Ting som skremmer DEM

I dag tar jeg for meg en rekke ting som skremmer narsissisten såpass mye at de vil frykte deg. Som frykten de har for avvisning, eksponering og at de er feilbarlige som alle andre. De frykter å stå i takknemlighetsgjeld til noen, men setter andre i nettopp det, takknemlighetsgjeld. De frykter døden for da er de ikke uovervinnelige, udødelige gudevesener og alt de har gjort i livet forsvinner med dem. En uutholdelig tanke for en narsissist. Tenk om de ble glemt?

Det er ikke alle som kan trekke seg unna eller gå null kontakt med en narsissist eller psykopat de har i livet, derfor trekker jeg frem noen punkter som bidrar til at du kan ta tilbake makten din og slippe å bli totalt drenert av disse individene, om det er på arbeidsplassen, i et vennskaps eller romantisk forhold eller i familien? Ved å lære narsissistens adferd å kjenne, kan vi håndtere dem på en annen måte om vi må omgås dem. Vi kan selv sørge for at de verken får makt over oss eller får slite oss ut eller skade oss, når vi er «bevæpnet» med kunnskap om dem, slik de har kunnskap om oss de gladelig misbruker.

Å gå gråstein for eksempel, å ikke gi dem emosjonelle reaksjoner på deres adferd, vil oppskake og forvirre dem. Knapper de vet de kan trykke på for å få en reaksjon av deg, er drivstoff som opprettholder deres narsissisme og bevis og validering på at de har makt og kontroll over deg, og vet hvordan de skal få deg i ubalanse. Gråstein-metoden er ikke hevn eller devaluering av dem, det er selvbeskyttelse og grensesetting. Du sier at jeg har ikke drivstoff til deg, søk det andre steder. Jeg er ikke skyld i feilen DU gjorde, ta ansvar selv. Eller du sier at du vil ha bevis for at en kollega du har tillit til, snakker skit om deg bak ryggen din når de forsøker å så splid og triangulere dere. Når du viser at du har gjennomskuet dem, vil de overhodet ikke like det og det vil skremme dem at deres velbrukte gamle metoder mot deg ikke lenger virker. De vil forsøke å enten kjærlighetsbombe, smiske og smigre deg på plass igjen, true deg eller løpe med halen mellom beina og veive med armene som en vindmølle i prosessen. Fint, da har du lært å skremme dem unna.

Husk å dele kunnskap!

1 comment for “Ting som skremmer DEM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *