Narsissisters MEDANSVARLIGE Flygende aper & medløpere

De aller fleste som har vært i en nær relasjon med en narsissist, har fått erfare deres medhjelpere, flygende aper og medløpere. Disse medhjelperne er ikke der for å hjelpe eller støtte deg, men narsissisten. De kan være på plass allerede mens du fortsatt er i relasjonen, og helt sikkert etter at forholdet er over. Om det er et romantisk forhold eller familiært, spiller ingen rolle. De er utplassert i livet ditt for at narsissisten skal fortsette å ha makt og kontroll over deg, og plage deg videre med fortsettelsesvold/ettervold.

Narsissister er ekstremt hevngjerrige og helt avhengig av drivstoff de får av deg og andre de føler de har makt og kontroll over. Og de aller fleste av dem er helt avhengig av flygende aper og medløpere for å bedrive vold/fortsettelsesvold mot andre. Samme situasjon har vi i forhold til systemvold som jeg tok opp i forrige podcast (217. Når SYSTEMET utsetter deg for VOLD/FORTSETTELSESVOLD – alvorlige SYSTEMFEIL).

Flygende aper går foran og baner vei for narsissisten, glatter over for dem, unnskylder dem, lyver for dem, skryter av dem, prater ned andre som er en trussel mot dem og bidrar faktisk til å påføre den utsatte enda mer skade ved å bistå dem. Uten «flygende aper», medløpere og fanklubben, ville nok de fleste narsissister i verden snart miste makten, kraften og evnen til å skade andre i den grad de faktisk gjør gjennom sine liv. Med andre ord er det «flygende aper» og medhjelpere som tilrettelegger og bidrar til narsissistens spill og mishandling, spesielt ettervolden når relasjonen er brutt.

Tenk deg at en narsissist har 10 flygende aper og hvor mye disse 10 kan spre rykter, løgner, manipulere og bedra andre rundt seg, mens de faktisk bidrar til at den uskyldige part blir gjenstand for mer psykisk vold. Da er det lett å se hvor mange som deltar i dette grufulle og skadelige spillet til en minoritet farlige og uhelbredelige individer.

Hvem blir flygende aper og medløpere og hva kan du og jeg gjøre for å ikke bli en av dem? Eller stige ut av slike roller og slutte å pleie vår egen fasade og egoet fremfor å hjelpe og støtte ofre for vold? Det snakker jeg om i dag.

«Rykter blir skapt av hatere, spredd av tosker og akseptert av idioter.» Underlaget for denne podcast er boken: «Null kontakt og motmakt».

MEDLEM/ABONNENT Vil du grave dypere i temaet narsissisme, stille spørsmål og foreslå tema, er du invitert til å bli betalende abonnent i SPOTIFY/medlem i Youtube med ekstra fordeler. Som en lidenskapelig forkjemper for psykisk helse og velvære, tilbyr jeg nå en unik mulighet til å skaffe enda mer kunnskap og forståelse for narsissisme og støtte som utsatt. Samme tilbud legges ut i begge medier og ingen podcast unikt for medlemmer blir lagt ut offentlig. Podcastene er også reklamefrie. SØK på FRILANSER KANALEN for mer info i begge medier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *