Du har alltid skylda – hilsen narsissisten

Narsissister kan ikke ta ansvar for sine handlinger om de gjør noe galt , kriminelt eller urett mot andre. Om de mishandler deg, barna sine eller slektninger, er de feilfrie og uten skyld. Narsissismen deres forteller dem at de er perfekte, berettiget å gjøre hva de vil uten konsekvenser og at de aldri må ta ansvar for noe. Å innrømme at de gjør galt betyr at de ikke er feilfrie som resten av oss og da fungerer ikke det falske Selvet de gjemmer seg bak lenger. Derfor benekter narsissister at de noensinne er skyld i noe og at du, deres nærmeste de piner og plager, mishandler, saboterer, holder nede, gaslighter og lyver uavlatelig til med mer, er skyld i alt galt i deres verden. Noen kan innrømme skyld for å redde ansikt og sørge for at du tror de har skikket seg. Det er løgn og bedrag, for de vil aldri noensinne endre seg vedvarende til det bedre.

Mishandling er ALLTID mishandlerens valg og ansvar. Det er aldri din skyld at noen velger å mishandle deg! Vi har likevel ansvar i forhold til narsissister og deres like. Det er til syvende og sist vi selv som må stoppe deres mishandling av oss ved å gå unna dem, og gjerne stille dem til ansvar for kriminelle handlinger.
Det er også opp til oss om vi sluker alt mennesker sier til oss uten snev av bevis, og dermed blir flygende aper for narsissister som bidrar til å skade og ødelegge uskyldige menneskeliv.

 

 

 

10 comments for “Du har alltid skylda – hilsen narsissisten

 1. Anonymia
  15. november 2017 at 21:56

  Hei
  Takk, for enda en god post.
  Ja, selvfølgelig er det vi som har skylda. For narsissisten er alt sort eller hvit, godt eller ondt, det finnes ikke noe som heter både eller nyanser av noe slag i den narsissistiske virkelighet.
  Det er slik forsvarsmekanismene til narsissisten fungerer. Noen må ha skylden, og så lenge narsissisten er uten skyld, så må skylden ligge hos noen annen, altså deg !
  Og for at narsissisten skal kunne opprettholde sitt eget falske bilde om seg selv som uskyldig og god, så må skylden legges over på deg, i form av evige anklagelser, bebreidelser og trusler.
  Narsissisten har ingen kontakt med vår normale virkelighet der vi mennesker kan være både gode og dårlige og både skyldige og uskyldige samtidig.
  I den narsissistiske virkeligheten dreier alt seg om narsissisten og han/hennes følelser. Når narsissisten føler noe, da er det sannhet, tror narsissisten. Og da skal alle andre også overbevises om at det er sant. Det er da narsissisten starter tåkeleggingen av vår bevisthet.
  Det natsissistiske sinn består av et hav av uregulerte føleleser, og de reagerer på disse kaotiske følelsene som om de skulle være sannheter. De har ingen redskaper for å kunne regulere disse kaotiske følelsene. Men de må ut på en eller annen måte og da er det du som får gjennomgå, verbalt eller fysisk, eller begge deler.
  Ja, det var noen tanker fra meg rundt temaet « du har alltid skylden» .
  Ikke gi narsissisten drivstoff ! så neste gang en narsissist peker på deg og brøler anklagelser til deg eller gråtende bebreider deg for sin smerte og ulykke. Så si så rolig du bare kan uten å trekke en mine, « du står fritt til å mene og tro hva du vil» før du snur deg og går derfra.
  Narsissiten vil aldri bryte sirkelen av mishandling, det er den eneste måten de kan overleve på. Bare du kan bryte den. Narsissisten kan ikke kontrollere seg selv eller sitt liv. Du, og bare du har kontroll på deg selv og ditt liv.
  Ta tilbake kontrollen.

  • sweeney
   16. november 2017 at 13:49

   Hei Anonymia!

   Bravo! Jeg har ingenting å tilføye – for du skjønner dette. Spre din kunnskap! 🙂

 2. ariel
  16. november 2017 at 11:01

  iblant lurer jeg på om du som meg har vært borti en mann , som er medlem av en sekt ,
  eller er det mange narsisster i sekter ?

  • sweeney
   16. november 2017 at 13:55

   Hei ariel!

   Alle narsissister er sektledere på mange måter vil jeg påstå og påstår i min siste bok, «Sannheten seirer». De (van)styrer sine familier og slekter som sektledere, og familien og slekten er sektmedlemmer som er hjernevasket til å være blindt lojale til sekten.

   Gjør du ikke som sektleder og sekten vil, blir du hundset med og gjerne frosset ut. Gjør du opprør mot dem blir du straffet, svertet, mobbet, fysisk og seksuelt mishandlet i noen sekter og frosset ut. Narsissister er diktatorer i egne familier i likhet med andre sektledere.

   • ariel
    18. november 2017 at 08:24

    tragisk , takk for at du opplyser om dette , jeg har vært ute for en sekt , og da er det mange som kan hundse deg , selv om du ikke har vært medlem av sekten , men kun har hatt ett forhold til ett medlem.
    skam er vel ett ord , for at man ikke skjønte ondskapen , før det var for seint.
    styrke for at man klarte seg tross alt.

    • Anonymia
     18. november 2017 at 23:38

     Takk, Anita
     Føler at jeg forstår mer og mer. Lytter en del på Youtube og har lært mye der. Og jeg tror at en av de viktigste erkjennelsene etter å ha opplevd en narsissist på livet. Enten som partener, foreldre, bror, søster eller barn. Er å virkelig forstå at dette har overhodet ingenting med deg å gjøre. Alt handler om narsissisten. Og det er ingenting du kan gjøre for å redde dem fra seg selv. Du kan bare redde deg selv fra dem, og det gjør du best ved å gå, og aldri se deg tilbake. Eller ved å være fullstendig gråstein, om du ikke kan gå. Ikke forklar, ikke forsvar, ikke reager, si og gjør minst mulig overfor disse.
     Noen synes det er vondt å utrolig urettferdig at narsissisten skal kunne stå der å lange ut med bebreidelser, anklager, usannheter og provokasjoner. Men tro meg, ved å argumentere eller forsvare, så mater du du bare narsissisten enda mer, for de ønsker ikke forsoning eller å forstå noen andre enn seg selv..
     Vær snill mot deg selv, skru av følelsene la de stå der med løgnene, anklagene, bebreidelsene eller krokodilletårene sine, la de prate, prate, prate. De avslører seg selv til slutt !!

 3. G.B.
  22. november 2017 at 10:01

  Takk og takk igjen, for at du setter ord på alt det som man har prøvd i årevis å fortelle. Og takk for at du opplyser oss om at den gnagende følelsen der magen sier at noe er galt, ER galt. Og at man faktisk har lov å ringe i bjella og si «Nei, dette trenger jeg ikke å finne meg i!» Så på videoen på Youtube «Taushet er ikke gull – eksponer narsissistene» og fikk frysninger av hvor godt alt stemmer med alt man har måttet stå ut med. Håper mange som er under hælen på slike mennesker ser og leser det du opplyser om, for dette er virkelig til hjelp til et sårt og mishandla selvbilde. Tusen takk igjen…

  • sweeney
   13. desember 2017 at 20:18

   Hei G.B.

   Takk for positiv tilbakemelding! Om noe jeg snakker eller skriver om kan vekke noen flere, er det virkelig verdt det! Jeg håper flere og flere vil dele sine egne erfaringer også slik at vi som samfunn ikke kan snu ryggen til det lenger.

   Du erfarer som så mange som krysser min vei, våre opplevelser er så til de grader like at det er skremmende og derfor er det ekte. Vi skal vikle oss ut av bakvendtland og ta tilbake virkeligheten! 🙂

 4. Jelena
  24. november 2017 at 00:24

  Takk igjen Anita for flott video.
  Jeg blir klokere og klokere for hver dag og jo mer jeg tilegner meg av kunnskap, jo bedre har jeg det.
  Narsissisten har aldri feil, og du verden jeg har gått mange runder med meg selv. Det triste er at de ødelegger så mange liv. Med mistanker over år, der noe har skurret veldig. En familiedynamikk som er så hårreisende ille, og som til slutt får deg til å tro at alt er din egen feil. I min familie har det foregått et spill mellom flere, der noen er opplært til å skal ha alt, mens noen av oss barn ikke fortjener en dritt. Som datter av en narsissistisk mamma, har årene vært tøffe. Brødre blir tilgodesett og de beskytter hverandre, mens vi søstre ikke skal ha respekt. Pappa har hatt det forferdelig trist, og dette er så vondt å tenke på. Det har vært uutholdelige år, og jeg er så takknemlig for at denne elendigheten er over. Sorgen sitter der, men jeg blir sterkere for hver dag. Jeg har snudd dem ryggen, ignorerer dem, er gråstein, gir dem ikke en tøddel oppmerksomhet og drivstoff. Det har vært vondt nok. At man i tillegg blir snakket så stygt om av sine egne, er bare trist. Men jeg bryr meg ikke lenger. Jeg eksponerer, og kommer til å fortsette med det. Jeg ser tydelig et mønster som har gått i generasjoner, på min mors side. Å innse dette var vondt, men jeg har reddet meg selv, min kjæreste, mine barn og deres kjære, et barnebarn, og har klart å få flere andre til å skjønne dette triste. I løpet av det siste halve året har fem personer takket meg for at jeg åpnet øynene deres, slik at de selv forsto sin egen familiedynamikk. Dysfunksjonelle familier ødelegger mange barn. Om hver av oss kan formidle dette, så kan vi på den måten hjelpe noe hver. Kanskje små barn kan få det bedre. Takk Igjen Anita for gode bøker, som jeg har kjøpt, og for flotte forklarende videoer.

  • sweeney
   13. desember 2017 at 21:20

   Hei Jelena!

   Takk for positiv feedback! For en kjempejobb du har gjort! Jeg er så imponert over dere som vikler dere ut og står oppreist videre! Du er det jeg kaller en lenkebryter, som er tittel på boken om mitt liv som startet i en svært dysfunksjonell familie. Jeg tror de fleste lever videre med en sorg som aldri forsvinner. Til det har vi måtte gå unna eller miste for mange og for mye. Mister du noen du er glad i, forsvinner aldri sorgen og slik er det nok med oss som er utsatt for dette. Jeg kjenner på den også – daglig som en understrøm, en dirrende smerte som minner meg om hvor kostbart livet er og at jeg må verdsette de som vil meg godt, og ikke lenger kaste bort ett sekund på de som vil andre vondt. Likevel har du våget å bryte lenken av destruktiv, overlevert adferd og jeg tenker dine etterkommere vil være deg dypt takknemlig. Du har i det minste gitt mange flere muligheten til å se sannheten og «sannheten» og gjøre informerte valg og ikke valg andre har bedratt deg til å ta.

   Akkurat nå ser det også ut til at flere og flere nekter å tie mer og det går hull på byllen av taushet. Vi står sammen selv om vi kjemper hver for oss. Husk det og takk deg selv for at du har motet til å vikle deg ut av dette!

   Klem Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *