7M. Den EVIGE JAKTEN på DRIVSTOFF – narsissistisk forsyning

Alt narsissister sier til oss og gjør mot oss, har en eneste hensikt, å skape følelsesmessige reaksjoner de omdanner til drivstoff eller narsissistisk forsyning. Om de leker verdens beste kjæreste og sjelsfrende og får deg til å smile og hvine av fryd, gir dette narsissisten positiv, høyoktan drivstoff. Når de ikke lenger føler vi gir bra nok eller rikelig nok drivstoff, lar de masken falle og de sørger for at vi blir straffet og må lide. Vår gråt, frustrasjon, sinne, fortvilelse, hyling, kjefting, sorg, tigging om nåde, skaper negativ høyoktan drivstoff. Samtidig føler narsissisten seg mektigere når de får oss i kne, sørger for at vi er forvirret, føler oss gale, tror alt er vår skyld, skammer oss og jobber enda hardere for å tekke dem. På denne måten skaper og opprettholder narsissisten båndet de har skapt til oss, gjerne gjennom traumebånd eller Stockholmssyndromet. Narsissisten oppnår makt og kontroll over oss og blir på det beste «ruset». Drivstoff fra oss opprettholder deres narsissisme.Uten drivstoff, kollapser narsissismen.

For å forstå hvorfor narsissister tenker og handler som de gjør, må vi slutte å sammenligne dem med oss. Det blir som å sammenligne et menneske med et rovdyr, og narsissister er rovdyr i menneskedrakt. Vi skjønner at et rovdyr ikke tenker og handler som oss. Vi skjønner at til tross for deres brutale jakt på næring, er det bare slik de er skapt. Vi trenger ikke å like at de jakter ned et annet dyr og spiser det levende, etterlater det hardt skadet, delvis oppspist, døende i forferdelige smerter eller allerede avlivet, men vi aksepterer at det er deres natur. Slik er det også med narsissister. Narsissisme har overtatt deres sanne natur og de er blitt rovdyr på jakt. Ett rovdyr som jakter på sin egen art, utnytter, mishandler, skader og ødelegger selv sine egne barn om de må.

Å forstå hvor viktig drivstoff er for en narsissists eksistens, er en viktig nøkkel til hvordan du kan unngå dem, gå unna dem, omgås dem om du må og ta tilbake makten over eget liv.

Litteratur med forskning: Sannheten seirer – når maskene faller, Anita Sweeney

Denne podcast er tilgjengelig for betalende abonnenter i Spotify og Youtube hos Frilanser kanalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *