Du har alltid skylda – hilsen narsissisten

Narsissister kan ikke ta ansvar for sine handlinger om de gjør noe galt , kriminelt eller urett mot andre. Om de mishandler deg, barna sine eller slektninger, er de feilfrie og uten skyld. Narsissismen deres forteller dem at de er perfekte, berettiget å gjøre hva de vil uten konsekvenser og at de aldri må ta ansvar for noe. Å innrømme at de gjør galt betyr at de ikke er feilfrie som resten av oss og da fungerer ikke det falske Selvet de gjemmer seg bak lenger. Derfor benekter narsissister at de noensinne er skyld i noe og at du, deres nærmeste de piner og plager, mishandler, saboterer, holder nede, gaslighter og lyver uavlatelig til med mer, er skyld i alt galt i deres verden. Noen kan innrømme skyld for å redde ansikt og sørge for at du tror de har skikket seg. Det er løgn og bedrag, for de vil aldri noensinne endre seg vedvarende til det bedre.

Mishandling er ALLTID mishandlerens valg og ansvar. Det er aldri din skyld at noen velger å mishandle deg! Vi har likevel ansvar i forhold til narsissister og deres like. Det er til syvende og sist vi selv som må stoppe deres mishandling av oss ved å gå unna dem, og gjerne stille dem til ansvar for kriminelle handlinger.
Det er også opp til oss om vi sluker alt mennesker sier til oss uten snev av bevis, og dermed blir flygende aper for narsissister som bidrar til å skade og ødelegge uskyldige menneskeliv.

 

 

 

10 comments for “Du har alltid skylda – hilsen narsissisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *