Kryptonitten til narsissister – slik tar vi rotta på dem

Narsissister og psykopater har en forestilling om seg selv som rimer lite med virkeligheten. De tror de er superhelter, uovervinnelige, allvitende, perfekte og over oss andre som art. Dette er selvsagt vås, men narsissister er gode skuespillere, noen av dem så dyktige at de kunne lett ha fått en Oscar. Via sine mange verktøy de bedrar og mishandler andre med, får de ofte et overtak og får mange med seg på sine vrangforestillinger, bakvendtland og mobbekampanjer mot andre.

Men de er ikke superhelter og de er ikke uovervinnelige. I tillegg er narsissister latterlig feige. Så hva er deres kryptonitt? Hva frykter de mest og hva svekker dem så mye at de mister sine innbilte superkrefter? Hvordan skal vi eksponere dem?

Jeg er litt ambisiøs og mener jeg har et godt svar på dette og hvordan du og jeg, alle vi som har erfart den mørke, onde siden av disse menneskene, kan være deres kryptonitt.

4 Kommentarer

 1. Tusen takk for fantastisk opplysende og lett forståelig informasjon om narsissister og psykopater, Anita!
  For mange år siden studerte jeg psykologi via selvstudier og har lest om narsissisme – uten helt å forstå det.
  Din lydvideo gir et svært tydelig bilde av hva dette faktisk er.

  Jeg har en bror som oppfyller alle kriterier for rollen som narsopat.
  Jeg er idag snart 57 år, men fant heldigvis min brors kryptonitt allerede som 21-åring, og eksponerte ham for dette ved direkte konfrontasjon. Siden dette har han unngått å si noe til meg direkte, og heller plaget andre i familien.
  Han velger bevisst de svakeste som ofre for sine skuespill og løgner.
  Mitt råd til folk som blir utsatt for hans manipuleringer har lenge vært å totalt overse hans uttalelser, for slik å ikke gi næring til hans ild. Dette fungerer, fordi han dermed ikke får oppmerksomhet.

  Mange av mine venner på Facebook var tidligere venn med ham, men jeg gjorde det klart for dem at de hadde et valg – ham eller meg. De har alle slettet ham som venn; også innen nær familie.

  Jeg kunne ha skrevet mye mer, men du skal ha en stor takk som gjorde meg overbevist om at jeg har handlet riktig i alle år angående min bror og hans likesinnede.

  Vennlig hilsen
  Kjell

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.