Forskjeller på synlige og skjulte narsissister – overt/covert

Narsissister er ikke som oss, de fungerer ikke som oss, føler ikke som oss og vil ikke det samme som oss. Så lenge vi forsøker å forstå dem ut fra våre egne premisser, vil de fortsette å lure oss og få makt og kontroll over oss.
I denne video tar jeg for meg grunnleggende forskjeller på hvordan narsissister viser seg utad i verden, som utdrag fra boken Sannheten Seirer.

Den synlige narsissisten eller bøllen, skjuler ikke at de har høye tanker om seg selv, mens den skjulte narsissisten eller offeret, snakker seg gjerne ned og skjuler nettopp de grandiose og selvopphøyde tankene de har om seg selv.
Alle narsissister skjuler også mishandlingen de bedriver mot andre, som regel sine aller nærmeste.
Jeg går enda mer i dybden på dette tema etterhvert, og du finner dybdeanalyser av narsissister i begge bøkene mine.

Under en en video der jeg forklarer grunnleggende forskjeller på narsissister.

«Sannheten seirer»
Derfor er narsissister jævlige
Narsissisters svakheter og hemmeligheter
Kvadrat banner

«Null kontakt & motmakt»
Avslør narsissister & deres flygende aper
Kvadrat banner

 

15 Kommentarer

 1. Hei veldig interessant.Den relasjonen jeg var i, vil jeg knytte til begge typer du beskriver Han er allt. Er det mulig?

  • Hei Mona!

   Ja, det er fullt mulig å være langt på vei alt jeg snakket om i denne videoen. Dette er bare de generelle og grunnleggende ulikhetene. Jeg skal grave mer og mer i dybden på narsissisme etter hvert. Da blir de klassifisert i ulike klasser og undergrupper som vil avsløre de fleste av dem.

   En høytfungerende og ganske bevisst narsissist, er alt dette og mer til og sitter gjerne med mye makt i samfunnet.

   Jeg går i dybden på de ulike typer narsissister i begge bøkene mine.

 2. Hvordan er det mulig min x var stikk motsatt i et tidligere forhold, d.v.s for 12 år siden . Han var da 22 år. Har snakket med hun han var sammen med da. Allt normalt. Eneste han var også da intens, sjalu og noen utbrudd i forbindelse med diskusjon. De var sammen i 3 år og hadde det fint. Skjønner ingenting. I vårt forhold, nesten 3 år, passer han hele veien anng.alle sider ved en psykopat.

  • Hei Mona!

   Legger inn samme svaret til deg her:

   Spørs hvor lenge de var sammen. Var det et kortvarig forhold, har han kansje ikke rukket å vise «kunstene» sine. Og mange menneskerlever i fornektelse, glem ikke det. Ikke alle skjønner en gang at de ble lurt og mishandlet. De blir også verre med årene, det vil si at de klarer å skjule sitt sanne jeg mindre og mindre for hvert år som går.

   Han har opplagt hatt noen forhold mellom dere også og da spørs det hvordan han ble krenket og hva som foregikk også. En narsissist og psykopat kan oppføre seg som «engler» i mange tiår om de har et veldig medgjørlig offer og klarer å lure dem slik at de kan leve dobbeltlivene sine uten å bli oppdaget. De MÅ nemlig ha en syndebukk tett på seg for å få ut raseri de alltid bærer på. Om ikke primærofferet er det, er noen andre det i deres nære krets, gjerne i det skjulte.

 3. De var sammen i 3 år. Fra han var 22 til 25 år. Tiden med henne var han åpen om kokain bruk. 10 år etter ble jeg sammen med han. Mistenker han ruset seg i vårt forhold og, men innrømmet aldri da jeg spurte om det.

  • Rus gjør sjelden folk lettere å ha med å gjøre, gjerne motsatt. Rusmisbrukere kan også utvikle en narsissistisk væremåte mens de er avhengige. Er de ikke narsissister, vil denne adferden forsvinne om de blir nykter. En ekte narsissist vil ikke endre adferd om de blir nykter. Rundt 50 % narsissister ruser seg gjennom livet også, så det er kanskje ikke utenkelig han ruset seg mens dere var sammen og at han kan ha blitt verre med årene. Kjipt uansett!

 4. Jeg er dame på 30 år her. Det måtte gå noen år til jeg fant ut. Men nu har jeg endelig funnet ut og holder meg laaaaaaangt unna familien min. og ja jeg skjønner hva du mener med Apene som hjelper å finne stien igjen til Narsisstene……………

  • Hei Begynneheltpånyttlivet17!

   Jeg ønsker deg lykke til i ditt nye liv! Det koster å gå unna skadelige mennesker man tross alt var/er glad i, men de fleste får det så mye, mye bedre.

   Ta godt vare på deg selv!

 5. Det er bare og holde seg unna slike med forstyrret personlighet som forstyrrer andre sin personlighet. Det er vanskelig og finne ut av slike ting, og apene er bidragsytere til at slike får gjort så alt for stor skade på sine omgivelser. Utrolig, og ikke minst utrolig feige spill og ikke minst mennesker dette. Burde vært lovendring og et eget register som kunne beskyttet vanlige mennesker mot disse mentalt syke menneskene.

  • Hei Anonym!

   Ja, vi som samfunn burde virkelig beskyttes mot disse skadelige individene som aldri endrer seg. De har ingen rett til å vandre fritt i et samfunn de destruerer for egen vinnings skyld.

 6. Takk sweeney, det er så befriende å komme inn her og høre på deg. Det er jaggu ikke lett å vite hvem man kan stole på.

  • Hei Emmy!

   Takk! Etter å ha opplevd slike mennesker tett på livet og innse at det er mange av dem rundt oss, er det ikke lett å vite hvem man skal stole på. Jeg mener vi må bruke mye lenger tid før vi gir folk vår tillit og samle fakta og informasjon om dem i tillegg. Ikke gi ut privat og personlig informasjon ukritisk. Heller være nøytrale overfor nye mennesker til ord og handling samsvarer.

   • Der sa du noe vesentlig: Til ord og handling samsvarer !!! Selv da kan man bli lurt(en stund) når man er vant til å føle at man spiser på Michelinrestaurant når man får vann og brødsmuler 😉

    • Ja, vi kan stadig blir lurt, men ikke så lett og vi oppdager det mye raskere. Personlig sier min intuisjon fra på en helt spesiell måte nå når jeg har med slike individer å gjøre. Alt de sier «stemmer» men jeg blir infernalsk irritabel av disse typene likevel og det har blitt et rødt flagg. Jeg tenker de falske gourmet middagene de forsøker å tilby, lukter billig grillpølse lang vei nå. 😀

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.