2. Narsissismens kjerne – ABC narsissisme & psykopati

Narsissisme er en patologisk (sykelig) tilstand der individet opplever store problemer i mellommenneskelige og nære forhold som regel med bakgrunn i skade, feil og mangler i barndommen. De har som regel opplevd mishandling, overgrep, forsømmelse eller overidealisering, eller en kombinasjon av dette i oppveksten, som har ført til at de har skapt mestringsstrategier og beskyttelsesmekanismer for å takle livet og skjerme seg fra smerte og skam. De skaper et falskt selv som er perfekt, uovervinnelig, allvitende og uangripelig for å mestre livet mens de undertrykker og til slutt utsletter deres ekte selv, de hater og skammer seg over.

Som regel er narsissisme overlevert og tillært i kjernefamilien, men det kan være arvelige faktorer som spiller inn og det forekommer at helt vanlige familier som ikke er nevneverdig dysfunksjonelle kan ha narsissister blant seg. De fleste narsissistiske hjem fungerer på overflaten, men er som regel dysfunksjonelle innad. Med andre ord, kjenner du en narsissist bør du ta en titt på deres bakgrunn.

Hvorfor oppfører de seg som de gjør? Med boken «Null kontakt & motmakt» som underlag, tar jeg for meg hva kjernen i narsissisme er videoen under.

https://youtu.be/1RNYtexR6wM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *