Er vi alle narsopater?

Noen påstår at det er avleggs å snakke om narsissisme og psykopati fordi alle tross alt er det. Det er jo en drøy påstand som vitner om mangel på kunnskap, kognitiv dissonans eller narsopater som vil bagatellisere deres skadelige tilstand. Eller at noen føler seg truffet av at de har kjennetegn som narsopater også har.

Vi har alle narsissistiske trekk i en eller annen grad. Hver for seg trenger ikke trekk som å være konkurranse-orientert og like å vinne negativt på noe vis. Med mindre du er villig til å gjøre hva som helst for å vinne, som å lyve, bedra, jukse, skade andre med mer. Da snakker vi kanskje om et typisk trekk hos mange med en narsissistisk personlighetsforstyrrelse ( NPF) og psykopater som elsker å vinne koste hva det koste vil.

Jeg snakker og skriver konsekvent om personlighetsforstyrrelser, sykelige tilstander som skader mennesker tett på disse individene. Det er viktige forskjeller verdt å lære seg før man sprer feil-informasjon om at alle er narsissister for det er regelrett usant. Narsissister og psykopater mangler empati, samvittighet og kjærlighetsevne og det gjør jo slett ikke alle. Og takk og pris for det for verden hadde sett ut som et større helvete om vi kun hadde narsopater her.

I denne video forklarer jeg enkelt hva en personlighetsforstyrrelse er med mer.

https://youtu.be/npzhqEjbKQk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *