NARSISSISTISKE foreldre tvinger ROLLER på barn/enebarn

PODCAST åpen for alle!
I dysfunksjonelle hjem får enebarn og barn utdelt roller av narsissisten eller psykopaten om de vil eller ikke. Som regel er det 2 hovedroller så går igjen og det er gullungen eller favoritten, versus motsetningen syndebukken eller det sorte fåret. Disse rollene har jeg tatt for meg i andre video, blogger og mine 2 første bøker. I dag skal jeg snakke litt mer om dem, også om 3 andre roller som kan dukke opp i en slik slekt eller sekt som jeg med god grunn kaller denne type familie.

I tillegg til rollene som «gullunge» og «syndebukk», finner du ofte en «fredsdue» eller «fredsmekler», en «klovn» eller «maskot» og det «usynlige» eller «tapte» barnet. Det er vanlig at folk flest har ulike roller i en familie, på jobb eller i en venneflokk. Som den eldste, den som er rå på matematikk, den som liker å fikse ting, den som er omsorgsfull og liker å hjelpe andre og så mange flere. Dette er naturlige roller. Barn av narsissistiske foreldre er objekter som skal få narsissisten til å se bra ut og føle seg vel. Siden narsissisten ikke klarer å få kontroll over eget liv, prøver de å kontroller andres, også barnas. Og deres behov går alltid foran andres, også barnas.

Barns roller i slike hjem er til for å tilfredsstille narsissistens ulike behov og ønsker. Barna skal bidra til at ansiktet til familien utad er uklanderlig og at narsissisten fremstår som årets mor eller far. I tillegg er ikke narsissister i stand til å gi ekte kjærlighet. Så aller deres relasjoner er transaksjoner, der de er ute etter å få mest mulig, for minst mulig innsats.

I denne podcast skal jeg vektlegge hvordan det kan være å være enebarn i et slikt hjem i tillegg til å gå gjennom 5 roller barn kan få. Enebarn kan være i den ytterst vonde situasjonen at de får alle roller som blir vekslet på i tide og utider uten forvarsel. De må lese narsissisten konstant for å etterkommer deres ønsker og krav og har et umenneskelig press på seg. Alle barn i slike hjem lærer å være i konstant beredskap til å yte det de må for å få mest mulig belønning og tilsynelatende kjærlighet og minst mulig straff. Gjør de som narsissisten forventer og krever kan de bli belønnet. Skuffer du dem eller krenker dem, vil de straffe barnet og gi det en kald skulder.

Det er mange grunner til at jeg fastholder at narsissister er uskikket som foreldre, og «rollespillene» er en dem.

MEDLEM/ABONNENT
Vil du grave dypere i temaet narsissisme, stille spørsmål og foreslå tema, er du invitert til å bli betalende abonnent i SPOTIFY/medlem i Youtube med ekstra fordeler.
Som en lidenskapelig forkjemper for psykisk helse og velvære, tilbyr jeg nå en unik mulighet til å skaffe enda mer kunnskap og forståelse for narsissisme og støtte som utsatt.
Samme tilbud legges ut i begge medier og ingen podcast unikt for medlemmer blir lagt ut offentlig. Podcastene er også reklamefrie.
SØK på FRILANSER KANALEN for mer info.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *