Narsissister og programmeringen av Gullungen

 

 

Relatert saker:
Den engleaktige nabokjerringa – ulv i fåreklær – covert narsissisme
Psykopatiske foreldre groomer/hjernevasker barn
Det sorte null – brev til en «mor»

10 comments for “Narsissister og programmeringen av Gullungen

 1. Ina
  10. februar 2015 at 17:58

  Snublet helt tilfeldig over disse tubene og jeg har grått som en bebi nå. Snørr og tårer renner. Det er dritvondt og en lettelse å høre andre snakke om det samme jeg og søstrene mine opplever.
  Jeg savner mere norsk informasjon. Kanskje noen kunne oversette eller tekste slike tubes?

  • sweeney
   11. februar 2015 at 20:47

   Hei Ina!

   Jeg aner hvordan du føler det. Siden dette i stor grad foregår innad i familier i det skjulte, og det er umulig å forstå før man får kunnskap eller noen forteller deg hva du er vokser /har vokst opp i. Det er mye bra rundt dette på Youtube, men ikke noe særlig på norsk dessverre. Det var en god idè å oversette noe av dette, men jeg aner ikke om man kan legge til en undertekst i en Youtube feks.

   Ta vare på deg selv og prat med noen som vil tro deg helt utenfor familien. I nær familekrets blir det fort slik at folk går i forsvar og benekter dette for de har en annen opplevelse av personen enn deg. Eller de føler dette reflekterer på dem også og de vil heller dekke over enn å beskytte barn som er utsatt. Trist, men slik er det ofte.

   Mvh Anita Sweeney

 2. Ina
  12. februar 2015 at 08:02

  Tusen takk for svaret det føles litt bedre å vite at andre kan forstå.
  Ene søsteren min og jeg har prøvd å forklare slekten vår om dette i mange år men vi blir ikke trodd. Bestevenninna mi jeg har vokst opp med har skjønt for mamma glemmer seg når hun er på besøk. Mamma er bare koselig og snill mot alle andre og spiller alltid offeret. Jeg er vel syndebukken men det hender alle får svi om hun er i det humøret.
  Yngste søs er nesten alltid Gullungen, men hun er ganske grei likevel og deler med oss andre nesten alltid. Bare mamma ikke får vite det.
  Vi skal snakke med helsesøster sammen.

  • sweeney
   15. februar 2015 at 11:12

   Hei Ina!

   Jeg får veldig vondt av deg og dine søsken. Jeg vet mye om hva dere gjennomgår. Husk at du ikke er noen syndebukk, overhodet ikke. Husk at narsissister bevisst spiller sine barn opp mot hverandre, nettopp for å få makt over dem. Husk at splitt og hersk er et av deres beste våpen for å ha kontroll på noen.

   Det er så modig av deg å gå videre og fortelle dette til noen som vil kunne hjelpe dere videre. Jeg sender mine beste tanker og noen engler også!

   Ta kontakt når som helst! <3

   Mvh Anita

  • Monica Hetle
   5. februar 2016 at 16:09

   Hva kan en syndebukk Gjøre for at en gullunge skal våkne? Føler press. Mener jeg har gjort alt. Han skal ikke ha noe kontakt hvis jeg ikke har kontakt med mor.

   • Sweeney
    5. februar 2016 at 16:21

    Hei Monica!

    Om du har gjort alt, noe jeg ikke tviler på og Gullungen ikke vil våkne og se – er det ingenting mer du kan gjøre. Ved å leve livet ditt godt og uten narsissisten og alle som velger å bistå dem, gir du Gullungen også klare føringer. Velger du null kontakt og Gullungen ikke, er det lite du kan gjøre annet enn det som er best for deg.

    Noen vil ikke frigjøre seg fordi de har fordeler av å være Gullungen og blir som du skjønner narsissister selv som følge. Eller de er rett og slett så hjernevasket at de ikke klarer/vil å se forbi bedraget. Bare det å innse at de også er blitt grundig lurt og slett ikke er elsket heller, er noe ikke alle takler. Egoet står i veien.

    • Monica Hetle
     6. februar 2016 at 05:37

     Takk! Det virker som om han liker at vi ikke går overens. Kan hevde seg. Psyke meg ned. Men han er dessverre langt nede helsemessig og mentalt. Sikkert derfor «kjære mor» skal ha kontakt med meg. Han kan ikke utnyttes så mye. Stiller mer krav. Da må de spurte vekk.Ingen har jo mer problemer enn henne.

     • Sweeney
      6. februar 2016 at 12:10

      Hei Monica!

      Jeg regner med dere begge er voksne og da er det som regel sjelden gullunger forandrer seg – spesielt om de har fordeler av å være gullungen. De kan bli gitt penger, goder, løfter om mest arv, fordeler, reiser og annet for å bli ved narsissistens side og være deres slave.

      Gullunger har som jobb å være flyvende aper – det ligger i arbeidsbeskrivelsen deres, Gjør alt narissisten vil og du vil få ros og belønning. De vil heller aldri slutte å forsøke å få deg i nettet igjen – hele livet vil de prøve, med mindre du har til de grader skremt dem med at du avslører deres spill for gud og hvermann, da hender det de stikker for godt. Gullungen vil bli sendt ut for å psyke deg ned, gi deg dårlig samvittighet og fortelle deg hvor slem du er som ikke hjelper mamma. Gullunger som har arvet denne atferden og velger å bli en narissist, er like upålitelige som en hvilken som helst nasissist og vil dolke deg i ryggen når som helst. Ikke bit på. De forandrer seg ALDRI!

 3. Monica Hetle
  6. februar 2016 at 16:40

  Takk! Min bror og mor er veldig opptatt av at det er henne jeg er lik. Den klassiske hatefulle setningen hennes har alltid vært; Alle sier at vi er så lik! Satt igang å rydde opp I livet. Rakk og møte farmor. Ett stort forbilde som festet seg I min mors hode. Hun gjennomskuet min mor. Har også møtt biologisk far. Vi snakker samme språk. Like meninger og samme kreative evner og talenter. Veldig selvstendige. Opptatt av frihet.

  Min mor måtte blande seg inn. Slo til når jeg våknet fra koma pga sterke medisiner. Skal slå til når jeg er svak og forsvarsløs.
  Nevnte for henne at jeg kjente meg veldig godt igjen. Spesielt I min Farmor. Hun brølte NEI! Dette plager henne veldig. Plutselig veldig opptatt av å hevde mine søskenbarn på hennes side. Skal konkurrere mer enn noen gang. Til og med opptatt av min fars kone. Prøver å skal hjernevaske han. Der har hun ingen kontroll eller makt over hva jeg sier. Men min far vil ikke ha noe som helst med henne og Gjøre. Han har lagt ut mye bl.a om hennes syklige sjalusi. Han kunne ikke kikke til sides når han kjøre bil. Min Farmor våget ikke å sende meg penger til konfirmasjon. Redd for at de ville bli stjele. Stemmer. Hun var også vitne til mishandling som spedbarn.

  Godt å treffe oppegående folk!
  Tips! Slektsgransking?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *