Din store kjærlighet – narsissisten

Mange mennesker som har hatt eller fortsatt har et romantisk forhold til en narsissist, betegner dem som sin store kjærlighet, den eneste rette, mannen eller kvinnen i deres liv, drømmeprinsen eller prinsessen. Fordi narsissister er kameleoner og bedragere og kan skape en personlighet som passer deg som hånd i hanske, blir du lurt til å tro at du har møtt din store kjærlighet. Så hvorfor ble denne gode drømmen til ditt største mareritt?

I videoen under diskuterer jeg hvorfor du tror narsissisten er din store kjærlighet og slett ikke er det.

 

 

«Sannheten seirer»
Hjelp til selvhjelp
Alt du bør vite om narsissister
Kvadrat banner

«Null kontakt & motmakt»
Avslør narsissister & deres flygende aper
Kvadrat banner

2 comments for “Din store kjærlighet – narsissisten

 1. Emmy
  29. august 2017 at 15:08

  Hei sweeney 🙂 jeg er så glad for at jeg har funnet deg. Sånn at jeg kan fylle på lageret mitt med kunnskap om disse «menneskene». Jeg har gått i årevis i samtaleterapi og blitt bedt om å møte min person på halvveien. Det lar seg faktisk ikke gjøre. Jeg har prøvd med opp til flere. Jeg har selv måttet lære meg om narsissisme ved å lese meg opp og sammenligne med erfaringene fra livet. Det virker som hjelpeapparatet tror man vil sverte noen når man sier at de er en narsissist, så man skal være forsiktig med å bruke ordet. Heller lære seg hva de gjør og forklare derfra sånn at de som skal hjelpe en forstår. Ganske tragisk at det er så tafatt et hjelpeapparat.

  • sweeney
   29. august 2017 at 18:44

   Hei Emmy!

   Det du forteller tar jeg opp i min siste bok ganske grundig. Hvordan psykologer går ut fra et nøytralitetsprinsipp, det vil si at de ikke skal ta «side» med noen i en situasjon, noe jeg kaller direkte feigt når en part opplagt opplever mishandling. Videre tar de utgangspunkt i et forsoningsprinispp der begge parter har ansvar for at et forhold fungerer eller ikke. Dette er hårreisende feil når vi snakker om forhold der den ene part fra dag EN, har løyet, bedratt og manipulert. Premissene er feil fra første stund og dette har mange psykologer vanskelig for å se forbi. Du har derfor observert helt rett, det går IKKE an å jobbe seg til et godt forhold med en narsissist eller lignende, det er faktisk i verste fall fatalt at de innbiller seg at det lar seg gjøre. Man skal feks. ALDRI være i parterapi med en narsissist eller psykopat og behandlere som skjønner dette, sørger for at det ikke skjer om det har skjedd i starten.

   Du hr også helt rett i at man ikke skal kalle en narsissist for narsissist når man er i det offentlige eller en rettssak. Da må de ha en diagnose. Jeg sier gjerne bruk ord som manipulator, mishandler, løgner osv og vis til eksempler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *