Du er ikke bra nok mer – devaluering/kaste-fasen

Når den utsatte har begynt å føle seg trygg i forholdet med narsissisten, går de lei. For det første kan de ikke fordra det kjente og familiære. Nærhet og intimitet vemmes de av, men de er avhengig av våre reaksjoner for å få næring og drivstoff til å opprettholde sitt falske Selv. For det andre vil drivstoffet miste effekten etter en tid, akkurat som dop mister effekten og de må ha sterkere saker og høyere doser for å føle seg vel. De er altså avhengig av oss for å få drivstoff og de hater oss av samme grunn. Slik er narsissisten den egentlige avhengige i forholdet, men vil aldri innrømme det, verken for seg selv eller andre. Denne bindingen de likevel har til oss, skaper irritasjon og hat og derfor må den utsatte straffes med devaluering.

Du får høre mer om devaluering og kastefasen i videoen under.

Del gjerne bloggene og Youtube kanalen min samt andres om narsissisme/psykopati. Dette er folkeopplysning!

7 comments for “Du er ikke bra nok mer – devaluering/kaste-fasen

 1. 19. januar 2018 at 19:08

  Hvorfor har du ikke med machiavellisme? Selv ble jeg utsatt for en machiavallist sist vinter, som fikk manipulert og presset fra meg min eierandel i min bedrift. I motsetning til psykopater er machiavellister kun interessert i deg så lenge kan dra nytte av deg/presse noe ut av deg. Etterpå glemmer de deg.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Machiavellianism

  • sweeney
   20. januar 2018 at 12:58

   Hei Øyvind Holmstrand!

   Leit å høre at du ble lurt og bedratt for så store verdier. Håper du kan kjempe det som er ditt tilbake, men det koster som du sikkert allerede har erfart.

   Jeg bruker ikke begrepet machiavellisme, for det er unødvendig slik jeg ser det. For det første er det vanskelig å si og huske ( narsissisme er vanskelig nok) og jeg skriver og snakker til folk flest. Dessuten er det et gammelt begrep som ytterst sjelden brukes. Cluster B personlighetsforstyrrelser ( dekkes av det amerikanske DSM) dekker opp alle de i den mørke triaden. Narsissister er feks, også kun interessert i deg om de kan dra nytte av deg eller suge deg tom for alle ressurser du måtte ha. De fleste med slike lidelser, har komorbide lidelser og er sjelden bare en psykopat eller bare en narsissist eller bare en borderline. Det viktige for meg å formidle er adferden til disse menneskene og hvordan gjenkjenne dem, komme deg unna dem og ikke la deg lure igjen.

 2. Mona Lunde
  22. januar 2018 at 14:32

  Hei Anita. Hvordan kan en idealiseringsfae vare over år? Hvor gjør de av all giften? Vanskelig å forestille meg at han jeg møtte kan klare det. Her tok det bare noen få mnd .

  • sweeney
   22. januar 2018 at 15:41

   Hei Mona!

   Det er ganske uvirkelig å tenke seg igrunnen. Jeg har kun lest om det og tenker som så. Om de klarer å holde en tilsynelatende positiv tone i et forhold utover noen måneder – som er opplagt det mest vanlig – har de andre drivstoffkilder å øse giften sin på. Feks en kollega, venn, familiemedlem. Eller de kan har flere forhold gående samtidig og devaluere de andre. En som reiser mye feks kan sikkert holde masken lenger og samtidig være kronisk utro. Det er mange muligheter, men jeg tror ikke det er normen at de klarer dette over år.

   • Mona Lunde
    22. januar 2018 at 15:55

    Da jeg tenker etter, var han forferdelig mot sin mor da jeg var i idealiseringsfasen. Det fortsatte også mot henne samtidig som det var min tur. Først hadde moren en negativ.påvirkning på oss. Hennes skyld allt. Men, etter vært var det min skyld at han hadde dårlig forhold til henne. Helt utrolig. Må le i all galskapen.

 3. Krølla
  29. januar 2018 at 10:38

  Tusen takk , siden din er til en fantastisk hjelp for meg , jeg blir stadig vekk utsatt for flygende aper og stygge kommentarer , det finnes ikke grenser for hvordan psykopaten stadig vekk finner på nye påfunn for å knekke meg , så jeg elsker deg rett og slett.
  Ta godt vare på deg selv .

  • sweeney
   8. februar 2018 at 16:18

   Hei Krølla!

   Deres fantasi og eventuelt å bli tatt for det de holder på med er eneste bremse ser det ut til. Jeg håper du snart er helt fri for det helvete de skaper med våre medmennesker og får fred. Tusen takk for hyggelige ord også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *