Ny Bok! Sannheten Seirer – Når maskene faller

Sannheten Seirer – Når maskene faller

Anita E. Sweeney er skribent, forfatter og utdannet journalist. (HiO 1997) Skriving har vært en livslang lidenskap og har resultert i artikler, blogger, video og bøker. Hun er også samfunnskritiker, aktivist og varlser. Dette er hennes andre bok om alvorlige personlighetsforstyrrelser som narsissisme og psykopati og en fortsettelse av den første boken, “Null kontakt & motmakt – Narissister, medløpere og flygende aper”.

Narsissister er ikke som oss, de er rovdyr i menneskedrakt som jakter på noe de er totalt avhengig av for å leve, noe de finner hos mennesker med empati og samvittighet. Deres jakt er livslang og slett ikke allid så vellykket som de vil vi skal tro og Sweeney avslører hvorfor. Hvordan klarer narsissister å gå fra ett forhold til et annet uten at det ser ut til å påvirke dem? Var de noensinne glad i deg? Hvordan kan de gjøre så mye faenskap mot andre, mishandle og forsømme egne barn, lyve, bedra og stjele og samtidig spille uskyldige ofre som nesten alltid slipper unna? Hva er grunnen til at de klarer å lure oss overhodet, og har de noen svakheter selv?

Sweeney avkler narsissistene og deres spill, slik at du skal se dem med nye øyne og forståelse. Om det er ubehagelig og sjokkerende kunnskap, vil det gi deg makt til å ta tilbake livet narissister har stjålet fra deg og aldri se deg tilbake. I tillegg gjør Sweeney et dypdykk i systemfeil så mange utsatte møter når de står ribbet og skadet tilbake etter narissisters herjinger. Hun varsler og retter en indignert pekefinger mot mennesker som svikter de utsatte, utsetter dem for nye overgrep og istedenfor skjermer narsissistene som; politiet, dommere, advokater, barnevern, sakkyndige, psykologer og psykiatere for å nevne noen.

– Når du fjerner maskene og gjennomskuer spillet til narsissistene, skjønner du hvor feige og svake de egentlig er. For ikke å snakke om deres nettverk av «flygende aper» og medløpere som skjermer dem og er går deres ærend. Du får vite hva deres største frykt og svakheter er og hvordan en kollapset narsissist oppfører seg.  Egentlig har narsissister større grunn til å frykte oss enn vi har til å frykte dem. Ved å eksponere dem kan sannheten omsider seire, påstår Sweeney.

– Om du forstår konseptet narsissistisk forsyning eller drivstoff som jeg bruker som begrep i denne boken,  har du langt på vei forstått hva narsissisme er. Mange brikker vil automatisk falle på plass når du ser narsissisten for hva de er, og ikke det vi tror de er. Å  forstå hva du har vært utsatt for er smertefullt og vanskelig og det snur realiteten opp ned, men det vil sette også deg fri. For det var aldri din skyld at narsissisten oppførte seg som de gjorde og det er ikke du som skal betale regningen de kaster til deg etter de har invadert og skadet livet ditt. Narsissismen utviklet seg lenge før du kom inn i bildet og ingenting du sa eller gjorde, ingen kjærlighet på denne jord kan endre det. Kun narsissisten selv kan endre sin adferd, og de er ikke interesserte.

UTDRAG

Fra kapitlet: Ondskap

Sweeney tar for seg mishandlingens verktøykasse, hvordan narsissisten misbruker andre og hvordan du eventuelt kan motvirke det og komme deg ut av den onde sirkelen.

Som:

  • Svertekampanjer
  • Hoovering – hvorfor narsissisten forsøker å suge deg tilbake mange ganger etter forholdet er over
  • Gaslighting – hva er hensikten og hvordan avslører du det
  • Ghosting – når narsissisten plutselig stikker av og ikke gir lyd fra seg
  • Hvem narsissisten helst går etter som bytte
  • Hvorfor så mange tror på deres løgner
  • Hvordan du kan planlegge å komme deg ut av forholdet
  • Null kontakt og lav kontakt og hva det innebærer
  • Hvorfor hjelpeapparatet svikter de utsatte

Et alvorlig samfunnsproblem

Alt ettersom hvilken kilder man bruker, sies det at personlighetsforstyrrelser forekommer hos mellom 10-15 % av befolkningen. 700 millioner til 1 milliard mennesker på planeten, har statistisk en eller flere personlighetsforstyrrelser. Tar man utgangspunkt i at 1 % av verdens befolkning er psykopater, er det cirka 70 millioner psykopater blant oss. Tar vi med narsissister, borderlinere og histrioniske i statistikken, rundt 7 % av verdens befolkning, snakker vi om 500 millioner mennesker som har en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

Av drøye 5 millioner mennesker i Norge, vil 50 000 være psykopater og 150 000 vil ha en eller flere personlighetsforstyrrelser, om vi tar utgangspunkt i gjengs statistikk. Vi er med andre ord omringet av disse individene og vi må sørge for at flere gjennomskuer deres spill og nøytraliserer det.

– Mitt mål med denne boken er den samme som den første, å belyse narsissistisk mishandling fra de utsattes side først og fremst. I prosessen håper jeg at flere innser hvor enormt sterke de faktisk er som har overlevd mishandlingen. La oss sammen reises oss og våge å snakke om hva vi har erfart, uten skam og frykt.

Brev fra en empat

«Selv om jeg elsker å hjelpe andre, er det ikke mitt ansvar å fikse livet ditt eller å imøtekomme din giftige adferd. Det er ikke mitt ansvar å administrere det som trigger deg, å måtte gå på tå hev eller å fortelle deg det du ønsker å høre for å bevare freden.  Jeg er ikke din emosjonelle boksebag, ei heller din emosjonelle svamp. Jeg eksisterer ikke for ditt behag eller som mottaker for din projiserte smerte. Mitt ansvar er til meg selv, å være meg selv og være tro mot meg selv, til å hele mine egne skader og ta ansvar for mine egne triggere og engasjere meg i å ta vare på meg selv, slik at jeg kan gi til andre autentisk, uten å tappe meg selv i prosessen.  Mitt ansvar er å opprettholde sunne grenser, spesielt mot mennesker som er usunne.»

Shahida Arabi – tidligere utsatt og terapeut

Under er introduksjon til boken og alle kapitlene

linje

BOKEn kan forhåndsbestilles nå og er i salg fra. 1. mai 2017

Utgivelse:  25. april 2017

Kategori: Fagbok – Helse- og sosialfag

ISBN: 978-82-93263-17-3

Språk: Bokmål

Format: Hardcover (innbundet stiv perm), sort/hvitt – 220 sider

OBS! Bokbestillinger blir sendt deg direkte forlagets trykkeri i USA. Det vil normalt ta 2-3 uker innen bestillingen er deg i hende.

Pris kr. 330,- inkludert porto

Trykk her for å kjøpe boken!

Vi tilbyr også en bokpakke med begge bøkene; «Null kontakt & motmakt  og «Sannheten Seirer»  til kr. 580 fra denne lenken.

linje

Bokanmeldelser & tilbakemeldinger:

Det ultimate oppslagsverk om narsissisme – Løp å kjøp!

Narsissisme og psykopati er hovedårsaken til at verden er som den, personlighetsforstyrrelser som har infisert samfunnet som et dødelig virus der kunnskap om disse forstyrrelsen er første fase i en vaksine mot dem som forhåpentligvis vil kunne få bukt med problemet på lengere sikt.

Mange har skrevet om dette problemet på mikro nivå, men nesten ingen har skrevet om denne livsfarlige trusselen på makro nivå. Nita Sweeney har gjort begge deler, på en spennende og lettfattelig måte plukker hun fra hverandre myter rundt narsissisme og setter en gang for alle skapet på plass slik at det ikke lenger er noen tvil om at det er snakk om parasitter i forkledd i menneskeskikkelser.

Denne boken er et MUST for lek og lærd, der de lærde også vil lære noe nytt, og jeg tar ikke hardt i når jeg sier at dette er den desidert beste og mest informative boken som er gitt ut på norsk som avslører narsissistenes innerste hemmeligheter. Mot kuler trenger man en skuddsikker vest, Anita sin bok virker på samme måten mot narsissister. Anbefales på det sterkeste!

Ole-John Saga

linje

Kjære Anita – en fantastisk bok på alle måter. Jeg har lest flere bøker på engelsk – brukt YouTube for alt det er verdt og fått mine favoritter også der, takket være dine anbefalinger. Derfor var mine forventninger til boken, ganske høy og den har virkelig innfridd.

linje

Endelig har jeg fått lest siste bok ? Du har en utrulig evne til å få frem hva dette dreier seg om ? Puslespillet mitt er helt, i tillegg har jeg makt fordi jeg endelig fikk spille-reglene levert? Ja, trist som faen at det finnes slike mennesker, men heldigvis har vi Anita som gir oss klare, lett forståelige svar ? RESPEKT ?

linje

7 comments for “Ny Bok! Sannheten Seirer – Når maskene faller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *