2016 at 18:46

      En må våge å gi Faen! Gå igjennom både himmel og helvete. Tur – retur. Kjempe for at deres spor ikke skal ha noe makt til å styre resten av livet. Hevde seg! Høre på hjertet og lage seg mål. Det er lov til å bruke fantasien og dagdrømme. Men, dette krever ofte Trygghet!

     • Elfrid
      18. april 2016 at 23:13

      Viktig med dokumentasjon og bevis har jeg fått med meg takket være deg. Forstår også det med å vurdere situasjonen. Skulle bare ønske noen «suksesshistorier » … forså å kunne tatt det derfra liksom… Ergo dette er vanskelig og ikke plankekjøring for amatører … sukk…? Monica Hetle : du er for meg helten i «eventyret» <3

     • Sweeney
      24. april 2016 at 13:03

      Hei Elfrid!

      Skjønner godt ønsket ditt faktisk. Hvordan man eksponerer disse infame menneskene er det ingen fasit på. Det er lettere å gi konkrete tips ut fra en situasjon, men det er ikke smart å gjøre dette offentlig som du skjønner. Ikke fordi det er galt, men fordi narsissister er litt for flinke til å lære seg nye triks.

 4. Chia
  27. november 2015 at 11:59

  Dritkult gjort av de etterlatte. Disse menneskene er onde og jævlige mens de lever.

  • Sweeney
   29. november 2015 at 23:25

   Hei Chia!

   Ja, tøft gjort – synd de ikke ble hørt mens dette monsteret av en mor levde. Og ja – dette er ondsinnede mennesker som jobber intenst for å skjule det for omverden.

 5. Mari-Anne
  30. november 2015 at 00:33

  Vil du opprette en blogg der vi kan stille deg spørsmål rundt ulike ting vedrørende psykopater og narsissister? Hadde likt det veldig godt. 🙂

  Har du tex. noen råd om hvordan takle 2 narsisster i slekta som alltid lager drama i jula og andre spesielle dager? Alle gruer seg.

  Takk på forhånd og god advent.

  • Sweeney
   30. november 2015 at 12:10

   Hei Mari-Anne!

   Tusen takk for tilliten! 🙂 Jeg har ingen helsefaglig utdanning innen dette feltet og må tenke litt over forslaget ditt. Det er viktig å oppsøke fagfolk som kan dette, om man er opp i dette på noe vis og samtidig er jeg veldig for å dele erfaringer og kunnskap.

   Til ditt spørsmål:

   Spørsmålet er om disse menneskene invitert til deg eller om du skal til andre der de også kommer? Du kan rett og slett la være å invitere dem siden alle gruer seg og sikkert med god grunn.

   Eller du kan la være å gå dit de er invitert og fortelle hvorfor du ikke kommer. Det kan få flere rundt deg til å begynne å tenke.

   Og er det vanskelig å skille dem ut av dette, er det viktig å distrahere dem. Sørg for at minst 1 person til hver av dem oppholder dem mest mulig. Feks med å be dem konkret om hjelp til noe. Hver gang det er tilløp til krangling eller drama, avled dem. Skulle de likevel klare å forpeste dagen for dere – send dem hjem.

   Men kanskje alle deres som gruer dere skal samle dere og ta en prat om dette? Hvorfor finner vi oss i slike ting år etter år bare fordi det er slekt? Siden alle gruer seg til deres nærvær, er det kanskje fornuftig å spørre seg hvorfor de skal få fortsette å legge en demper på andres glede og få den makten? Har noen rett til det egentlig?

   Dette er superegoistiske mennesker som ikke tar hensyn til andre. Innerst inne hater de høytider og spesielle dager, fordi de ikke føler glede som vi gjør. De faker jo det meste de gjør. Kan ikke de føle glede – skal heller ingen andre føle det – slik tenker og er de.

   Håper dere finner en god løsning. Husk det er ditt liv og du MÅ ikke på noe måte la slike mennesker ødelegge for deg. 🙂

   • Monica Hetle
    18. april 2016 at 19:01

    Hehe! Smiler en og ler I nærheten av dem; – Du må innlegges på psykeatrisk! Livsgnist er strengt forbudt. At de ikke innser hvor mye de driter seg ut? Graver sin egen grav dypere og dypere?
    Likedan med de som ikke gjennomskuer dem. Hvorfor? Fordi de ikke gidder å engasjere seg? Ser ned på den som snakker «slemt» om sin mor, far, partner osv.?
    En prøver bare å bryte det falske skuespillet. Legger kortene på bordet. Dessverre ikke mange som liker det. Føler de seg dum? Vil ikke påta seg noe ansvar?
    90% går vi for å bruke av venstre hjernehalvdel; Tall, ord og logikk. Det ytre. Roboter styrt av en fjernkontroll. Fikk sjokk med den I narkose. Hvor nedtrykt vi blir av alle normer, regler, grenser, sperrer og låser. Samfunnet vårt er på mange måter psykopatisk styrt. Vi skal bruke våres egne hjerner minst mulig. Det er ikke lov til å ha ett godt selvbilde. Hvorfor? Da er vi ikke så enkle å utnytte og bruke. Slik at andre kan hevde seg.

 6. Christoffer
  1. desember 2015 at 00:34

  Konge!

 7. Monica Hetle
  14. februar 2016 at 12:51

  Nei, glede er det aller værste for dem. De klarer overhode ikke å unne andre noe positivt. Kan ikke fordra at andre er synlige. Husker f.eks som liten, måtte manne meg opp for å kikke på min mor. Jeg måtte bare prøve meg å være glad når pakkene under juletreet skulle åpnes. Det var kun hennes jeg skulle sette pris på.
  Dessverre så ser jeg narsissistiske likhetstrekk I mange av hennes søsken. De er 8 stk. En mor som ikke var så aktivt engasjert. Krevde oppmerksomhet fra barna som kriget og konkurrerte om hennes oppmerksomhet.
  Mange av søsknene, spesielt damene, er veldig opptatt av å hevde seg. Lyger mye. Skal ødelegge gode forhold. Sliter med misunnelse og sjalusi. Er aldri glad på andres vegne. Deres oppførsel fremkaller utbrudd hos andre, det vrir de om og spiller offeret. Forteller aldri årsaken bak andres reaksjoner og handlinger.

  Nei, kan skrive I det uendelige. Men de flokker seg dessverre sammen på min mors side. Ess! En bare syter og klager. Synes veldig synd på seg selv. Det er folk som har det verre osv. De fortrenger sannheten. Lukker ørene og øynene. Nekter å innse. Hvorfor? Livredd for følelser?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *