Hat, krenkelser & hersketeknikker – veien til svertekampanjer del 1

For å lettere forstå mekanismene som slår inn når et angrep på deg som person lanseres av narsopater, er det lurt å bryte situasjonen ned i mindre deler som legoklosser eller brikker i et puslespill. Først skal brikkene defineres og deres funksjon åpenbares. Etterpå setter vi brikkene sammen igjen og ser på hvordan en svertekampanje blir til og hvorfor de så ofte lykkes for narsopater. Vi skal også se på hvordan du i visse tilfeller kan motvirke en svertekampanje rettet mot deg, senere i serien. Om ikke du kan motvirke den, vil du likevel overleve den og livet på den andre siden av en narsopat, kan bli så ufattelig mye bedre enn du aner.

Jeg vil ta for meg hersketeknikker, spesielt de på nett som i kommentarfelt i nettaviser, blogger og sosiale medier. Mobbing, trakassering og karakterdrap som kan forfølge et menneske 24 timer i døgnet, fordi vår elektroniske hverdag gir adgang til det. I dag er trenden nemlig at du ikke kan stille kritiske spørsmål til, være uenig med eller påpeke noe negativt med noe/noen før det ropes HAT, du er en HATER. Dette har blitt en hersketeknikk svært krenkbare narsopater med flere bruker for å kneble andre. Da spiller de også stakkars offer for andres ondsinnethet hat og misunnelse, tror de. Problemet med deres offerrolle er at på den andre siden av bordet sitter også narsopatene som bøller, mobbere, stalkere som trakasserer andre de føler seg truet av eller vil ha makt og kontroll over. Det fins også mennesker og grupper som målbevisst ønsker å knuse andres gode navn og rykte for å diskreditere dem, sørge for at de mister troverdighet, tillit og fremstår som forferdelige, forskrudde individer. Alt dette kan vi motvirke.

Nå skal vi se litt nærmere på hva vi lar oss forlede og manipulere av og hvorfor vi blir med på svertekampanjer sammen med narsopater og andre som vil knuse eller kneble andre, for vi har alle et ansvar for å se på vår egen rolle i den narsissistiske utviklingen verden tar. Vi må begynne med å gå oss selv etter i sømmene og se på hvordan vi lar oss påvirke av løgner og propaganda slik at ikke vi selv bidrar til svertekampanjer rettet mot uskyldige. Mange, altfor mange velger nemlig å tie når de vet at en utsatt for en svertekampanje er uskyldig. Frykt for å bli svertet selv eller på annet vis ekskludert og forfulgt av ubehagelige mennesker som spytter ut løgner og trusler, er kanskje hovedgrunnen til at folk tier, og det er nøyaktig det disse trollene ønsker. Målet deres er å skremme oss alle til taushet, fremfor å reise oss for egen og andres del og støtte utsatte mot ondskapsfulle handlinger.

Denne serien er tuftet på boken;»Ekskludert – når narsissister vil knuse deg».

ILLUSTRASJON: LINDA FLUGE

https://youtu.be/Xjlxo4JOo3g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *