Når alle tror DU er N/P & REAKTIV MISHANDLING

Hva er det som gjør at folk fra nettverket ditt, kanskje din egen familie og slekt, tror narsopaten over deg? Hvordan kan spesielt mennesker som kjenner deg godt, kanskje gjennom hele livet, tro at du er narsissisten eller problemet i en relasjon som ikke fungerer pga en narsopat?

Det er mange grunner til at mennesker som burde vite bedre, snur deg ryggen eller mistror deg. Noen grunner er forståelige og andre ikke – det kommer jeg tilbake til. Det narsissister og psykopater gjør for å bane vei for sine påstander om at du er gal og problemet, er å bryte deg ned samtidig som de bearbeider nettverket ditt. Og de starter gjerne denne prosessen lenge før de har begynt å devaluere deg i forholdet. De er føre var.

Deres falske fasade utad, sammen med rosen du antagelig har gitt nettverket ditt om denne fantastiske personen du er sammen med, sikrer at de selv fremstår som rolige, sindige, fornuftige individer med stor omsorg for deg – «som dessverre er psykisk syk» – men som de elsker så høyt.

Innad i forholdet, begynner de å devaluere deg, bryte deg ned. De agiterer deg, frustrerer, lyver, saboterer, manipulerer og tirrer deg som best de kan for å få deg i ubalanse. Tross alt har de lært dine svakheter å kjenne og bruker disse mot deg ved å trykke på de rette knappene.

Verdsatte de noe med deg før, er de nedlatende og latterliggjør det samme nå, men utad later de som alt er som før. Sammen med andre i nettverket ditt viser de god-tryne sitt og roser deg fortsatt, og snakker til deg som om du var det mest verdifulle på jord. Straks dere er hjemme er du dritten under skoene deres.

Over tid vil de fleste bli preget av en pågående devaluering og mishandling med konstant kritikk, nedlatenhet og spydige kommentarer, gjerne sagt med et smil om munnen. Vanlige mennesker vil kanskje bli bleke og triste, deprimerte eller usedvanlig sårbare. Kanskje du trekker deg unna de som kjenner deg i skam over hvordan det står til i forholdet med din kjære, eller du blir lett amper og irritert over minste lille misforståelse. Mennesker som kjenner deg vil se en endring i din adferd, takket være narsopaten som stadig gjør dem oppmerksom på dine «problemer» og som forer dem med løgner, halvsannheter og eventyr om deg. De tilrettelegger for ditt fall.

Til slutt klarer du kanskje ikke ta imot mer mishandling og sprekker og har en sterk reaksjon i selvforsvar og forsøk på å stoppe den pågående tornadoen som truer med å slenge deg rundt som en filledukke og knuse deg. Du som offeret for narsopatens mishandling langer ut sånn eller slik for å stoppe terroren av deg, det kalles reaktiv mishandling. Dine menneskelige reaksjoner på mishandling, blir narsopatens bevis på at DU er syk, den gale, narsopaten og de er offeret.

Jeg skal snakke om dette i dag.

YOUTUBE

SPOTIFY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *