Ekskludert – NY BOK i salg fra 1. september

Å utføre en vellykket svertekampanje mot uskyldige mennesker er en stor seier for narsissister. Da føler de seg allmektige, intelligente og uovervinnelige, selv om offeret er utsatt for mobbing og trakassering av narsissisten og deres «flygende aper» og medløpere. Makten de får over deg på denne måten og de som bidrar til å spre og opprettholde en svertekampanje er topp, høyoktan drivstoff de slurper begjærlig i seg.

Når du er utsatt for en svertekampanje vil du naturlig nok løpe rundt fortvilet og forklare at du blir løyet om av en narsissist eller psykopat, at vedkommende du selv har skrytt hemningsløst av i begynnelsen av forholdet, egentlig er en mishandler. Historien andre alt har hørt av narsissisten, stemmer ikke med din, og kanskje du blir amper når de ikke vil tro deg og lurer på om de er både blinde og dumme. Mens narsissisten rolig og saklig har løyet på en troverdig måte uten samvittighet, kaver du rundt og forsøker å slukke branner hos mennesker som allerede har gjort seg opp en
mening på falske premisser. Dine menneskelige reaksjoner på denne ondskapsfulle uretten, virker mot sin hensikt og bekrefter mer enn avkrefter det narsissisten har fortalt om deg. Du virker ustabil, amper og usaklig. Med andre ord oppfører du deg irrasjonelt utad, noe narsissisten selvsagt har lagt opp til.

Hvorfor lar så mange seg bedra av narsissister? Hvorfor bidrar noen til å utføre narsissisters karakterdrap og svertekampanjer? Hva kan du og jeg gjøre for å hindre at mennesker blir utsatt for disse ondskapsfulle handlingene? Er det et liv etter en svertekampanje?

Sweeney gir noen svar på hvordan narsissister lykkes med svertekampanje ved å kjenne våre svakheter som individer og flokk. Forstår du hvordan de kommer innunder huden på oss, kan du motvirke deres angrep og nøytralisere deres hjernevask.

«Feilaktige resonnementer hindrer oss i å forstå hva som er sant, og manglende kritisk tenkning gjør oss sårbare for å bli manipulert av dyktige retorikere.»

 

BOK

Utgivelse:  13. august 2018

Kategori: Fagbok – Helse- og sosialfag

ISBN: 978-82-93263-18-0

Format: Softcover (innbundet myk perm), sort/hvitt – 106 sider

Språk: Bokmål
Pris kr. 200,- inkludert porto

I salg fra 1. september 2018

 

NB!

Til dere som har kjøpt «Ekskludert»,
Det kan hende noen har mottatt boken med feil cover bak. Teksten kan være fra boken «Sannheten seirer» og jeg beklager så mye om du har mottatt dette. Riktig bakside er:

Å utføre en ondsinnet og vellykket svertekampanje mot uskyldige mennesker er en stor seier for narsissister. Da føler de seg allmektige, intelligente og uovervinnelige, selv om offeret er utsatt for mobbing og trakassering av narsissisten og deres «flygende aper» og medløpere. Makten de får over deg og de som bidrar på denne måten til å spre og opprettholde en svertekampanje er topp, høyoktan drivstoff de slurper begjærlig i seg.

Når du er utsatt for en svertekampanje vil du naturlig nok løpe rundt fortvilet og forklare at du blir løyet om av en narsissist eller psykopat, at vedkommende du selv har skrytt hemningsløst av i begynnelsen av forholdet, egentlig er en mishandler. Historien andre alt har hørt av narsissisten, stemmer ikke med din, og kanskje du blir amper når de ikke vil tro deg og lurer på om de er både blinde og dumme. Mens narsissisten rolig og saklig har løyet på en troverdig måte uten samvittighet, kaver du rundt og forsøker å slukke branner hos mennesker som allerede har gjort seg opp en mening på falske premisser. Dine menneskelige reaksjoner på denne ondskapsfulle uretten, virker mot sin hensikt og bekrefter mer enn avkrefter det narsissisten har fortalt om deg. Du virker ustabil, amper og usaklig. Med andre ord oppfører du deg irrasjonelt utad, noe narsissisten selvsagt har lagt opp til.

Hvorfor lar så mange seg bedra av narsissister? Hvorfor bidrar noen til å utføre narsissisters karakterdrap og svertekampanjer? Hva kan du og jeg gjøre for å hindre at mennesker blir utsatt for disse ondskapsfulle handlingene? Er det et liv etter en svertekampanje?

Sweeney gir noen svar på hvordan narsissister lykkes med svertekampanje ved å kjenne våre svakheter som individer og flokk. Forstår du hvordan de kommer innunder huden på oss, kan du motvirke deres angrep og nøytralisere deres hjernevask.

«Feilaktige resonnementer hindrer oss i å forstå hva som er sant, og manglende kritisk tenkning gjør oss sårbare for å bli manipulert av dyktige retorikere.»

______________________________________

Anmeldelse av boken Ekskludert

«Takk for en fantastisk beskrivende bok om hvordan offer og utsatte for narsissister og deres medmishandlere, støttespillere og nettverk, raserer livet til de som avslører dem. Boka inneholder gode beskrivelser på hvor målbevisste de er i sine svertekampanjer, mobbing og ondskap rettet mot enhver som ser hva de holder på med. Devalueringen av de som tar avstand fra dem. Hvordan de alltid må ha noen å latterliggjøre og fryse ut. Og hvordan de får med seg noen trofaste medmishandlere som rotter seg sammen mot mennesker som må stå alene opp mot dem. Deres angrep på mennesker der de stiller mannsterke opp og angriper enkeltmennesker, med det for øye å kneble og knekke den de er i ferd med å støte ut.

De må tråkke andre ned for å hevde seg selv. Deres behov for beundring og stadig påfyll av goder fra sine omgivelser, gjør at de kan fortsette med sin ondskap mot utsatte. I deres fotspor ligger mange ødelagte mennesker og splittede familier der familiemedlemmer selv har valgt å kutte kontakten etter mange års mobbing og trakassering av en selv eller andre familiemedlemmer. Det samme skjer på arbeidsplasser og ellers i samfunnet der narsissister og deres støttespillere, får fotfeste. De raserer og ødelegger gode mennesker.

Det er skremmende at noen blir så ødelagt av deres mishandling, løgner og bedrageri, at de velger å ta sitt eget liv etter massiv mobbing, mishandling, stalking og svertekampanjer. Narsissister og deres støttespillere er fasadebyggere, mishandlere, mobbere og bedragere-alt i ett. Siden de er uvanlig opptatt av penger og grandios livsførsel slik at andre kan beundre dem, snylter og bedrar de alle de kommer over, og plukker møysommelig ut sine offer etter å ha smigret seg inn på dem. Narsissister er helseskadelige å være i nær relasjon med. Deres nedrakking og latterliggjøring av andre mennesker, deres «planting» av små giftige drypp og nedsettende talemåte for å krympe mennesker de vil ha unna, deres hersketeknikker og dobbelkommunikasjon.

Jeg har ingen tro på, men håper, at medmishandlere leser denne boka, så de ser hvor mange liv de ødelegger. Spesielt de medmishandlerne som trakasserer utsatte for å forsvare narsissisten ut fra historier narsissisten har fortalt. Det er et tankekors at de samme personene år etter år, forsvarer løgnere og lurendreiere og at historikken deres viser at mange mennesker har vært utsatt for deres ondskap og utfrysing. Om noen snur ryggen til dem, vil de finne nye å kaste seg over, mobbe og trakassere. Det er deres livsstil og måten de behandler mennesker på, både i egen familie og utenfor familien. Narsissisters drømmescenario er å splitte og herske, slik at de sitter igjen med kjernen av mennesker de kan dra nytte av materialistisk for å opprettholde en flott fasade sett utenfra. Ondskap satt i system. Eller rettere sagt: ondskapens akse, der narsissister og deres støttespillere og nettverk spiller førstefiolin på bekostning av alle mennesker de mobber og ekskluderer. Det er den simpleste måten mennesker kommer seg fram på i samfunnet. All ære til deg, Anita som setter fokus på de menneskene narsissister og deres omgivelser daglig ødelegger livene til. Takk for gode råd du gir til dem som er utsatt for disse mishandlerne. Og hvordan du konkret beskriver om deres svertekampanjer og ekskludering av alle mennesker de føler er en trussel for deres fasader.

W. Waade

 

Bokanmeldelse av Ole-John Saga

Jeg har hatt gleden av å være den første som har lest Anita Sweeney sin nye bok «Ekskludert, når narsissister vil knuse deg, slik lykkes svertekampanjer og karakterdrap», som ikke bare er en lettlest og engasjerende bok skrevet på et enkelt og forståelig språk som gjør at man ikke klarer å legge boken fra seg før den er lest ferdig, den er også en utrolig viktig brikke som kan hjelpe mange til å forstå den psykiske terroren enkelt personer og grupper kan påføre oss og andre, slik at man kan komme seg ut av deres grep eller forstå de som er utsatt for dette slik at man kan bidra med hjelp.

Narsissistene og psykopatene er vår tids største utfordring, og har sannsynligvis vært det siden tidenes morgen. Finner vi en løsning på hvordan disse personlighetsforstyrrelsene kan kureres, så vil det være av en større verdi enn om vi fant en kur til alle verdens sykdommer, for det ville gjort oss i stand til å samarbeide fredelig over alle landegrenser, vi ville sannsynligvis fått fred i verden for første gang. Dessverre så er en slik kur ikke funnet opp, men det finnes forsvar mot disse personlighetsforstyrrelsene. Anita Sweeney sin bok er det forsvaret. Når man forbereder seg på krig, uvær, katastrofe, så lagrer man mat, våpen, ammunisjon og alt det man trenger for å overleve slike situasjoner. Når man skal forberede seg på kamp mot narsissistene, og kampen er i gang, ja da trenger man en bok og det er boka til Anita Sweeney.

Utdrag:

«Den som tror det første negative de hører om andre uten snev av bevis, uten å invitere den som snakkes ned til å fortelle og dokumentere sin versjon, er med på denne stygge mishandlingen. Saueflokken som følger ulven i fåreklær, er også mobbere som trakasserer uskyldige mennesker.

Om vi ser kollektivt på svertekampanjer, brukte nazistene det aktivt mot jødene under krigen for at vi skulle se negativt på dem. For eksempel er karakterdrap og sverting av politiske konkurrenter vanlig i vår tid og brukes i valgkamper for å danne et negativt bilde av en motkandidat eller et politisk parti. Svartmaling av individer og grupper er mer vanlig enn vi tror, men at skitne taktikker blir brukt av grupper i befolkningen, gjør det ikke moralsk akseptabelt det er bare kollektivt akseptert på sett og vis. På samme måte som mange aksepterer at «alle» politikere lyver, som om det er en norm vi er tvunget til å godta.

Vi verken må eller burde ha så lave standarder for aksept av lederes integritet og moral, like lite som vi trenger å akseptere at maktmennesker har lite eller ingen anstendighet eller moral og bruker verktøy som karakterdrap og svertekampanjer for å posisjonere seg. På ingen måte er det sunn adferd å ville ødelegge et annet menneskes liv for å hevne seg, sette seg selv i et ufortjent godt lys, albue seg frem til mer makt eller skjule sannheten om seg selv og de faktiske forholdene.

Mitt mål er å vise noen viktige mekanismer, adferd, saueflokkmentalitet og
iboende holdninger flertallet av oss har, som gjør det mulig for narsissister å bedra så mange mennesker rundt seg. Jeg peker på flere forhold som hver for seg og sammen, gjør det mulig for dem å få makt og kontroll over andre, ofte store grupper mennesker. Og peke på hvorfor mange narsissister klarer å opprettholde makten over andre såpass lenge som de gjør, ofte uten konsekvenser for dem selv.»

Resten av anmeldelsen kan du lese i Sagas blogg -> Her

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.